spot_img
More

    Mama Tierra Acropolis: Vegan street food με απογειωμένη γευστική υπόσταση

    Για το Mama Tierra δεν πολυχρειάζονται συστάσεις. Η vegan και vegetarian κοινότητες το έχουν κάτι σα ναό, στα 7 χρόνια λειτουργίας του έχει αποκομίσει διάκριση από τον (απόλυτο) οδηγό της Michelin, τα πιάτα του είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.

    Εκεί πρωτοδοκιμάσαμε το πιο νόστιμο vegan burger που έχουμε φάει στη ζωή μας, εκεί γράφονται καθημερινά αντίστοιχες ιστορίες ενθουσιωδών επισκεπτών που στο πιάτο τους καταρρίπτεται κάθε στερεότυπο που αφορά στην ηθική και υγιεινή αυτή διατροφή – ένα από αυτά σχετικά με το γευστικό εύρος και τη νοστιμιά μιας αποκλειστικά χορτοφαγικής συνταγής, ένα άλλο για το κατά πόσο μπορείς να χορτάσεις χωρίς κρέας στη διατροφή σου. Ε λοιπόν στο Mama Tierra όλα γίνονται, και μάλιστα φανταστικά. 

    Ξεκίνησε την πλεύση του το 2015 στην Ακαδημίας, σ’ένα τοπίο πολύβουο, κάπου ανάμεσα στον περαστικό, τον τουρίστα, τον ντόπιο και όλες τις φυλές της καρδιάς μιας πρωτεύουσας, εκεί που «συμβαίνουν πράγματα». Δίδαξε ποιότητα, έμπνευση, τεχνική, με multi ethnic προτάσεις από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή.

    Στο Mama Tierra ο επισκέπτης απολαμβάνει μουσακά στη πιο νόστιμη vegan εκδοχή του, με μπεσαμέλ από γάλα καρύδας και βιολογικά μαύρα φασόλια, φουρνιστά σουτζουκάκια μελιτζάνας αρωματισμένα με μπαχαρικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας, εκεί τα burrito, τα mushroom melt wraps και τα burger αναστατώνουν ουρανίσκους, όλα φτιαγμένα στην ανοιχτή κουζίνα του, σε απόσταση αναπνοής από τα μάτια σου.  

    Πλέον, το μικρό street αδερφάκι του στην Ακρόπολη, σαγηνεύει με την ίδια θέρμη – αλλά και μ’ένα παλμαρέ επιλογών που μπορείς να απολαύσεις στο χέρι – ξένο κι ελληνικό κοινό που κινείται στα πέριξ, το οποίο μυείται με τον πιο ενδιαφέροντα και γευστικό τρόπο στην φιλοσοφία του.

    Ο «βασιλιάς» του μενού είναι το σουβλάκι από γύρο μανιταριών πλευρώτους, με vegan τζατζίκι, μαϊντανό, ντομάτα, πατάτες και αδιάκριτη γεύση από το αντίστοιχο κρεατοφαγικό, ζουμερό, καλοψημένο, ανυπέρβλητο. Τα φαλάφελ του είναι μια ωδή στην κουζίνα της Ανατολίας, ελαφριοί ρεβυθοκεφτέδες «δεμένοι» και πεντανόστιμοι, με αραβικές πιτούλες με ανάμεικτη σαλάτα, χούμους, raita και τσίλι σως ή σε τορτίγια με ντομάτα, κρεμμύδι, μελιτζάνα. 

    Είναι πραγματικά αποστομωτική η μεγάλη ποικιλία θρεπτικών και πεντανόστιμων γευμάτων που μπορεί να αντλήσει κάποιος από μία χορτοφαγική και vegan κουζίνα. Ο chef Polash Alam ανατρέχει σε μνήμες, εμπειρίες και γεύσεις από κάθε γωνία του πλανήτη για να δημιουργήσει υγιεινές επιλογές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Το πιο γλυκό φινάλε έχει γεύση σοκολάτας, μ’ ένα fudge από βιολογικό αλεύρι καρύδας, βιολογική ζάχαρη καρύδας και λιναρόσπορο, με κρέμα καραμέλας και βιολογικού εσπρέσο! 

    Με ολοένα και περισσότερους άνθρωπους να ασπάζονται τον βιγκανισμό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μη συμμετέχουν στην κακοποίηση των ζώων και του περιβάλλοντος, και με τον vegan τρόπο ζωής και την αποχή από το κρέας και τα ζωικά παράγωγα να έχει αποδειχτεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία των ανθρώπων, τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη του γευστικά, χειροποίητα και ολόφρεσκα; Που αλλού από το Mama Tierra;  

    Mama Tierra 
    Ακαδημίας 84, Εξάρχεια, τηλ. 2114114420
    Χατζηχρήστου 29, Ακρόπολη, τηλ. 2109236293
    www.mamatierra.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας pet shops στην Αθήνα: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι σε πραγματική σχέση με το σύμπαν επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτά τα όντα...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot