spot_img
More

    Picky Coffee Roasters & Brunch: Στου Ψυρρή για καφέ, πρωινό κι early aperitivos

    Το λεξικό Merriam-Webster δίνει τον ορισμό του picky ως εξής: έτσι χαρακτηρίζεται κάποιος που είναι προσεκτικός και σχολαστικός στην επιλογή πραγμάτων. Είναι αυτός που αναζητά υψηλές προδιαγραφές, φροντίδα και ποιότητα θα προσθέταμε εμείς, και σαν ονοματοδοσία δε θα μπορούσε να ταίριαζε καλύτερα στο νέο specialty coffee spot στου Ψυρρή, που συνδυάζει μ’ένα μαγικό τρόπο την αισθητική με τη γεύση, και φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη «στάση» σε κάθε εξόρμησή μας στο κέντρο. 

    Με δεδομένη τη ζωντάνια και την πολυσυλλεκτικότητα της γειτονιάς του, το Picky έχει κάτι για όλους: Οι ήχοι από τις εσπρεσιέρες, τα αρώματα των φρεσκοψημμένων cookies, οι healthy χυμοί από ολόφρεσκα φρούτα εποχής, το προσεγμένο breakfast με αυγά σε διάφορες εκδοχές, ακόμα και τα early aperitivos, μαζί με τη γήινη παλέτα του και τα φυσικά υλικά στον χώρο, ξεκουράζουν το νου, ξεσηκώνουν τη γεύση και χορταίνουν την όρεξη. Κάπου ανάμεσα στον περίπατο, τα ψώνια, ακόμα και για χαλαρή δουλειά στο laptop σου, το Picky είναι η συντεταγμένη σου.

    Ο κατάλογός του στηρίζεται σε 3 πυλώνες: τον εξαιρετικό καφέ με την εγγύηση της Taf – που αποτελείται από ένα κυρίως χαρμάνι και 2 single estate ποικιλίες από τα μακρινά υψίπεδα του ισημερινού που εναλλάσσονται – ανυπέρβλητα wraps με ενδιαφέροντες συνδυασμούς υλικών και υπέροχο ολοήμερο brunch, που μπορείς να απολαύσεις από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα. Δεν λείπουν τα αφράτα παραδοσιακά κουλούρια με σουσάμι σε αλμυρές και γλυκές εναλλακτικές, τα yogurt bowls με superfoods και φρούτα, οι αναζωογονητικές σαλάτες, τα πληθωρικά pancakes. 

    Εμείς δοκιμάσαμε μια Green Omelette, απαλή κι αφράτη στην υφή της, με τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του σπανακιού, του αβοκάντο, τα αρώματα των βοτάνων και τη νοστιμιά της φέτας με cream cheese, πάνω σε toasted bread με πράσινη σαλάτα – απλά συγκλονιστική. Την συνοδεύσαμε αντίστοιχα μ’ένα Green Smoothie, με ακτινίδιο, ανανά, μπανάνα, σπιρουλίνα και αισθανθήκαμε την υγεία σε κάθε μπουκιά.

    Στα του καφέ, ο cold brew της Taf είναι πλέον γνωστό ότι είναι μια top επιλογή ποιοτικού καφέ αργής απόσταξης, ήπιαμε όμως κι ένα shot από το signature Picky blend και το λατρέψαμε για την διακριτική ισορροπία του και το δυνατό του σώμα. 

    Οι πιο… απογευματινοί τύποι, μπορούν να το επισκεφθούν after office, για ένα χαλαρό κι απροσποίητο spritz (από 3 signature της κάρτας) ή ένα ποτήρι κρασί συνοδεία των νόστιμων wrap bites, ενώ όλα του τα καλούδια έρχονται και στην πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου σου μέσω των δημοφιλών delivery apps. 

    Picky Coffee Roasters & Brunch
    Χριστοκοπίδου 14 & Nαυάρχου Αποστόλη, Ψυρρή, τηλ. 2114116339
    www.thepicky.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot