spot_img
More

    Living Green: Concept Stores με πράσινη συνείδηση

    Η ζωή στην πόλη σίγουρα μας απομακρύνει από το ολιστικό βίωμα τη φύσης, τη μοναδική αίσθηση που προσφέρει η επαφή με το πράσινο και πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας μας, μαρτυρούν ένα βαρύ οικολογικό αποτύπωμα, εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

    Τα τελευταία χρόνια η στροφή προς το ιδιαίτερο design κι η περιβαλλοντική ενσυναίσθηση που πλέον αναπτύσσουμε ως καταναλωτικό κοινό, οδηγούν στο να επιλέγουμε όσα χρειαζόμαστε για τις καθημερινές μας συνήθειες, με γνώμονα τον σεβασμό περιβάλλον και την προσεγμένη αισθητική. Κι αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως συμβάλλει ενεργά προς τις δυο αυτές κατευθύνσεις, αυτό αναμφίβολα είναι το Living Green.

    Δύο εξαιρετικά concept stores, που ομορφαίνουν με την λιτή κομψότητα και το άκρως θετικό τους vibe, στις γειτονιές των Εξαρχείων και της Κηφισιάς κι ένα πολύ καλά δομημένο ηλεκτρονικό κατάστημα, φιλοξενούν αντικείμενα με λεπτό γούστο που πριν σε καταστήσουν με την ομορφιά ή τη χρηστικότητά τους για να τα κάνεις δικά σου, έχουν περάσει από αυστηρά κριτήρια επιλογής. Η πράσινη παραγωγή, τα ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας παραγωγής το fair trade, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και την όμορφη αισθητική του design, είναι απαραίτητες σταθερές που κάθε αντικείμενο πρέπει να διαθέτει πριν μπει προς πώληση.

    Ρούχα σε ιδιαίτερα πατρόν και μοτίβα, που σε περιπτώσεις προωθούν τη διαδικασία του upcycling, χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι και την καθημερινότητα στο γραφείο με εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του πλαστικού όπως καλαμάκια, είδη κουζίνας και κάμπινγκ από μπαμπού, αλλά και τσάντες και σακίδια από οργανικό βαμβάκι. 

    Για να πρασινίσουμε τα μπαλκόνια, τις ταράτσες μας αλλά να μάθουμε για όλα τα γευστικά θαύματα που γεννά η φύση, υπάρχει από βιβλιογραφία, μέχρι εργαλεία, σάκοι φύτευσης και σπόροι, ενώ για να μπορέσουμε να μυήσουμε τη νέα γενιά στην eco friendly κουλτούρα, μια μεγάλη γκάμα παιδικών προϊόντων, από ρούχα, ως οικολογικά παιχνίδια, διαδραστικά, παιχνίδια που βοηθούν τη νοητική εξέλιξη και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και προϊόντα, όπως είδη ζωγραφικής και κιτ χειροτεχνίας, που εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα, δίνουν νέα ερεθίσματα σχετικά με ένα πιο εναλλακτικό πρότυπο ζωής.

    Η γνώση, η ενημέρωση κι η συνεχής αναζήτηση μας οδηγεί πλέον συνειδητά, να παραδώσουμε τον κόσμο που ζούμε, πολύ καλύτερο από ότι τον βρήκαμε. Η αρμονία του τρόπου ζωής μας με τη φύση είναι κάτι που όλοι συνειδητοποιούμε και υλοποιούμε μέσα από έναν πράσινο τρόπο ζωής. Living Green είναι μια θετική δήλωση κι ένα μονοπάτι για να τον διαβείς με απόλυτη καλαισθησία!

    Living Green
    Χαριλάου Τρικούπη 33, Εξάρχεια, τηλ. 2103827278
    Αλωνίων 2, Κηφισιά, τηλ. 2111829692
    www.livingreen.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για ένα αξέχαστο καλοκαίρι (και φθινόπωρο) στην Αθήνα

    H μεγαλύτερη θερινή απόλαυση στην πόλη, είναι η ίδια η πόλη, που ευνοεί και ενθαρρύνει κάθε είδους εξορμήσεις, περιπάτους...

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot