spot_img
More

    It’s a Βίλατζ: Άυρα long weekend, κάθε μέρα της εβδομάδας, στην Κυψέλη

    ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ. Στην πιο σπαρταριστή πλατεία της Κυψέλης, όπου συνωστίζονται πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό, το It’s a Βίλατζ φέρνει έναν casual, «έλα-όπως-είσαι» αέρα και τις πιο ενδιαφέρουσες all day προτάσεις. Πάντα με ανεβασμένη διάθεση και ανέμελο μπρίο, στο πιο μποέμ, εναλλακτικό και πυκνοκατοικημένο «χωριό» της Αθήνας.

    Μια cool παρένθεση στην καθημερινότητά σου, που ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ένα υπέροχο χαρμάνι arabica της Qualita Unica που αναστατώνει με τα αρώματά του την γειτονιά, «δίνει πάσα» στο πιο value for money brunch της πόλης – χωρίς όμως να κάνει «έκπτωση» στην ποιότητα – και καταλήγει σε cocktails και parties με ωραίο urban χαμό. Το μαγαζί φτιάχνει και εμφιαλώνει και τον δικό του cold brew, ο οποίος είναι από μόνος του λόγος να το επισκεφθείς.

    Το It’s a Βίλατζ είναι από αυτά τα μέρη που έχουν πιστούς θαμώνες. Γιατί δεν κάθεται σε ησυχία, γιατί βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη με φρέσκιες ιδέες προκειμένου να προσφέρει διαρκώς νέες εμπειρίες στο πιάτο, το ποτήρι ή τον ίδιο τον χώρο του, επειδή δεν μας αφήνει να βαρεθούμε. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι τα community projects του, όπως τα bazaar, οι εκθέσεις φωτογραφίας και τέχνης – ακόμα και συναυλίες – δράσεις που αποτελούν την ιδανική αφορμή για να μας σμίγουν στον χώρο του. 

    Μετά είναι ο κατάλογός του, με τις πεντανόστιμες βελουτέ σούπες και τη διαρκή αναζήτηση καλής πρώτης ύλης, την οποία μετουσιώνει σε δημιουργικά πιάτα: τα Τηγανητά με καπνιστό χοιρομέρι και σάλτσα αμυγδάλου σε προζυμένιο ψωμί είναι μια αποκάλυψη, ο Καγιανάς του είναι η αποθέωση της «βούτας» μέσα στην απλότητα της ντοματάδας, της φέτας και του βασιλικού, το Παστράμι sandwich με φρέσκια σαλάτα και γλυκόξινη μουστάρδα φέρνει τo Νεοϋορκέζικο Katz’s στην Κυψέλη! 

    Οι πίτσες του έχουν καθιερωθεί ως ιδανική «μέση» στην παρέα μαζί με ποτάκι, ενώ υπέροχο είναι το fusion Ασίας κι Ανατολίας με τα bao buns κολοκυθοκεφτέ και σαλάτας κάρυ. Επίσης σερβίρει αλμυρά pancakes-σοκ, όπως αυτό με σολομό, σάλτσα ταρτάρ και kale ή το υπερχορταστικό pancake με μπέϊκον, αυγό, τσένταρ, iceberg, ουγγαρέζα και κρεμμύδι.

    Ήταν ένα από τα πρώτα μαγαζιά που επανατοποθέτησαν στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης την Κυψέλη και το πρώτο που ξανάφερε νεαρόκοσμο και γενικά «καλό» κόσμο στον Αη Γιώργη (οι Κυψελιώτες ξέρουν). Τα βράδια γίνεται το αδιαχώρητο – δικαίως – αφού κοκτεϊλικά κλασικά ή signature μιξαρίσματα όπως το κατακόκκινο Πλατεία, με παλαιωμένο ρούμι, κράνμπερι, μπλούμπερι, τζίντζερ και λάϊμ – που ισορροπεί μοναδικά μεταξύ γλυκού και πικάντικου – ή το Νεξτ Ντορ για τους λάτρεις της βότκα, με πράσινο μήλο, αγγούρι, σόδα και λάϊμ, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να μην το λατρεύουμε ξανά και ξανά. 

    It’s a Βίλατζ 
    Πλ. Αγίου Γεωργίου 9, Κυψέλη, τηλ. 2108220222 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    7 από τα καλύτερα εστιατόρια στις Κυκλάδες: Βάζοντας πλώρη για καλοκαιρινές απολαύσεις

    Οι «συστατικές επιστολές» στην γαστρονομία είναι δίκοπο μαχαίρι - πολλές φορές πολώνουν, είναι υποκειμενικές και σίγουρα εξαιρούν και αδικούν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot