spot_img
More

    Το Νησί: Η επανάσταση στην ποιοτική και οικονομική ψαροφαγία, τώρα και στα Βριλήσσια

    Εχουν περάσει χρόνια από το 2007, όταν άνοιξε μια περιποιημένη απλή και ανοιχτόκαρδη ψαροταβέρνα σε μια εντελώς off broadway γειτονιά της Πετρούπολης και κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς και στέκι για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Το Νησί, που έγινε εκφραστής της άνετης και οικονομικής προσέγγισης στους θησαυρούς της θάλασσας – όπως την απολαμβάνουν πλέον χιλιάδες συμπολίτες μας – σήμερα μετράει αισίως τα 6 εστιατόρια. Η τελευταία προσθήκη στις παρυφές της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια, υπόσχεται γευστικές και συνάμα απολαυστικές εμπειρίες.

    Η φλόγα του αρχικού οράματος παραμένει αλώβητη: Στο Νησί το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα θαλασσινών, μεζέδες, σαλάτες και κάποια κρεατικά – σε ένα σύνολο 24 πιάτων – τα οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει στο σύνολό τους με fixed τιμή στα 17 ευρώ. Χταποδοκεφτέδες του ονείρου, μύδια αχνιστά ή σε ζουμερό σαγανάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά ή και καλοψημενες σαρδέλες, είναι μόνο μερικές νοστιμιές από το δυνατό παλμαρέ του που συναρπάζουν. 

    Στο νέο κατάστημα στα Βριλήσσια, η δράση του απλώνεται σε μια προσεγμένη, upscale σάλα που περιβάλλεται από γυάλινες επιφάνειες και λούζεται στο φως, αλλά κι έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο που σε απομονώνει από τη βαβούρα της γειτονιάς και σου προσφέρει μια γευστική θαλπωρή που σφυριλατείται στη μνήμη και τον ουρανίσκο. Κι όλα αυτά, ποιοτικά, οικονομικά και ηθικά.

    Οι άνθρωποί του σε βάζουν απευθείας σε κλίμα καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς κανένα συμβιβασμό και καμία έκπτωση στην ποιότητα, όπως θα ανακαλύψεις στο υπέροχο μυδοπίλαφο, την αέρινη φάβα, την χωριάτικη με την κατακόκκινη ντομάτα, το αψάτο κρεμμυδάκι, το δροσερό αγγούρι και τη φρέσκια πιπεριά. 

    Σε όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν αποστάγματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας – τσίπουρα, κρασιά, ούζα και μπύρες – για την επισφράγιση μιας απόλυτης, απολαυστικής εξόδου, ενώ όσοι το επιθυμούν, μπορούν να «χειραφετηθούν» από τον κυρίως κατάλογο και να επιλέξουν με μικρή έξτρα χρέωση πιάτα όπως υπέροχο καλαμάρι γεμιστό, al dente γαριδομακαρονάδα φτιαγμένη στην εντέλεια με τοματένια σάλτσα, ψητό ξιφία, φαρφάλες με καπνιστό σολωμό, πλούσια, καβουρόψιχα κι άλλα πεντανόστιμα καλούδια. 

    Με τους πειρασμούς του καταλόγου να είναι πάρα πολλοί, δεν υπάρχει πιο ανακουφιστικό πράγμα από το να μπορείς να πάρεις τα πάντα: Αυτός είναι κι ένας ουσιώδης λόγος – ειδικά στους καιρούς που ζούμε που δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές – που το Νησί έχει εξελιχθεί σε μια σειρά από τις πιο εμβληματικές ψαροταβέρνες της Ελλάδας, συνεχίζοντας σταθερά στο δρόμο της ανυπέρβλητης ψαροφαγίας και φιλοξενίας. Είναι η επιτομή της ποιοτικής εξόδου, που δεν αφήνει απ’έξω κανέναν. 

    Το Νησί
    Λεωφόρος Πεντέλης 108, Βριλήσσια, τηλ. 2108030042
    www.tonisi.com.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά ηθικής διατροφής: Οι καλύτερες vegetarian & vegan γαστρονομικές προτάσεις

    Η διαδικασία της θρέψης είναι από τις πιο σημαντικές για τον οργανισμό, αλλά συνήθως επαφίεται λανθασμένα αποκλειστικά στο πεδίο...

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot