spot_imgspot_imgspot_img

Nolio: Μια αυθεντική εμπειρία Dolce Vita, στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια έκανε στάση πέρυσι η ιταλική κουζίνα και ήδη έχει κάνει όνομα, τραβώντας σε αυτήν κόσμο απ’όλη την Αθήνα. Το Nolio είναι εγχείρημα του chef Αντρέα Μούτσα – ο οποίος θήτευσε για χρόνια στην ιταλική κουζίνα – και του Σωτήρη Σμυρλή, οι οποίοι μετά από μια μακροχρόνια πορεία σε άλλα projects, αποφάσισαν να μυήσουν το κοινό της περιοχής στην ακαταμάχητη απόλαυση της γαστρονομίας της γείτονος.

Στο Nolio δεν υπάρχει τίποτα το σφιγμένο στην ατμόσφαιρα. Εδώ βρίσκεται ένα πραγματικά χαλαρό μαγαζί, ένα μέρος που μπορείς να πας κάθε μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη για να απολαύσεις πιάτα δημιουργικά, αυθεντικά, με ψαγμένα υλικά, σε πολύ λογικές τιμές. Η smart casual αισθητική του χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και μινιμαλισμό, ένα γαλαζοπράσινο που ζώνει τον χώρο τολμηρά πάνω από το παρκέ, την κομψή μπάρα με τον κατακόκκινο ξυλόφουρνο, τις φωτεινές πινακίδες με τα fun λογοπαίγνια. 

Νεανικό, φωτεινό, το Nolio έχει θαμώνες, κόσμο που το επισκέπτεται ξανά και ξανά, εκείνους που ρωτάνε «Τι να φάω σήμερα;» αφού γνωρίζουν πως ό,τι και να φτιάξει η αεικίνητη κουζίνα του θα είναι πεντανόστιμο. Η καλή αρχή μπορεί να γίνει με κάτι που περικλύει μια ανυπέρβλητη νοστιμάδα στην απλότητά του, όπως μια focaccia ψημένη στον ξυλόφουρνο με δενδρολίβανο και θυμάρι ή κάτι ανατρεπτικό, όπως ένα vitello tonato, ένα πιάτο που συνδυάζει με θαυμαστή αρμονία την κρέμα τόνου με καπαρόμηλα, baby ρόκα, μαγιονέζα, σέλινο και πίκλα σέλερι.

Ασφαλώς εδώ θα έρθεις για την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα που βγαίνει από τον ξυλόφουρνό του μετά από ένα φευγαλέο ψήσιμο 1 μόλις λεπτό: Φτιάχνεται από ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες, λεπτή στο κέντρο και πιο παχιά και τραγανή στο στεφάνι, σε υπέροχους συνδυασμούς premium υλικών. New entry και must try είναι η Finocchiona, με το ομώνυμο σαλάμι, mozzarella, πλευρώτους, τυρί caciocavallo, θυμάρι που δίνει έξτρα άρωμα, λάδι σκόρδου, κρέμα παρμεζάνας και αγκινάρα, ενώ τα classics εδώ βιώνουν την τέλεια εκδοχή τους. 

Μετά είναι τα φρέσκα ζυμαρικά του, σε άψογες υλοποιήσεις ή τα risotti, όπως το Asparagi E Granchio που πρέπει να δοκιμάσει κάθε γαστρονομικά ψαγμένη παρέα, με κρέμα σπαραγγιού, τρυφερό καβούρι, chives, chilli, λεμόνι κονφί, μια αποκάλυψη! Αυτό που κάνει δυνατό statement στον τρέχοντα κατάλογο και υπογραμμίζει τη δυναμική της κουζίνας του είναι και το Guancia di manzo brasata con gnocchi, τα βελούδινα homemade νιόκι με το μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος, την κρέμα παρμεζάνας και το δενδρολίβανο, δεν αφήνουν περιθώριο να μην τα προτιμήσεις.

Οι όμορφες επιλογές από κρασιά στην κάβα του συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με μια υπέροχη Pizza cioccolato bianco, γλυκιά πίτσα δηλαδή με λευκή σοκολάτα, mascarpone, μέλι και θυμάρι. 

Nolio Restaurant
Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 2110134983 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα delivery στα βόρεια: Η πιο νόστιμη «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ζούμε σε καιρούς μυστήριους, σε χρόνια που δοκιμάζουν αντοχές και ανοχές, σ’ένα τοπίο στο οποίο όλα...

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας: Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε και/ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως τα cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικοί αναγνωριστικοί και προσαρμοσμένες πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφήμισης και περιεχομένου, έρευνα ακροατηρίου και ανάπτυξη υπηρεσιών. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://50.87.249.193/~athensh3.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings