spot_img
More

    Οι ανείπωτες ιστορίες του Holy Spirit, του απόλυτου hot spot των Ν.Π.

    Γλυφάδα. Εκεί που συναντιούνται όλοι και όλα. Αγόρια με γραβάτες, αγόρια με σαγιονάρες, νέες πολύχρωμες μόδες, κορίτσια με σορτσάκια και κορίτσια με γόβες. Φοίνικες του 60’ με πεζοδρόμια του ‘90, παλιές μονοκατοικίες, σύγχρονα μαγαζιά με φρέσκες ιδέες. Καθημερινοί άνθρωποι και επώνυμοι με διθέσια. Αντιθέσεις και ανακάτεμα. Συμμετρία και ανισορροπία.

    Όταν πρωτοεμφανίστηκε το Holy Spirit στον έναστρο ουρανό της περιοχής, η φιλοσοφία του ήταν απλή αλλά όχι απλοϊκή: Να σμίξει όλες τις φυλές της Αθήνας στη μπάρα του, να γίνει το σημείο αναφοράς στα δρώμενα, η Μέκκα του cocktail και των εμπνευσμένων συνδυασμών, ένα μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, κι όλοι ανεξαιρέτως θα περάσουν καλά. Fast forward 10 χρόνια μετά, κι η φλόγα του παραμένει πιο δυνατή από ποτέ με το status του legendary.

    Εδώ θα ταξιδέψεις για λίγο κάπου ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα: οι tiki αποχρώσεις, τα λαμπερά neon φώτα, η εντυπωσιακή μπάρα που πρωταγωνιστεί στον χώρο, οι σκορπισμένες σε διάφορα σημεία φιγούρες πουλιών, σε παρακινούν να το εξερευνήσεις. 

    Κι αν κι εσύ πιστεύεις ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν το «κάτι διαφορετικό» στα μπαρ μιας πόλης, τότε αρκεί να ανταλλάξεις μερικές κουβέντες με τον ιδιοκτήτη του, τον Ξαβιέ Μισαηλίδη – έναν από τους κορυφαίους mixologists και bartenders της γενιάς του, που με την ομάδα του έχουν βρει αυτόν τον μαγικό τρόπο να φέρνουν το χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε επισκέπτη. 

    Ένα καλό cocktail είναι κάτι περισσότερο από ανάμειξη αλκοολούχων αποσταγμάτων, είναι μια πράξη αγάπης. Aυτό εδώ είναι εμφανές παντού: κάθε πρόταση στο Holy Spirit, κάθε δημιουργία έχει τη δική της ιστορία και συνοδεύεται από ένα μοναδικό συναίσθημα (και λίγο χιούμορ!). Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι το Los Poulos, που ισορροπεί υπέροχα μεταξύ γλυκάδας και οξύτητας και περιλαμβάνει Tequila Blanco, λικέρ βερύκοκο, passion fruit, οργανικό βασιλικό και αρωματικά bitters. 

    Ανυπέρβλητο και το Malakamazing, με Broker’s London Dry Gin, sour mix, Cherry Plum liqueur, passion fruit liqueur και φρέσκο χυμό από pink grapefruit. Το παντοτινό καλοκαίρι στον ουρανίσκο σου. Στο Holy Spirit η δράση φέρνει την απαραίτητη αντίδραση: εδώ ο κόσμος διασκεδάζει, περνάει καλά και γίνεται μια παρέα, δοκιμάζει, πειραματίζεται με νέες γεύσεις και φεύγει «χορτάτος» και χαρούμενος. Σ’αυτό βέβαια συντελούν και οι όμορφες μουσικές που δε γνωρίζουν σύνορα, και οι παρτάρες κάθε Πέμπτη.

    Το Holy Spirit είναι ρευστό, δεν έχει ομοιομορφία, δεν είναι αμετάκλητο. Πρόκειται για ένα στέκι ελευθερίας και έμπνευσης, μακριά από την στασιμότητα, μακριά από τη μονοτονία, κάθε πάρτυ και μια ανάμνηση, κάθε βραδιά και μια ιστορία. Το Holy Spirit είναι παντού: Θα το βρεις και στη Βάρκιζα στο Yabanaki για να δροσίσεις – πέραν του κορμιού σου – και το μυαλό σου, ενώ τα cocktails του μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και στη βεράντα σου μέσω efood και Wolt.

    Holy Spirit 
    Λαοδίκης 41, Γλυφάδα, τηλ. 2108982650 
    www.holy-alliance.com 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot