spot_img
More

    In Love Again: Μια γλυκιά έκρηξη δημιουργικότητας στον πεζόδρομο της Κλειτίου

    Οι ψαγμένοι της πόλης ξέρουν ότι τελικά στην Αθήνα όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψεις. Kάπου ανάμεσα στις στοές, τα έκκεντρα στενάκια και τα undercover μαγαζιά, αναζοπυρώνεται μια νέα, μετα-καραντινική φλόγα που μας οδηγεί με έμπνευση και δημιουργικότητα στην πραγματικότητα της νέας δεκαετίας – αυτής που η έξοδος επιζητά την ουσία και που η πρόταση θέλει ένα στιβαρό concept για να στηριχθεί. Έτσι, μια ομάδα Αθηναίων αποφάσισε να επενδύσει στην ποιοτική πρωτοτυπία αλλά και την εναλλακτική δημιουργικότητα, δουλεύοντας πάνω στην εξέλιξη της γαστρονομίας στα γλυκά, στα ποτά και στον καφέ. 

    Το In Love Again, δανείζεται όλα αυτά τα «fine» στοιχεία που διατηρούν ακλόνητο το αδερφάκι του, Baba Au Rum στη λίστα του έγκυρου World’s 50 Best Bars την τελευταία δεκαετία και τα μετουσιώνει σε μια all day εμπειρία με λεπτοδουλεμένα γλυκά με επιρροές από δημοφιλή cocktails, healthy χυμούς και vegan tartines. Άλλωστε η δημιουργία ενός καλού cocktail και η δημιουργία ενός καλού γλυκού διασταυρώνονται σε πολλές συνιστώσες, ανάμεσα στις οποίες θα βρεις την φαντασία, την ακρίβεια, την τεχνική και ασφαλώς την κορυφαία πρώτη ύλη.

    Δεν γίνεται να μην το ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Η υπέροχη 50’s μοντερνιστική αισθητική με στοιχεία Bauhaus, ο δημιουργικός «διάλογος» του κλασικού με το μοντέρνο, οι μίνιμαλ γραμμές όλο φινέτσα και η χρήση των ιδανικών υλικών ακριβώς εκεί που χρειάζονται, είναι από μόνα τους μια οπτική «σειρήνα» που θα σε μαγνητίσει και θα σε κάνει να παραδοθείς άνευ όρων στην φιλόξενη αγκαλιά του.

    Μετά είναι κάθε πρότασή του που έχει αρτισανάλ φροντίδα, υλικά ψαγμένα από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι κρέμες φτιαγμένες από αληθινά υλικά, με εξελιγμένες τεχνικές, ποιότητα, φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια. Με άγγιγμα γυναικείο που αναδύεται μέσα από χίλες δυό λεπτομέρειες, οι pastry chefs Φάνια Ανδρεάδη και στο vegan σκέλος η Κατερίνα Θωμαϊδη, με την αρωγή της assistant pastry chef Μαρίας Κουφάκη, ξετυλίγουν το κουβάρι του γλυκού που είναι λεπτοδουλεμένο, έχει υφή κι ενδιαφέρον, boutique αποτύπωμα που «μένει» και απόλαυση που ξετρελαίνει. 

    To Spicy Baba, με μους από bitter σοκολάτα ποικιλίας Guanaja από την Καραϊβική, compote από μύρτιλλα, φράουλα, τζίντζερ και ρούμι, όλα πάνω σε ένα φρέσκο brownie βουτηγμένο σε παλαιωμένο ρούμι, το Pear in Love με μια αέρινη μους από λευκή καραμελωμένη σοκολάτα, compote αχλάδι με κανέλα, πραλίνα πέκαν και dacqoise φουντούκι πάνω σε συμπλέκτη βανίλιας, ή το κλασικό πλέον Baba Au Rum έχουν γλυκάνει την καθημερινότητά μας με μια ανάσα και με ανυπέρβλητη γεύση. 

    Φέτος τα Χριστούγεννα, η ομάδα του φαίνεται να είχε πολλή όρεξη, έτσι τις μέρες των εορτών η Φάνια Ανδρεάδη προτείνει μπάλα από μους σοκολάτας bitter, cremeux σοκολάτας αρωματισμένο με Χριστουγεννιάτικο τσάϊ και πραλίνα κουκουναριού πάνω σε τραγανή βάση σοκολάτας, αλλά κι ένα εκμαυλιστικό Christmas Treat με κάστανο, biscuit αμυγδάλου με ρούμι, κανέλα και φουντούκι, cremeux βανίλιας και ρουμιού, μαρμελάδα από cassis και βατόμουρο με κομμάτια κάστανου και μαρέγκας στην κορυφή. Ο Nutcreacker με ψημένη κρέμα πορτοκαλιού, πεκάν κανέλας και cremeux καραμέλας που έγινε ανάρπαστος πέρυσι επιστρέφει και φέτος! 

    Η Κατερίνα Θωμαϊδη, δασκάλα στον τομέα του βιγκανισμού και με σεβασμό στην cruelty free φιλοσοφία του, δημιουργεί κι αυτή Χριστουγεννιάτικα γλυκά χειραφετημένα από ζωικά συστατικά, υιοθετώντας έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης της χορτοφαγικής ζαχαροπλαστικής και κουλτούρας. Ένα παράδειγμα είναι η βελούδινη black forrest με sable σοκολάτας, cake σοκολάτας, γκανάς bitter με κομμάτια amarena (μια αποκάλυψη!) Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης gingerbreads σε cookies και cakes, cupcakes με cranberries και άλλες νοστιμιές. Μην φοβηθείς να τα δοκιμάσεις, για την ακρίβεια πρέπει να τα δοκιμάσεις, ακόμα κι αν δεν είσαι vegan. Είναι τόσο ντελικάτα και κεντημένα με γεύση που θα τα λατρέψεις. 

    Με vegan παλμό, feel-good διάθεση και conceptual εξωστρέφεια, που επεκτείνεται και στο retail του, που θα βρεις φυτά, κεραμικά κι άλλα όμορφα αντικείμενα, αφιερωμένα στην σύγχρονη ανάγκη και τάση για περισσότερο ποιοτικό πράσινο και αισθητική – που μπορούν να γίνουν και τέλεια δώρα για τις γιορτινές μέρες – το In Love Again είναι όνομα και πράγμα, ερωτεύσιμο.

    In Love Again Athens 
    Κλειτίου 3, Αθήνα, τηλ. 2103242627
    Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10+2 bars για τα απόλυτα summer nights στην Αθήνα

    Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων...

    Χολαργός: Τα πιο hot στέκια για φαγητό, ποτό και διασκέδαση

    Ο Χολαργός είναι στρατηγικά τοποθετημένος μεταξύ βορείων προαστίων και κέντρου, και χρησιμοποιούμε τον όρο «στρατηγικά» με διπλή σημασία, αφού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot