spot_img
More

    Μια Koukouvaya όλο γλύκα από την Κρήτη, φωλιάζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

    Ποιος έχει πάει στα Χανιά και δεν έχει βρεθεί στην Koukouvaya, με την υπέροχη πανοραμική θέα (εξ’ ου και το όνομα) και τα θεϊκά γλυκά; Το θρυλικό γλυκοπωλείο που στέκει αγέρωχο από το 1997, δίπλα στο ιστορικό μνημείο των τάφων των Βενιζέλων, χαρίζοντας μνημειώδεις απολαύσεις σε Έλληνες και τουρίστες, άνοιξε τα φτερά του προς την Αθήνα, φέρνοντας τα γενναιόδωρα και πεντανόστιμα γλυκά του και στην καρδιά της πρωτεύουσας ως μια συνέχεια της επιτυχημένης του πορείας.

    Η Koukouvaya δεν είναι η κλασσική, γαλλική -comme il faut- patisserie, ούτε σε ύφος αλλά ούτε και στις γεύσεις της κι αυτό είναι το στοιχείο που την ξεχωρίζει, τη διαφοροποιεί και την καθιστά αξιαγάπητη και αξέχαστη. Retro αισθητική, σε κλασσικές γραμμές τόσο στο εσωτερικό, όσο και στα όμορφα τραπεζάκια στο εξωτερικό του, συνδυάζει πολύ αρμονικά roustique και steampunk λεπτομέρειες, σε ένα αποτέλεσμα που σου αφήνει την αίσθηση του οικείου και της άνεσης. 

    Τα γλυκά της Koukouvaya τα αγαπάς, γιατί έχουν αυτό το στοιχείο το σπιτικό, την όψη και τη γεύση γλυκών που φέρουν τη φροντίδα, το μεράκι και την προσοχή μιας μητέρας, που θα χρησιμοποιήσει τα καλύτερα υλικά, για το πιο γευστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα και θα σου σερβίρει μια μεγάλη μερίδα, για να ευχαριστηθείς με την ψυχή σου το αποτέλεσμα. 

    Το σήμα κατατεθέν που κερδίζει επί χρόνια τις θετικές εντυπώσεις είναι το Ζουμερό. Ένα sponged, ζεστό chocolate cake, σκέτος πειρασμός, με μεστή και γεμάτη γεύση που αποκτά την ιδιαίτερη υφή αφού περάσει από αρκετά στάδια σιροπιάσματος και σερβίρεται με σαντιγί και γιατί όχι και παγωτό. Κι έπειτα τόσα άλλα επικά γλυκά ημέρας, που παρασκευάζονται στο εργαστήριο της Koukouvaya να ευωδιάζουν τα αρώματα του φρέσκου βουτύρου, του μοσχοβολιστού σιροπιού, της μεταξένιας κρέμας και της σοκολάτας.

    Γλυκά που υμνούν την ελληνική παράδοση στη ζαχαροπλαστική, όπως μωσαϊκό, καρυδόπιτα, εκμέκ κανταΐφι, αλλά και ιδιαίτερες συνταγές, πάντα δοσμένες με το ιδιαίτερο ύφος της Koukouvaya, όπως λεμονόπιτα, banoffee, panacotta, pavlova και βεβαίως τα πασίγνωστα, λαχταριστά cheesecakes σε διάφορες παραλλαγές επικάλυψης, όπως μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα μύρτιλο ή Nutella με τριμμένο μαύρο μπισκότο και μαρμελάδα φράουλα.

    Ιδιαίτερα αγαπητές επιλογές με ξεχωριστό food design, που μπορείς για χαζεύεις για αρκετά λεπτά πριν τα γευτείς, το Igloo (με βάση από παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας καλυμμένη από μια δροσερή κρέμα βανίλιας πλούσια σε κρόκο αυγού και κρέμα γάλακτος, γαρνιρισμένη με θρύμματα από καραμελωμένο αμύγδαλο και σιρόπι σοκολάτας) μια μαγική εικόνα με κρυμμένες ακόμα πιο μαγικές γεύσεις και η Πυραμίδα (semifreddo συνδυασμός από mousse καραμέλας, μπισκότο βουτύρου και καρυδιού, γαρνιρισμένο ιδανικά με σιρόπι καραμέλας και τριμμένο καρύδι) που προκαλεί εκρήξεις στους γευστικούς κάλυκες και σε παρασύρει σ’ ένα μαγευτικό γλυκό ταξίδι.

    Τέλος δυο γλυκά με γυναικεία ονόματα, φόρος τιμής στις δυο γυναίκες που έδωσαν τις ιδέες για την υλοποίηση τους. Η Ερασμία (συνδυασμός σοκολατένιου υγρού κέικ και δροσερής κρέμας πορτοκαλιού, γαρνιρισμένο με σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας, ζελέ πορτοκαλιού και τρούφα σοκολάτας) και η Μερόπη (δροσερό, light γλυκό ψυγείου τριών στρώσεων με σοκολάτα, λευκή κρέμα, amaretto και αμύγδαλα), ασκούν με τα θέλγητρά τους, το καθένα, τη δική του γοητεία, θυμίζοντάς μας εκείνα τα σπιτικά γλυκά που αρωμάτισαν όμορφα τα παιδικά μας χρόνια.

    Αυτά και τόσα άλλα μπορείς να απολαύσεις στην πληθωρική και πάντα φιλόξενη Koukouvaya, που εκτός από τα υπέροχα γλυκά της σερβίρει και τέλειο καφέ από micro roastery των Χανίων, ή κρύα τσαγάκια μαλοτύρας αλλά επιπλέον σου επιτρέπει με το τέλειο και πολύ βολικό packaging, να απολαύσεις τη βόλτα σου στο κέντρο, παρέα με ένα γλυκό ή να παραγγείλεις στον χώρο σου μέσω γνωστών apps.

    Μπορεί η πλατεία Αγίας Ειρήνης, να μην έχει ακριβώς αυτό τον γραφικό και ιδιαίτερο αέρα των Χανίων, έχει όμως τα υπέροχα γλυκά της Koukouvaya, που σε περιμένουν να τα απολαύσεις στην επόμενη εξόρμηση στο κέντρο. Με τόση γλύκα και σιρόπι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις!

    Koukouvaya Desserts
    Σκουζέ 1, Μοναστηράκι, τηλ. 2103318700
    koukouvaya.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot