spot_img
More

    Le Notre, το ζαχαροπλαστείο που γλυκαίνει όλη την Αθήνα

    Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνει κάποιος για να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του Le Νotre, είναι να κοντοσταθεί λίγο στην Φιλολάου 128, να χαζέψει τους σοκολατοποιούς πίσω από τη βιτρίνα να δουλεύουν με τέχνη τη σοκολάτα και μετά να περάσει το κατώφλι του με ανοιχτό μυαλό, καθώς η απόλαυση της σοκολάτας οφείλει να μη γνωρίζει όρια. 

    Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να περιηγηθεί στις βιτρίνες του, να ανακαλύψει τη γκάμα στις προτάσεις του, τις αυθεντικές γεύσεις, τις ιδέες, τα χαμόγελα των ιδιοκτητών του. Το Le Notre δεν είναι άλλο ένα ζαχαροπλαστείο, είναι όλες οι παραδοσιακές γεύσεις που λατρεύουμε δοσμένες μέσα από μοντέρνες τεχνικές, το επιδόρπιο στο Κυριακάτικο τραπέζι, η γιορτή, η χαρά, το κέρασμα, όπως έχει αποτυπωθεί σε πολλές γενιές τα χρόνια που λειτουργεί.

    Το Le Notre είναι πραγματικό βασίλειο της σοκολάτας. Της πραγματικής, ποιοτικής σοκολάτας Βελγίου, που σου χαρίζει αυτή την ανεπανάληπτη, γεμάτη γεύση της! Με τις καλύτερες πρώτες ύλες, διαρκή αναζήτηση για φρέσκες ιδέες και συνεχή εκπαίδευση, ό,τι κι αν πει κανείς γι’αυτό δεν θα’ναι υπερβολή αλλά μια αναντίρρητη πραγματικότητα. 

    Οι βιτρίνες του πάντα εντυπωσιακές, μα τα Χριστούγεννα τόσο λαχταριστά όμορφες, που σε κάνουν να νιώθεις παιδί! Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, όμορφα στολισμένα με ζαχαρόπαστα, δίσκοι με πολίτικα τσουρέκια μαστιχωτά, σοκολατένια, πεντανόστιμα όπως δεν τα έχεις ξαναφάει.

    Η πίστη στην αληθινή ζαχαροπλαστική, όπου όλα παρασκευάζονται από την αρχή, γίνεται καθημερινός οδηγός για την ομάδα του που δημιουργεί στο παρασκευαστήριο του Le Notre: από την πάστα υγείας με μους βελγικής σοκολάτας, το μυρωδάτο εκμέκ με ganache montée βανίλιας, το ξακουστό βελούδινο γαλακτομπούρεκο, την υπέροχη μηλόπιτα, το ποντικάκι, τη σοκολατόπιτα και το σουφλέ σοκολάτας, όλα ανυπέρβλητα.

    Το καλό γλυκό, όπως μας το σύστησε το Le Notre όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Αθήνα, ήταν και παραμένει αυτό. Λογικό λοιπόν και τα Χριστούγεννα να μεταμορφώνεται σ’ ένα κυριολεκτικό Εργοστάσιο Σοκολάτας ή στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, προσφέροντας αγάπη και γλυκά τις ημέρες των εορτών, με εντυπωσιακές σοκολατένιες φιγούρες που χαρίζουν τη νοστιμιά και στολίζουν κάθε χώρο με το προσεγμένο παρουσιαστικό τους.

    Εδώ θα κάνεις βουτιά στα νόστιμα Ginger Bread σπιτάκια, στα panettone με crumble μήλου και στα πιο υπέροχα σε υφή και γεύση τσουρέκια: με φυστίκι – cranberry, με κάστανο, σοκολάτα Bueno ή ονειρεμένη πραλίνα με τριμμένο μπισκότο! Τα μελομακάρονα με αγνό μέλι Ικαρίας και χυμό από ζουμερά πορτοκάλια Άργους και οι υπέροχοι κουραμπιέδες με εκλεκτής ποιότητας αιγοπρόβειο βούτυρο κάνουν κάθε μπουκιά ένα γευστικό όνειρο.

    Φέτος, οι κορμοί κάστανου, ferrero, γάλακτος, με σοκολάτα κρέμα, οι τάρτες καραμέλας, θα σε συνεπάρουν, το Le Notre είναι η ποιότητα που σου προσφέρεται με την απλότητα και την οικειότητα της αυθεντικής ζαχαροπλαστικής. Γιατί μόνο έτσι η απόλαυση μπορεί να είναι εμπειρία και το γλυκό μια αληθινή απόδραση από την καθημερινότητα της γεύσης. 

    Le Notre 
    Φιλολάου 128, Παγκράτι, τηλ. 2130223108
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot