spot_img
More

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Γαστρονομία, αγορές και αλησμόνητα τοπία, σ'ένα νησί που έχει κάτι για όλους

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Η Μήλος είναι φημισμένη για τα δαντελωτά της ακρογιάλια. Με πάνω από 75 μικρές και μεγάλες παραλίες, με κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, πολύχρωμα σμιλεμένα βράχια και λευκόχρυσες αμμουδιές, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείτε.

    Λόγω της ηφαιστιογενούς προέλευσης του εδάφους της, η Μήλος έχει εντυπωσιακή μορφολογία και ποικιλία παραλιών. Θα συναντήσετε άλλοτε παραλίες με λευκόχρυσες αμμουδιές και άλλοτε κόλπους με βότσαλα που περικυκλώνονται από πέτρες, λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια. Ξεχωριστά χρώματα και βάθη θα βρείτε και στη θάλασσά της, ενώ επίσης μπορείτε να κολυμπήσετε σε πλήρως οργανωμένες παραλίες ή να επιλέξετε πιο μοναχικές και άγριες. Το σίγουρο είναι ότι τα καθαρά νερά του νησιού και οι απείρου κάλους παραλίες του θα σας προσφέρουν μία εμπειρία άνευ προηγουμένου.

    Αδάμαντας
    Ο Αδάμαντας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, γεγονός που σε συνδυασμό με την εξόρυξη πολλών ειδών μεταλλευμάτων βοήθησε στην μεγάλη ανάπτυξη του νησιού κατά την αρχαιότητα. Το λιμάνι της Μήλου χτίστηκε το 1835 από Σφακιανούς της Κρήτης, που έφτασαν εκεί μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια κατά των Τούρκων. Αποτελεί το τουριστικό κέντρο του νησιού, χωρίς να χάνει όμως από την γραφικότητα ενός νησιώτικου παραλιακού χωριού με τους πλακόστρωτους δρόμους του. Εκεί στεγάζονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν και τους κατοίκους της Κιμώλου. Πολύ συχνά δρομολόγια πλοίων συνδέουν τη Μήλο με την Κίμωλο, η οποία απέχει μόλις μισή ώρα από το νησί της Αφροδίτης . Στο λιμάνι του Αδάμαντα βρίσκονται το Μεταλλευτικό και το Εκκλησιαστικό Μουσείο. 

    Πλάκα
    Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι χτισμένη σε πλάτωμα που βρίσκεται στα 220 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας. Η γνήσια νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, τα γεμάτα λουλούδια μπαλκόνια και οι κάτασπρες από τον ασβέστη αυλές, μα κυρίως η θαυμάσια θέα προς τον κόλπο της Μήλου αποτελεί συνδυασμό σπάνιας ομορφιάς για την Πλάκα. Εκεί βρίσκονται δύο μουσεία του νησιού: το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό. Εξαιρετικής επίσης ομορφιάς είναι και το κάστρο, το οποίο βρίσκεται περιμετρικά της πόλης. Εκεί, στα θεμέλια μιας πολύ παλιάς εκκλησίας που ανατινάχτηκε από τους Γερμανούς, βρίσκεται χτισμένη και η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Δίπλα ακριβώς στην Πλάκα θα συναντήσετε ένα άλλο μικρότερο αλλά εξίσου γραφικό χωριό, τις Πλάκες.

    Τρυπητή
    Αφήνοντας πίσω μας την Πλάκα, συναντούμε την Τρυπητή, ένα παραδοσιακό χωριό που μαζί με την Πλάκα μοιράζονται την θέα στον κόλπου της Μήλου. Εκείνο που θα σας μαγνητίσει την προσοχή  είναι οι γραφικοί ανεμόμυλοι, σήμα κατατεθέν της Τρυπητής. Εκεί βρίσκεται και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου. Σε κοντινή απόσταση από την Τρυπητή βρίσκονται οι κατακόμβες των πρώτων Χριστιανικών χρόνων, που ανακαλύφθηκαν το 1843 και αποτελούν σημαντικότατο εύρημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξαν τόπος λατρείας και ταφής από τον 1ο έως και τα τέλη του 5ου αιώνα μ.Χ. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών κυρίως κατακομβών που χωρίζονται σε πολλούς μικρούς και μεγάλους υπόγειους διαδρόμους καταλαμβάνοντας το συνολικό μήκος των 200 μέτρων. Ο χώρος είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες όλες τις ημέρες, εκτός της Δευτέρας. 

    Η Τρυπητή

    Κλήμα
    Το Κλήμα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι λιγοστών κατοίκων του οποίου κύριο χαρακτηριστικό είναι τα «σύρματα». Τα «σύρματα» είναι μικρά σπιτάκια μέσα στα οποία οι κάτοικοι φυλάνε τις βάρκες τους κατά την περίοδο του χειμώνα. Ο ρόλος των «συρμάτων» αλλάζει το καλοκαίρι και για πολλούς γίνεται παραθεριστική κατοικία. Σε μια σπηλιά που βρισκόταν σε έναν αγρό, πολύ κοντά στο Κλήμα, βρέθηκε το 1820 το ακέφαλο στην αρχή άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Αμέσως μετά βρέθηκε και το κεφάλι  και όλο μαζί αποτέλεσε δώρο προς τον Λουδοβίκο τον ΙΗ’. Αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης του αγάλματος στο μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία.    

    Απολλωνία ή Πολλώνια
    Το γραφικό αυτό ψαροχώρι έχει χτιστεί πάνω σε έναν πανέμορφο φυσικό κολπίσκο. Η ομορφιά του αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες που εκεί βρίσκουν πολλές ταβέρνες, καφενεία και εστιατόρια. Από το λιμανάκι του χωριού εκτελούνται δρομολόγια προς την Κίμωλο. Ζεφυρία Με μόλις 150 περίπου κατοίκους, η Ζεφυρία ,που βρίσκεται 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πλάκας, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Πορταΐτισσας, ο οποίος χτίστηκε τον 17ο αιώνα και αποτελούσε την παλιά Μητρόπολη της Μήλου.

    Κλέφτικο
    Ορθώνονται στην άκρη της νοτιοδυτικής πλευράς του νησιού και ονομάζονται αλλιώς και «Θαλασσινά Μετέωρα». Όπως ακριβώς περιγράφει και η ονομασία, πρόκειται για τεράστιους και κυκλικούς ογκόλιθους που εξέχουν από την θάλασσα ενώ βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την παραλία. Ανάμεσα στους βράχους υπάρχουν σπήλαια. Πάνω στους βράχους σώζονται δέστρες λαξευμένες, απομεινάρια πειρατών που καραδοκούσαν σε εκείνο το σημείο για να επιτεθούν ή για να κρυφτούν. 

    Οι παραλίες της Μήλου όμως είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής των διακοπών σας στο νησί. Τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά της Μήλου έχουν δώσει και στις περίπου 70 παραλίες της ξεχωριστή μορφολογία. Περίεργοι σχηματισμοί, βράχια που ρίχνουν τη σκιά τους στην αμμουδιά, σπηλιές που μπορείτε να κολυμπήσετε, μοναδικοί χρωματισμοί του νερού και της πέτρας ικανοποιούν και συγκινούν και τους δύσκολους επισκέπτες της Μήλου. Σε κάποιες μπορείτε να πάτε οδικώς, σε άλλες μπορείτε να βρεθείτε μόνο δια θαλάσσης. 

    Η Χιβαδολίμνη βρίσκεται 11,5 χλμ νότια της Πλάκας είναι μάλλον η ομορφότερη παραλία της Μήλου. Έχει πάρει το όνομά της από τον μεγάλο αριθμό αχιβάδων που βρίσκει κανείς στον βυθό της. Ιαματικά λουτρά (σημάδια ύπαρξης αρχαίου υφαιστείου) μπορεί κανείς να βρει στον Προβατά, την Αλυκή, το Ριβάρι και τον Καστανά. Ο Παπαφράγκας είναι εντυπωσιακός, το ίδιο ισχύει και για το Σαρακήνικο που για πολλούς είναι η καλύτερη παραλία λόγω των κατάλευκων βράχων και των καταγάλανων νερών. Κοντά στον Αδάμαντα οι αμμουδερές παραλίες Λαγκάδα και Παπικινού. 

    Το Σαρακήνικο

    Γεύσεις που δεν θα πρέπει να χάσετε είναι το παραδοσιακό κουφέτο που μπορεί να προσφέρεται και αυτό στους γάμους αλλά παρασκευάζεται με την προσθήκη μελιού, ζάχαρης κι αμυγδάλων στην λεπτοκομμένη ψίχα λευκού γλυκού κολοκυθιού. Πιο δυσεύρετα είναι τα γλυκά σπανακοπιτάκια και οι «φλούνες» που περιέχουν σταφίδες και σιροπιάζονται. Από το «στρατόπεδο» των αλμυρών γεύσεων κυριότερος εκπρόσωπος είναι τα πιταράκια που είναι τηγανητά τυροπιτάκια με γέμιση από μηλέικο ξεροτύρι, δυόσμο και κρεμμύδι. Αν μπορέσετε να δοκιμάσετε τα «λαζάνια με σκορδιαλιά» που είναι ακριβώς αυτό που λεει ο τίτλος του, θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό. Όπως τυχεροί θα είστε αν επιλέξετε τη Μήλο για προορισμό στις διακοπές σας! Οι προτάσεις μας:

    Sirocco: Η μαγεία της φύσης συναντά τον πολυμήχανο άνθρωπο, σ’ένα εστιατόριο-φαινόμενο, στη Μήλο

    Για το Sirocco έχουν γράψει οι μεγαλύτεροι διεθνείς ταξιδιωτικοί οδηγοί, έχει προβληθεί στα πιο γκουρμέ άρθρα, οι επισκέπτες του πίνουν νερό στ’όνομά του. Ο λόγος είναι το άγγιγμα της φύσης -η  ίδια η ηφαιστογενής γη που «ψήνει» τις πεντανόστιμες προτάσεις του στο ζουμί τους και τα αρώματά τους - αλλά και το μεράκι στη μαγειρική, το ιδιόκτητο μποστάνι της οικογένειας Τσερώνη από το οποίο συγκεντρώνονται τα βιολογικά λαχανικά, η μηλέϊκη θάλασσα που προσφέρει απλόχερα τους θησαυρούς της. Μετά είναι το ίδιο το εστιατόριο: Παραθαλάσσιο, με θέα το απέραντο γαλάζιο, φιλόξενο, μοντέρνο και καλαίσθητο, ο τουρισμός στον 21ο αιώνα. Ένα ειδυλλιακό...

    Μικρός Απόπλους: Ένα φανταστικό θαλασσινό εστιατόριο που θα σε ενθουσιάσει με ψαροφαγία επιπέδου

    Kάνοντας έναν συστηματικό γευσιγνωστικό διάπλου στη Μήλο, αν είσαι λάτρης του φρέσκου ψαριού, οφείλεις στον εαυτό σου να επισκεφθείς τον Μικρό Απόπλου στον Αδάμαντα. Με τοποθεσία στο πιο προνομιακό σημείο - ακριβώς πάνω στην παραλία του παραλιακού δρόμου της πόλης - εδώ η θέα είναι σούπερ γοητευτική και η θαυμάσια ατμόσφαιρα σε ξεκουράζει. Το πρώτο που θ' αναρωτηθείς είναι τι ζητάει τόσο φρέσκο το ψάρι μέσα σε τόση στεριά − ευθύς αμέσως θα καταλάβεις πως εδώ δεν θα έρθεις γενικώς για ψάρι, για μπαρμπούνι και φαγκρί και συναγρίδα και ό,τι γενικώς θαλασσινό. Εδώ το ψάρι είναι ημέρας, τοπικό και -...

    Nostos Seafood Experience: Γκουρμέ θαλασσογραφίες στον Αδάμαντα

    Η λέξη νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα, επαναπατρισμός. Από τη λέξη νόστος προέρχεται η λέξη νόστιμος αλλά και η λέξη νοσταλγία. Εκεί περικλύεται κι η φιλοσοφία του ομώνυμου εστιατορίου στη Μήλο, τη γαστρονομική μνήμη, την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα, αλλά και τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας. Και το επιτυγχάνει με το παραπάνω, σερβίροντας ένα upscale περιβάλλον κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, θαλασσινές νοστιμιές που ξεχωρίζουν και μια υπέροχη wine list που δροσίζει το νου κι απογειώνει τη συνολική εμπειρία, με την αρωγή σομελιέ. Το Nostos γράφει με μεγάλα γράμματα μια καινούργια, πολύ ξεχωριστή ιδέα στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας:...

    Mangata Cocktail Bar & Shop: Ένα concept store για κάθε γευστική… ή αγοραστική σου ανάγκη, στον Αδάμαντα

    Τα τελευταία χρόνια τα νησιά μας αποτινάσσουν τα φολκλόρ τουριστικά μαγαζιά και έρχονται να προτείνουν φρέσκιες ιδέες με στιβαρά concepts και αναζωογονητικές προτάσεις. Ένα από αυτά είναι το Mangata, που βασίζει την ύπαρξη του σε όλα όσα καθιστούν μια επίσκεψη, μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσεων αλλά και αγορών. Η καλή μέρα ξεκινάει με καλοψημένο καφέ αλλά και brunch με εκπληκτικά αυγά benedict με καπνιστό χοιρινό, ψημένα πιτάκια και βελούδινη hollandaise ή το ανυπέρβλητο προζυμένιο ψωμί με κρέμα αβοκάντο, μανιτάρια, πατάτες, κονφί από ντοματίνια και κρέμα φέτας, με πολλές ακόμα επιλογές που καθηλώνουν. Μετά είναι τα γλυκά του, εντυπωσιακά, χειροποίητα, από...

    Nama: Ελληνική κουζίνα με φρεσκάδα και μεράκι, στα Πολλώνια

    Το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης φέτος υποδέχεται στα Πολλώνια το Nama, μια νέα άφιξη κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, που έρχεται να δώσει τον τόνο της στη γαστρονομική κούρσα του νησιού με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που κερδίζει όλα τ’αστέρια στη γεύση.  Εδώ θα φας μαμαδίσιο φαγητό, μουσακά με πλούσια σάλτσα κιμά κι αέρινη κρέμα μπεσαμέλ, υπέροχα σκιουφιχτά με κοτόπουλο, τρυφερό μπακαλιάρο σκορδαλιά, πεντανόστιμα γεμιστά, όλα με τη φροντίδα μιας κουζίνας που χαίρεται να προσφέρει χαμόγελα ικανοποίησης και ευχαρίστησης. Η wine list του είναι μια ωδή στον ελληνικό αμπελώνα, ξεκινώντας ασφαλώς από το Οινοποιείο Κωνσταντάκη της Μήλου, με ωραίες επιλογές στις ετικέτες, που...

    Akrotiri Seafood Obsession: Θαλασσινή γαστρονομία στην ιδανική της εκδοχή

    Στα άπειρα χιλιόμετρα γαστροτουρισμού που έχουμε διανύσει, λίγες φορές ενθουσιαζόμαστε με ένα εστιατόριο όπως με το Akrotiri Seafood Obsession. Με μια κουζίνα που βασίζεται σε ποιοτικά αγνά υλικά, τοπικά προϊόντα και ολοκληρωτικά χειροποίητες παρασκευές με πρωταγωνιστές τους θησαυρούς της θάλασσας, το Akrotiri προσφέρει μια μοναδικά υποβλητική θέα στα Πολλώνια, αλλά και γαστρονομία με δυναμισμό, που ανεβάζει στροφές στην συνολική εμπειρία του επισκέπτη, η οποία είναι και υποδειγματική. Τι καλό θα γευτείς εδώ; Ολόφρεσκο ψάρι από την ντόπια αλιεία με την εθιστική νοστιμιά του ιωδίου, το οποία μπορείς να απολαύσεις σε one of a kind πιάτα όπως ο μουσακάς θαλασσινών, με...

    Psaravolada Restaurant: Ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι σ’ένα υπέροχο resort στη Μήλο

    Το Psaravolada Resort βρίσκεται στη νότια μεριά της Μήλου, πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Κυριακής – μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες του νησιού – και στην κορυφή της παραλίας Ψαραβολάδα, στην οποία το ξενοδοχείο οφείλει το όνομά του. Εδώ η εκλεπτυσμένη φιλοξενία αλλά και το design περιβάλλον εγγυώνται τις πιο όμορφες και ξεκούραστες διακοπές στο νησί της Αφροδίτης - αλλά και τις πιο γευστικές - αφού στο συγκρότητα φιλοξενείται και το ομώνυμο εστιατόριο. Ένας μοναδικός αίθριος χώρος απίστευτης ομορφιάς με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο που προσφέρει παραδοσιακή Μεσογειακή κουζίνα, με upscale πινελιές, θαυμάσια πρώτη ύλη και ένα...

    Deck Coffee – Brunch – Cocktails: All day απόλαυση με νόστιμες προτάσεις, στα Πολλώνια

    Στις διακοπές πάντα υπάρχει ένα μαγαζί που γίνεται το ορμητήριο αλλά και το τελευταίο αποκούμπι πριν αποσυρθούμε για την βραδινή ξεκούραση. Στη Μήλο, αυτό το μαγαζί είναι το Deck. Εδώ η φροντίδα σε κάθε ζώνη, η φιλοξενία και η όσμωση με την παραλία των Πολλωνίων - όπου έχει ξαπλώστρες - μεταφράζονται σε μια συνολική εμπειρία με θαυμάσιο περιβάλλον και σβέλτο σέρβις, για καφέ λίγο πριν το μπάνιο, για νόστιμο brunch, για απογευματινό aperitivo και βραδινά cocktails.   Η καλή μέρα ξεκινάει με specialty καφέ της Taf, ολόφρεσκους χυμούς και νόστιμο πρωινό ή brunch, με επιλογές όπως τα αυγά σε διάφορες...

    Hanabi Sushi & Cocktail: Ολοήμερη, upscale, fusion κουζίνα στη Μήλο

    Είναι πραγματικά απροσδόκητο να συναντάς, αυτής της κορυφαίας ποιότητας fusion κουζίνα σε νησί. Το Hanabi Sushi & Cocktail στη Μήλο έρχεται όμως να ανατρέψει τα στερεότυπα: Παραθαλάσσιο, στυλάτο, κοσμοπολίτικο, με ζεν αέρα και ωραία, μίνιμαλ διακόσμηση, το all day bar restaurant στα Πολλώνια παίζει χωρίς αντίπαλο, με αφετηρία την εξαιρετική πρώτη ύλη που εκτείνεται σε όλο το μενού του, από το πρωί ως το βράδυ. Δεν είναι μόνο η βεράντα του που ανοίγεται στον ατμοσφαιρικό κόλπο, ούτε τα ωραία vibes που βρίσκονται στο απόγειό τους. Τα τραπέζια του - τα οποία συγκεντρώνουν τις μεγάλες οικογενειακές ή φιλικές παρέες, στην πλειονότητά...

    Γλαρονήσια: Τρώγοντας υπέροχα στην Τρυπητή

    Μια ποδαλιά δρόμος από το προσκείμενο parking της Τρυπητής, τα Γλαρονήσια μετράνε αισίως 26 χρόνια στην εστιατορική σκηνή της Μήλου με γνήσια μηλέϊκη κουζίνα και μοναδικά ντόπια κρέατα, σε αδιαπραγμάτευτα πλούσιες μερίδες.  Τα Γλαρονήσια έχουν κερδίσει τη θέση τους ψηλά στον γαστροτουριστικό χάρτη του νησιού, πρώτα απ’όλα για το φιλόξενο περιβάλλον τους, τον κόλπο της Mήλου που απλώνεται μπροστά σου προσφέροντας μια θέα εκπληκτική, τους δυνατούς μεζέδες τους και κάθε λογής αποστάγματα, που καθιστούν την επίσκεψή σου αλησμόνητη.  Μετά είναι η μαγεία του κάρβουνου, το πιο χαρούμενο κάλεσμα του καλοκαιριού, σαν παρατεταμένος οργασμός αφού σου δίνει την ηδονή μπουκιά-μπουκιά στο αρνάκι...

    Oryhio – The Mine Cafe Bar: Έμπνευση κι απόλαυση σ’έναν all day προορισμό όλο σπιρτάδα, στην Πλάκα

    Στους πρόποδες του Ενετικού Κάστρου της Πλάκας και του Άγιου Ανδρέα, από πέρυσι τον δικό του, ζεν και καλοκαιρινό παλμό - σε συνδυασμό με τις πιο απογειωμένες all day απολαύσεις του νησιού - δίνει το Oryhio. Ένας προορισμός που σε καλωσορίζει από το πρωί με ωραίο καφέ και brunch και που μέχρι το βράδυ τα δίνει όλα στη γεύση, με κάτι υπέροχο στο πιάτο ή το ποτήρι σου. Το όνομά του αποτελεί αναφορά στον πλούσιο ορυκτό πλούτο της Μήλου, έναν πλούτο που βρίσκεις και στην έμπνευση της cocktail list, όπως στο Obsidian με τζιν, blueberry και φρέσκο χυμό λεμονιού, ή...

    Ζορμπάς: Η νέα άφιξη στον Αδάμαντα υπηρετεί την παράδοση, την εντοπιότητα & τη γεύση

    Είναι μια πενταετία τώρα που η Μήλος έχει γίνει η αγαπημένη όσων αναζητούν σοφιστικέ ηρεμία και δυνατή γαστρονομία στις διακοπές τους. Το πανέμορφο Κυκλαδονήσι εξελίσσεται σταθερά, διατηρώντας απείραχτο το κάλλος των πανέμορφων χωριών του και δίνοντας δυνατά τα ερεθίσματα της κλασικής και της μοντέρνας κουζίνας. Μια από τις νέες, υπερ-αξιόλογες αφίξεις είναι ο Ζορμπάς στον Αδάμαντα. Παραθαλάσσιος, με την παράδοση στο ένα χέρι και μια βεντάλια τοπικών προϊόντων στο άλλο, το εστιατόριο αυτό έχει ωραία ατμόσφαιρα, ωραία θέα στο λιμάνι, ολόφρεσκα ψάρια από την ντόπια αλιεία και μια εξαιρετική wine list που ικανοποιεί κάθε οινική διάθεση.  Τι καλό θα γευτείς εδώ;...

    Jordan’s Pizza House: Νόστιμη ιταλική κουζίνα στα Πολλώνια

    Το εστιατόριο που δίδαξε ποιοτική κρεατοφαγία για χρόνια στα Πολλώνια, φέτος μας επανασυστήνεται ανανεωμένο, με νέο ντεκόρ, και με… άρωμα Ιταλίας. Στο Jordan’s Pizza House σημείο αναφοράς πλέον είναι ένας εντυπωσιακός ξυλόφουρνος, από τον οποίο βγαίνουν νόστιμες πίτσες φτιαγμένες με υπέροχη ζύμη που έχει ωριμάσει σωστά, με όλους αυτούς τους συνδυασμούς υλικών που απογειώνουν την κάθε μπουκιά.  Στο Jordan’s δεν υπάρχει τίποτα το σφιγμένο στην ατμόσφαιρα. Εδώ βρίσκεται ένα πραγματικά χαλαρό μαγαζί, ένα μέρος που μπορείς να πας κάθε μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη για να απολαύσεις πιάτα δημιουργικά, αυθεντικά, με ψαγμένα αλλαντικά και τυριά, σε πολύ λογικές τιμές. Πιάτα όπως...

    Άστακας: Το εστιατόριο της υπέροχης θέας και των ακόμη πιο υπέροχων γεύσεων, στη Μήλο.

    Το Κλήμα αποτελεί τον πιο μαγευτικό κολπίσκο της Μήλου, με τα πολυφωτογραφημένα χρωματιστά «σύρματα», όπως αποκαλούν οι νησιώτες τα κτίσματα που αποθηκεύουν τις βάρκες τον χειμώνα. Ακριβώς σε αυτή τη γραφική γωνιά του νησιού της Αφροδίτης, ο Άστακας σερβίρει τους ταξιδευτές της γεύσης, εκείνους που πέραν από τις φυσικές ομορφιές κάθε τόπου, αναζητούν την επαφή με την τοπική κουζίνα. Τι θα απολαύσεις στο απάνεμο, γαλήνιο τοπίο του; Ψάρι, το οποίο καταφθάνει ολόφρεσκο από ντόπιους καϊκάδες και μπορείς να γευτείς στις προδιαγραφές που επιθυμείς. Εδώ θα βρεις όμως και πιάτα που απογειώνονται από την πρώτη ύλη - στο εστιατόριο όλα τα...

    Φάτσες Restaurant: Παρέα και ωραίοι μεζέδες στην Πλάκα της Μήλου

    Αν κάποια δύναμη μας υποχρέωνε να επιλέξουμε μόνο έναν λόγο για τον οποίο αγαπάμε την Πλάκα στη Μήλο, θα ήταν η άνετη πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου και οι Φάτσες, ακριβώς στο ίδιο σημείο. Εδώ το καλοκαίρι αποκτά τη διάσταση που του αξίζει, με παρέα, γέλια, ωραίο φαγητό και ασφαλώς ελληνικά αποστάγματα. Άνοιξε το 2009 κι έκτοτε παρασύρει στη γευστική του δίνη πλήθος ελληνικού και ξένου κοινού που το επισκέπτεται από το πρωί για πεντανόστιμο πρωινό και καλοψημένο καφέ, ενώ το βράδυ δημιουργεί όλες τις συνθήκες για αξέχαστες καλοκαιρινές κατανύξεις. Χειροποίητη παστουρμαδόπιτα, λαχταριστός μουσακάς με βελούδινη μπεσαμέλ, ωραίο λαχματζούν, κρεατικά αλλά και...

    Mouratos Art of Bakery: Η πιο νόστιμη στάση σε κάθε διαδρομή σου στο νησί της Μήλου

    Όσο περισσότεροι φούρνοι ανοίγουν, τόσο χάνεται το επάγγελμα του φούρναρη. Που θα ψάξει μόνος το αλεύρι του, που θα το αναπιάσει με τη δική του συνταγή, που θα το ψήσει με την πείρα του. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το ψωμί μας έχει τη γεύση της ομοιομορφίας. Από την ψίχα του απουσιάζει η ψυχή, η προσωπικότητα, ωστόσο φούρνοι σαν το Mouratos Art of Bakery κρατάνε τη φλόγα της ποιότητας, του αληθινού ψωμιού αναζοπυρωμένη και ζωντανή. Σ’ένα πετρόκτιστο κτίσμα 300 τ.μ. στην τοποθεσία Κατηφόρα, μια περιοχή μεταξύ του Αδάμαντα και της ενδοχώρας, το Mouratos art of Bakery συνεχίζει μια παράδοση που μετρά...

    Kri Kri Milos Cocktail Bar: All day εκπλήξεις στην πιο hot αυλή της Μήλου

    Καλοκαίρι και cocktails πάνε χέρι-χέρι, και στη Μήλο πάνε Kri Kri: Σ’αυτή την υπέροχη κατάφυτη αυλή στην Πλάκα, οι επισκέπτες δίνουν ραντεβού από το πρωί για ωραίο καφέ και brunch, τα απογεύματα απολαμβάνουν ένα δροσερό after beach aperitivo ή κρασί και το βράδι το ρίχνουν στα cocktails και στα live events με ζωντανή μουσική. Εξωστρεφές, με ωραίο κλίμα, τη σκιά των δέντρων, τα φωτάκια και το πλακόστρωτο, το Kri Kri δεν είναι άλλο ένα bar όπως το έχεις καταγεγραμμένο στο συνειδητό ή το ασυνείδητό σου. Το διαπιστώνεις στα πεντανόστιμα bao buns, όπως το chicken curry ή το bao με γλυκόξινο...

    Totem: Έλληνες designers σε ένα design μαγαζί στη Μήλο

    Οι νέοι ντόπιοι σχεδιαστές δεν αστειεύονται, έχουν ταλέντο, είναι αποφασισμένοι να αφήσουν το δικό τους στίγμα στον χώρο της μόδας κι επιλέγουν την παρουσία τους μόνο εκεί που θα τους προσέξουν. Ένα από αυτά τα σημεία που υπηρετούν με αγάπη και φροντίδα την ελληνική δημιουργία, είναι το Totem στην Πλάκα.  Εδώ τα λινά, τα καλοκαιρινά έχουν την τιμητική τους, θα βρεις όμως και υπέροχες ψάθινες τσάντες, αξεσουάρ, μοναδικά σανδάλια και κοσμήματα, όλα με προσεγμένη ποιότητα και διαχρονικότητα. Χρώματα, ιδέες, υφές, limited edition προτάσεις, με έμπνευση και προσωπικότητα, που αλλού; Στο Totem!  Totem Πλάκα, Μήλος, τηλ. 6982227624 Facebook | Instagram

    Ταβέρνα Εμπουριός: Ειδυλλιακή επιστροφή στις ρίζες, με υπέροχο, Μηλέϊκο φαγητό

    Θα κάνουμε μια βαρυσήμαντη δήλωση αλλά είναι κάτι που πιστεύουμε με όλο μας το είναι: Στο μέλλον όλα τα μαγαζιά θα θέλουν να γίνουν Εμπουριός. Ωραίοι οι αποδομημένοι μουσακάδες και τα διαστημικά σεβίτσε, αλλά σαν την παράδοση τίποτα. Άλλωστε οι ρίζες μας είναι αυτό το οποίο θέλουν να βιώσουν οι ξένοι όταν μας επισκέπτονται, οι ρίζες είναι αυτές που μας ξυπνάνε μνήμες μαμαδίστικου, Κυριακάτικου φαγητού.  Ο Εμπουριός σαν παραθαλάσσιο χωριό, είναι ο μόνος κατοικημένος οικισμός στα βορειοδυτικά της Μήλου, απέναντι από τον Αδάμαντα. Μέχρι πρότινος ήταν λίγο δύσβατη η προσέλευση, πλέον έχει ασφαλτοστρωθεί. Όπως και να’χει, πάντα άξιζε η επίσκεψη...

    Kalimera Workshop Milos: Μοναδικές δημιουργίες από έναν μοναδικό δημιουργό

    Η τέχνη της αργυροχρυσοχοϊας είναι όσο παλιά είναι ο ίδιος ο χρόνος. Είναι η δημιουργία, το συναίσθημα, η έκφραση της ανθρώπινης φύσης μέσα από το σμίλεμα του μετάλλου, το πάντρεμά του με λίθους και πέτρες, το σχέδιο, την απεικόνιση της φαντασίας του δημιουργού. Γι’αυτό είναι ανεκτίμητη.  Ταξιδεύοντας στη Μήλο, το χειροποίητο κόσμημα, αυτό που φτιάχτηκε και φτιάχνεται σε πλήρη όσμωση με τα κύματα και την αύρα του Αιγαίου έχει ως όνομα την πιο όμορφη ευχή: «Καλημέρα». Εδώ ο Μιχάλης Βήχος, ένας πραγματικά αυθεντικός μάστορας του παλιού καιρού, συνδυάζει στις δημιουργίες του την παράδοση του ελληνικού κοσμήματος με το ελεύθερο πνεύμα...

    Milosrentcar By Tourlakis: Η πιο αξιόπιστη ενοικίαση αυτοκινήτων στη Μήλο

    Η επίσκεψη σε οποιοδήποτε νησί ολοκληρώνεται με την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να απολαύσει πλήρως το τοπίο, τις παραλίες κι όσα έχει να προσφέρει ένας τόπος, μόνο έτσι μπορεί να έχει αυτονομία και πραγματική ελευθερία. Στη Μήλο, για όλα τα παραπάνω το Milosrentcar By Tourlakis είναι η εταιρία συνοδοιπόρος σου, προσφέροντας αξιοπιστία και ασφάλεια, με υπηρεσίες για τον καθένα ξεχωριστά.  Φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση, διαφάνεια χωρίς κρυφές χρεώσεις, ουσιαστική βοήθεια σε ό,τι χρειαστείς είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν και κάνουν να προσπερνά τον ανταγωνισμό. Κι όλα αυτά με μια ιστορία που ξεκινάει από...

    Perros Pet Shop Fishing & More: Όλα όσα χρειάζεσαι για το ζώο συντροφιάς σου, την πεζοπορία & το ψάρεμα, στη Μήλο

    Αυτός που αγαπά αληθινά τη φύση, είναι αυτός που σέβεται κάθε της έκφανση, από τα ζώα μέχρι τα δέντρα, την εκτιμά, είναι μέρος της και αισθάνεται την αντίστοιχη ευθύνη. Ε λοιπόν στον Τροβάσαλο, ένα κατάστημα την φύση την υπηρετεί με αγάπη και τεχνογνωσία από το 2001, κι είναι το Perros Pet Shop Fishing & More.  Εδώ θα βρεις το μέρος που θα ταιριάξει μοναδικά στην ιδιοσυγκρασία σου, με την αντιμετώπιση, την φροντίδα και όλα αυτά τα προϊόντα που θα θρέψουν σωστά και θα ενθουσιάσουν τον μικρό τετράποδό σου φίλο. Η προσηνής ιδιοκτήτριά του - η Κατερίνα Βικελή - είναι εκεί...

    keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,