spot_img
More

    Lot51: Το στέκι που πυροδότησε την καθιέρωση του specialty καφέ

    Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Πλατεία Βραζιλίας δεν έχει προηγούμενο. Το Lot51 σερφάρει με μαεστρία το νέο κύμα του καφέ σερβίροντας τα χαρμάνια και τους single origin της εξαιρετικής Area51, το brunch ανθίζει καθημερινά, τα βράδια ο πεζόδρομος πάλλεται με funky διάθεση ανέμελου συγχρωτισμού. Ένας urban χαμός, ένα στέκι που κάθε ζώνη του το καθιστά πια απαραίτητη συντεταγμένη γι’αυτό το χαλαρό break από την καθημερινότητα που όλοι μας τόσο έχουμε ανάγκη, κάτω από τους φοίνικες. 

    Πάντα φιλόξενο στα Ιλίσσια, το Lot51 δεν είναι άλλο ένα all day μαγαζί όπως το έχεις στο νου σου. Είναι ένα hub στο οποίο συναντώνται δημιουργικά πολλά «ρεύματα», από τον καφέ στα χειροποίητα αρτοποιήματα, τη φίνα ζαχαροπλαστική, το comfort food, μέχρι τα επιδέξια cocktails, τα δυνατά parties, το απογευματινό aperitivo που καταλήγει σε ξέφρενες βραδιές. Με λίγα λόγια, στο Lot51 όλα είναι δυνατά κι όλα παίζουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείς ποτέ. 

    Η καλή αρχή γίνεται από το πρωί, με φαρέτρα μερικούς από τους πιο κορυφαίους παγκοσμίως specialty καφέδες από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία κι άλλες χώρες του ισημερινού, που εδώ ζυγίζονται και φτιάχνονται σχεδόν στο ανοιγόκλειμα του ματιού από τους έμπειρους baristi, προσφέροντάς σου μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης. Κι επειδή η αγορά του καφέ μονίμως αλλάζει και εξελίσσεται, στο Lot51 θα βρεις το πιο chill cold brew της πόλης, εμφιαλωμένο σε ανακυκλώσιμο 100% αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού – ένα concept το οποίο μάλιστα το Lot51 πρώτo υιοθέτησε και ανέδειξε ως trend. Μια τάση που ήρθε για να μείνει, αφού η πρακτικότητα των ready to drink ροφημάτων είναι αδιαπραγμάτευτη.

    Μετά είναι τα γλυκά του που μεταβάλλονται μονίμως, προτείνοντας κάθε χρόνο και κάτι νέο κι ενδιαφέρον: το βάσκικο cheesecake για παράδειγμα, όπως δεν το’χεις ξαναφάει, ζουμερό, βελούδινο, με καμμένη όψη και κρεμώδη υφή με coulis από μούρα είναι ανεπανάληπτο, τα french toasts φτιαγμένα με ψωμί brioche και σάλτσα σοκολάτας απλά σοκ, τα μπισκότα με την αλατισμένη καραμέλα ανυπέρβλητα. Ασφαλώς δε λείπουν τα pancakes, αέρινα και με στιβαρά υλικά όπως η σοκολάτα Valhrona ή τα ολόφρεσκα φρούτα εποχής και το μέλι, τα ηδονικά babka και τα πεντανόστιμα cinnamon rolls.

    Το brunch του θα σε «στείλει». Τι να πρωτοαναφέρουμε – οι comfort νοστιμιές του στις 50 αποχρώσεις του αυγού, σε ένα σωρό διαφορετικές εκδοχές από benedict μέχρι scrambled τροφοδοτούν κάθε επίσκεψή σου με την χορταστική πληρότητα της τελειότητας, οι πίτσες, τα εξαιρετικά του burgers, οι αναζωογονητικές σαλάτες στρώνουν τη διάθεση μαζί με δροσερά spritz και αναζωογονητικά cocktails. 

    Πριν κλείσουμε αυτή την ωδή, να επιστήσουμε την προσοχή σου σε άλλα 2 πράγματα: στον χώρο του Lot51 θα βρεις καφεκοπτείο retail για να προμηθεύεσαι και να παρασκευάζεις τον καφέ σου στο σπίτι όπως σου αξίζει, μαζί με τη signature σειρά υψηλής αισθητικής από κεραμικές κούπες, την Signature Ceramic σε πανέμορφα παστέλ χρώματα – κι όχι μόνο. 

    Lot51 
    Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Αθήνα, τηλ. 6937337066 
    lot-51.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η απόλυτη wish list

    Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, μέρες και νύχτες φωτεινές, ζεστασιά γύρω από τραπέζια πλούσια, γιορτινά. Γέλια, τραγούδια,...

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot