spot_img
More

    Προσιτή ποιότητα και προσεγμένη αισθητική στο φιλόξενο Kalamaki Square, στην Αγία Παρασκευή

    Στον χώρο της εστίασης, το marketing υπαγορεύει την υιοθέτηση ενός έξυπνου ονόματος, που να υπόσχεται πολλά και να ιντριγκάρει το κοινό. Πολλές φορές το brand name λειτουργεί ως παράγοντας έλξης και άλλες τόσες η ουσία απέχει. Το Kalamaki Square, στην Αγία Παρασκευή, καταρρίπτει αυτή την ακολουθία με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο, καθώς όταν το επισκέπτεσαι, είναι μεν ένα μαγαζί που δίνει την εντύπωση ενός σουβλατζίδικου (όπως άλλωστε υπαγορεύει το όνομά του), όμως τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά, δεν έχει καμία σχέση με την έννοια που γνωρίζουμε για ένα ψητοπωλείο.

    Ξεκινώντας από την αισθητική του χώρου, προσομοιάζει με αυτή ενός ντιζαϊνάτου σπιτιού που φιλόξενα σε υποδέχεται χαρίζοντας σου την άνετη αίσθηση μιας τραπεζαρίας ή ενός σαλονιού. Ένα αρμονικό πάντρεμα του σύγχρονου με το κλασσικό σου κεντρίζει το ενδιαφέρον καθώς κάθεσαι αναπαυτικά στον δερμάτινο καναπέ, παρατηρώντας πίσω από τη βιβλιοθήκη, την κινητικότητα στην ανοιχτή κουζίνα, ή κάποια έκθεση φωτογραφίας, από εκείνες που φιλοξενούνται κατά καιρούς στο χώρο.

    Στο Kalamaki Square ο πήχης στην ποιότητα τίθεται ήδη ψηλά από τα παρασκήνια. Τα πάντα είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται από την ομάδα στην κουζίνα με ποιοτικά υλικά, από τις φρεσκοκομμένες στο χέρι πατάτες ως τις υπέροχες sauces, ενώ οι πρώτες ύλες, προέρχονται προσεκτικά διαλεγμένες, από κάθε γωνία της Ελλάδας.

    Φέτα, μανουρομυζήθρα και κεφαλογραβιέρα από τυροκομείο στην Κεφαλονιά, λάδι από την Καλαμάτα, κιμάς βουβαλίσιος και λουκάνικο από την Ροδόπολη Σερρών. Φιλεταρισμένη προβατίνα από φάρμες του Ολύμπου, αρνίσια παϊδάκια από την Ελασσόνα, πίτες σκοπελίτικες από εργαστήριο στην Σκόπελο, τιμούν την εντοπιότητα, που μεταφράζεται σε απερίγραπτη γεύση.

    Ανοίγοντας τον κατάλογο, πραγματικά εντυπωσιάζεσαι από την ποικιλία αλλά και από τις up scaled επιλογές που σου δίνονται. Premium κοπές από εκλεκτά κρέατα, όπως black angus steak, picanha, rib eye και μοσχαρίσιο φιλέτο ωρίμανσης 60 ημερών, μυούν τον ουρανίσκο σου στην εκλεπτυσμένη κρεατοφαγία και όπως και εμείς θα ενθουσιαστείς με τις μεγάλες ποσότητες αλλά και με το τέλειο ψήσιμο.

    Ένα πιάτο που ξεχωρίσαμε, είναι το κότσι με τραγανή κρούστα, που ακολουθεί μία διαδικασία ωρίμανσης 6 ωρών, κρατώντας την υγρασία και τα αρώματα στο εσωτερικό του. Κι επειδή έχουμε μια αδυναμία στις ανατολίτικες γεύσεις, λατρέψαμε το γιαουρτλού κεμπάπ, με κιμά μοσχαρίσιο ή βουβαλίσιο, βασισμένο σε παλιά αρμένικη συνταγή.

    Ανάμεσα σε όλα τα καλούδια, το Kalamaki Square, κρύβει τον παράδεισο της τηγανιτής πατάτας, καθώς εδώ θα τις βρεις φρέσκες, καθαρισμένες στο χέρι και τηγανισμένες όπως υπαγορεύει ο γαλλικός τρόπος παρασκευής. Δύο πολύ ξεχωριστά πιάτα είναι η φωλιά πατάτας με αυγό, πραγματική γευστική αποκάλυψη και οι πατάτες με τσένταρ, μπέικον και αυγό, ενώ αν προσέχεις τη διατροφή σου, υπάρχει μια υπέροχη λίστα από πλούσιες γευστικά και ποσοτικά σαλάτες αλλά και μπιφτέκια από 100% μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς ψωμί ή φρυγανιά, του ονείρου.

    Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο γεύμα χωρίς ποτό να το συνοδεύει ή χωρίς γλυκό να το κλείνει. Και εδώ το Kalamaki Square, έχει υπέροχες επιλογές για να σε ευχαριστήσει. Μια ενδιαφέρουσα συλλογή από κρασιά χύμα ή εμφιαλωμένα, με κυρίαρχο το μοσχάτο μαύρο Τυρνάβου, craft μπίρες από μικροζυθοποιία, τσίπουρο από στον Τύρναβο, ρακή από την Κρήτη, κάνουν άριστο pairing με το φαγητό σου, ενώ ο επίλογος γράφεται με τον πιο γλυκό τρόπο, με χειροποίητα γλυκά, που παρασκευάζονται με μαμαδίσια προσοχή στην κουζίνα και τη σκοπελίτικη καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι να ξεχωρίζει ανάμεσά τους.

    Πέραν των υπέροχων επιλογών για ένα ποιοτικό, καλομαγειρεμένο γεύμα, αυτό που απολαμβάνεις στο Kalamaki Square, είναι η απόλυτη έννοια της φιλοξενίας. Οι ιδιοκτήτες Ηλίας Ηλιόπουλος και Γιάννης Φαρόπουλος, αν και νέοι στο στίβο της εστίασης (ο ένας προέρχεται από τον κόσμο της δισκογραφίας και ο άλλος της ιατρικής) κατάφεραν με μια κοσμοπολίτικη οπτική να υλοποιήσουν αυτό που λέμε «σαν στο σπίτι σας» και παράλληλα να μας εντυπωσιάσουν με τις επιλογές που προσφέρει ο κατάλογος, σε τέτοιο βαθμό που τελικά η ιδέα του να φας απλά σουβλάκι χάνει κατά κράτος.

    Kalamaki Square
    Ευεργέτου Γιαβάση 3, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106000919
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot