spot_img
More

    W Karytsi: Όταν το vegetarian και vegan friendly γίνεται ευρέως προσιτό με τη νοστιμάδα του!

    Ο τρόπος που επιλέγουμε να τρεφόμαστε, είναι ένα ζήτημα πολύ πιο περίπλοκο, από την ικανοποίηση της αίσθησης της γεύσης. Έχει σοβαρό αντίκτυπο στον οργανισμό μας, καθώς οι σωστές τροφές που καταναλώνουμε, συμβάλλουν στη σωστή θρέψη και κατ’ επέκταση τη σωστή θωράκιση του, ενώ στον αντίποδα, οι επιβεβαρυμένες τροφές, δημιουργούν οξείδωση των κυττάρων κι επιβαρύνουν τα όργανα μας. Επιπλέον, σε μια εποχή όπου η συνειδητή διατροφή, είναι πλέον αναγκαία, η επιλογή λιγότερων ως μηδενικών ζωικών τροφών για το τραπέζι μας, αποτελεί μονόδρομο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ισορροπία.

    Αρχαίες πρακτικές όπως η Κινέζικη Ιατρική και διατροφολογία ή η Ινδική Ayurveda, έχουν εδώ και χρόνια αναδείξει τρόπους για τη σωστή θρέψη του οργανισμού, χωρίς να προκαλούνται βλάβες, ενώ η Μεσογειακή διατροφή ως επί το πλείστον στηρίζει την υψηλή διατροφική της αξία στη χρήση, κυρίως λαχανικών, βοτάνων και φρούτων.

    Με αφετηρία αυτή τη γνώση, το W Karytsi, έχει προσγειωθεί στην πιο αγαπημένη διαχρονικά πλατεία του κέντρου και με εκπληκτικές vegetarian και vegan friendly προτάσεις που στηρίζονται στη νοστιμάδα της Μεσογειακής κουζίνας, μας καθοδηγεί στα πιο όμορφα μονοπάτια του φαγητού.

    Το W Karytsi, άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο σε μια πολύ χαρακτηριστική και για πολλούς γεμάτη αναμνήσεις γωνιά της Πλατείας Καρύτση, προορισμένο να χαράξει τη δική του ιστορία με τις εξαιρετικές του γεύσεις και την συνολικά eco friendly στάση του. Ένας χώρος που σου μεταδίδει αμέσως ηρεμία, με λιτές γραμμές και μια ενέργεια που χωρίς πολλά πολλά σε κερδίζει άμεσα. Για να δημιουργήσεις άλλωστε μια όμορφη ατμόσφαιρα που θα περιβάλλει του καλεσμένους σου, δε χρειάζονται πολλά, παρά καλή και θετική ενέργεια. 

    Κι από τα δυο διαθέτει σε μεγάλη ποσότητα η Αβύσσα Τζερεφού, που βρίσκεται πίσω από το concept, αλλά και πίσω από το εξαιρετικό μενού. Με τα μαγικά της χέρια και οπλισμένη από την αγάπη της για όλα τα ζώα, μαγειρεύει καθημερινά υπέροχα πιάτα που στηρίζονται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, χρησιμοποιώντας μόνο φυτικές ύλες και σε κάποιες συνταγές τυρί.

    Οι συνταγές που όλοι γνωρίζουμε και λατρεύουμε, αυτές που μας θυμίζουν το μαγειρικό χέρι της μαμάς, παίρνουν μια άλλη διάσταση τόσο γευστική όσο και διατροφική, διατηρώντας πάντα τη χαρακτηριστική τους νοστιμάδα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι άριστες πρώτες ύλες, που πολύ σχολαστικά έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί η Αβύσσα, από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας, χωρίς μεσάζοντες, στηρίζοντας το fair trade.

    Το menu είναι σχεδιασμένο έτσι, που και να μην είσαι V-V, ξεπερνάς κάθε πιθανό δισταγμό και επιφύλαξη και απολαμβάνεις κάτι πραγματικά γευστικό, συνειδητοποιώντας πως το κρέας ίσως τελικά να μην είναι και τόσο απαραίτητο. Ζουμεροί λαχανοντολμάδες με πολλά φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και παστίτσιο με κιμά soya και φυτική μπεσαμέλ ενθουσιάζουν με τη μυρωδιά και την πλούσια γεύση τους και προκαλούν χαριτωμένα επιφωνήματα απόλαυσης ακόμα και στους πιο φανατικούς του κρέατος, που τελικά παραδέχονται πως δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά.

    Υπέροχες σούπες εποχής, όπως μια υπέροχη ρεβυθόσουπα με κουρκουμά και λεμόνι, αλλά και σαλάτες όπου αποτυπώνεται η μαγεία της ελληνικής γης με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, όπως το πολύ δυνατό Greekbowl με μείγμα φρέσκων λαχανικών ή πλιγούρι, ιδανικές επιλογές για την πιο ευχάριστη εισαγωγή σε ένα γεύμα που ίσως σου αλλάξει ολόκληρη την κοσμοθεωρία. Παναρισμένες μπουκιές tofu, με ελληνικά μυρωδικά και σουσάμι, σερβίρονται χρυσαφένιες και μυρωδάτες μαζί με εξαιρετική sauce, ενώ οι μπρουσκέτες μανιταριών και τα πιτάρια, λαχταριστά και τραγανά, αποπνέουν όλα τα αρώματα της γης σε γευστικούς συνδυασμούς που δύσκολα ξεχνάς.

    Είναι πολύ όμορφο όταν μοιράζεσαι την οπτική σου και το όραμά σου. Είναι μια διαδραστική διαδικασία που κάνει όλους μας καλύτερους, όταν δεν παρεμβάλλονται η επίκριση κι η επιβολή. Το W Karytsi, έχει υιοθετήσει τον πιο νόστιμο και smooth τρόπο να μας μυήσει στην συνειδητή διατροφή. Με τα πιο νόστιμα vegetarian και vegan, πιάτα, καταρρίπτει το μύθο που θέλει αυτόν τον τρόπο διατροφής να υπολείπεται ποικιλίας γεύσεων κι επιλογών, ενώ ακολουθεί το μονοπάτι του zero wasting, προσέχοντας την διαχείριση των πρώτων υλών, αλλά και προσφέροντας το φαγητό που έχει μείνει στο τέλος της ημέρας, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Παραπονεμένα δεν μένουν προφανώς ούτε τα ζωάκια της γειτονιάς, αφού η Αβύσσα, φροντίζει να έχουν καθημερινά φρέσκο νερό και τροφή.

    Ποτέ μη λες ποτέ σε νέες γευστικές επιλογές και οπτικές, αν δεν γνωρίσεις όλε τις παραμέτρους, αν δεν δοκιμάσεις να βγεις έξω από τους ορίζοντες που συχνά η συνήθεια του γνώριμου σε βάζει. Το W Karytsi αποτελεί την τέλεια αφετηρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από τα γεύσεις που μπορεί να σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή.

    W Karytsi
    Πλατεία Καρύτση 5, Αθήνα, τηλ. 2103216738
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

    Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

    14 feelgood στέκια που θα σου φτιάξουν την ημέρα

    Η έξοδος στην Αθήνα δεν κρίνεται απαραίτητα πλέον από ένα ωραία στημένο μενού και μόνο. Η νέα εποχή έχει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot