spot_img
More

    Το Taf Kappa στα Πετράλωνα έχει όλα όσα ζητάμε από μια χαλαρή έξοδο για φαγητό και ποτό

    Πριν μιλήσουμε για ένα από τα πιο ιδανικά, value-for-money μέρη για να φας νόστιμα και να απολαύσεις το τέλειο cocktail στην Αθήνα, ας ξεκαθαρίσουμε τι περιλαμβάνει για εμάς μια εξαιρετική all day εμπειρία: Είναι αυτή που γεμίζει με ποιότητα την καθημερινότητά μας, χωρίς να την φορτώνει με επισημότητες ή επιτήδευση, αυτή που έχει περιβάλλον cool, όμορφο με ζεστά υλικά, που σε ενθουσιάζει με κάτι στο πιάτο, το ποτήρι ή τα ηχεία και που σε κάνει να ξεχνιέσαι λίγο από τη μονοτονία της ρουτίνας σου, όσο κάθεσαι αναπαυτικά στις καρέκλες ή το bar. 

    Το Taf Kappa βάζει τσεκ σε όλα τα παραπάνω, και με την κομβική του θέση στον πάντα γεμάτο ζωή πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης – ακριβώς στην στάση των Πετραλώνων – είναι μια από τις πρώτες επιλογές πλήθος κόσμου που το έχει αναγάγει σε τόπο συνάντησης με προτάσεις για τον καθένα ξεχωριστά, στο γοητευτικά φιλόξενο σκηνικό του.

    Να ξεκινήσουμε από τον specialty καφέ του, που γίνεται το εφόδιο για να ξεκινήσει καλά η ημέρα; Το απόλυτο brunch, που εδώ και χρόνια το έχει αναδείξει σε must συντεταγμένη για αυγά, pancakes και healthy σαλάτες ή για το φαγητό του, με ζυμαρικά, pasta και burgers που σφυριλατούν νέα μονοπάτια στην απόλαυση; 

    Ο ανανεωμένος κατάλογος του είναι ετερόκλητος, αφού έχει διάφορες αναφορές, κουζίνες και ασυνήθιστους συνδυασμούς υλικών, ποικιλία στην πρώτη ύλη, εδώ θα βρεθείς σε ένα ραντεβού της Μεσογείου με την Ασία και λίγο από Λατινική Αμερική, κάτι που έχει αποδειχτεί πετυχημένο.

    Έτσι – για παράδειγμα – μπορείς να το επισκεφθείς μετά τη δουλειά για early aperitivos και cocktails και να τσιμπολογήσεις με την παρέα σου ανυπέρβλητα και αεράτα asian baos, να ταξιδέψεις γευστικά στο Μεξικό με taquitos και γαρίδες cajun, υπέροχα συνδυασμένες με λουκάνικα chorizo ή να αφεθείς στην νοστιμιά μιας ζουμερής chimichanga, στα πλαίσια μιας sharing φιλοσοφίας.

    Η μπάρα του, μας έχει συνηθίσει (και κακομάθει) χρόνια τώρα με μοναδικές επιλογές: ποικιλία και τεχνογνωσία στα classics που μιξάρονται στα shakers του στην εντέλεια, premium ετικέτες σε jin, ρούμια, malts και άλλα αποστάγματα, μπύρες και κρασιά για κάθε γούστο, ευφάνταστα signatures που εναλλάσσονται με τις εποχές και τις διαθέσεις. Ας πούμε το Train to Tiki δεν είναι κάτι που θα συναντήσεις εύκολα στην πόλη – με 2 ρούμια Plantation και τη γλύκα του εμβληματικού λικέρ Velvet Falernum, μαζί με τον πουρέ ανανά, το lime και το Pink Grapefruit δημιουργούν την τέλεια δροσερή έκρηξη στον ουρανίσκο, με μια ανάσα και με σιγουριά. 

    Το ίδιο ισχύει και για το Sneaky Bear, που έχει ως βάση τη Five Lakes βότκα και παιχνιδίζει με passion fruit, lime και το Giffard Rhubarb λικέρ – σετάρεται τέλεια με ένα πλατό fingerfood με chicken fingers και mozarella sticks και pizzadillas με τοματάδα, μπουκίτσες κοτόπουλου, bacon και mix τυριών (μας ευχαριστείς μετά). 

    Στα ατού του, το Taf Kappa βρίσκεται σε μια γειτονιά που κρατάει τον local χαρακτήρα της. O πεζόδρομος είναι περιποιημένος, το φυσικό φως χαρίζει έξτρα γοητεία στον καλαίσθητο χώρο μέχρι αργά το απόγευμα τους θερινούς μήνες, από το σημείο δεν περνάνε συχνά αυτοκίνητα έτσι που πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια εξοχή και όχι στις διακλαδώσεις του εκτεταμένου πλέον αθηναϊκού κέντρου. Είναι η απάντηση στην ερώτηση «πού να βγούμε σήμερα, να είναι ωραίο το φαγητό, να έχουμε την άνεσή μας και να πιούμε κι ένα ωραίο κοκτεϊλάκι;». 

    Taf Kappa
    Θεσσαλονίκης 168 & Υλλεών, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2111841138
    Facebook | Instagram 

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot