spot_img
More

    Tre Sorelle: Casual dining με πρωταγωνίστρια την pizza και αναζωογονητικά cocktails

    Είναι απίστευτο το πως ο μαγικός συνδυασμός μιας ζύμης που έχει ωριμάσει για 24ωρα ολόκληρα και premium υλικών όπως είναι η φρέσκια μοτσαρέλα, η μπουράτα, η παρμεζάνα, το προσούτο, μπορούν να δημιουργήσουν γευστικές εκρήξεις και απίστευτο αίσθημα ευφορίας σε έναν ουρανίσκο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε μια ωδή στην πίτσα, αλλά εδώ είμαστε για να γράψουμε μια ωδή στο Tre Sorelle, που νοηματικά δεν απέχει πολύ, αφού στο Tre Sorelle θα βρεις την τέλεια πίτσα.  

    Άνοιξε το 2018 από τον Ευάγγελο Καραμιχάλη, τον Μιχάλη Χατζηγιάκο και τον Κώστα Ζουμή σ’έναν χώρο που κάποτε ήταν τρία καταστήματα που ανήκαν σε τρεις αδερφές. Ο αριθμός 3 έγινε έτσι σύμβολο αλλά και έμπνευση για το όνομα του Tre Sorelle, που βασίζει την φιλοσοφία του στο τρίπτυχο ποιότητα-εμπειρία-τιμή, σε μια οδό που διψούσε για ένα τέτοιο cool στέκι. 

    Η αίσθηση της γειτονιάς έχει μια χαλαρωτική αύρα που το κάνει – μαζί με την ικανή κουζίνα και την εντυπωσιακή μπάρα – πόλο έλξης για κάθε περαστικό. Σε πολύ καλό σημείο και με το φως της μέρας να το καθιστά ακόμα πιο γοητευτικό, το Tre Sorelle προσφέρει μια δροσερή ανάσα σε όποιον τον επισκέπτεται. Το μάρμαρο, το υπέροχο τυρκουάζ, το ξύλο, τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά και τα δερμάτινα booths, συνθέτουν ένα περιβάλλον με φινετσάτο αστισμό και λιτή πολυτέλεια, ζεν, οικείο και ζεστό.

    Μετά είναι ο κατάλογος, ο οποίος επικεντρώνεται στην πίτσα, την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα που φτιάχνεται από ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες, λεπτή στο κέντρο και πιο παχιά στο στεφάνι, κατά τη διάρκεια του ψησίματος αποκτά το λεγόμενο cornicione, την κόρα στην ουσία που συγκρατεί τα υλικά και ψήνεται τόσο-όσο για περίπου 1,5 λεπτό στους 500 βαθμούς, για να καταφθάσει στο τραπέζι σου ζεστή και λαχταριστή.

    Ανυπέρβλητη Tartufo με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της, η εκρηκτική Diavola με την spicy σάλτσα ντομάτας, τη φρέσκια μοτσαρέλα, τα απολαυστικά τσορίθο και το σαλάμι βετριτσίνα είναι must, ενώ η Parma, με το ομώνυμο προσούτο, λάδι τρούφας, ρόκα και νιφάδες παρμεζάνας είναι η τέλεια «μέση» που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το cocktail ή το κρασί σου. Το παλμαρέ του πλαισιώνεται από μοναδικές σαλάτες και πανίνι, ενώ ο Τιμολέων Καραμπερόπουλος και ο Ευάγγελος Καραμιχάλης επιμελούνται μια cocktail list που έχει ως αφετηρία τα aperitivos για after work αποσυμπίεση και ανάταση. 

    Tre Sorelle
    Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ. 2114072172
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot