spot_img
More

    Το (τέλειο) σουβλάκι στα νότια θα το βρεις στις Πίτες της Γεωργίας

    Το σουβλάκι μέσα σε μία ζουμερή μπουκιά, είναι η ευτυχία ολόκληρη για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Στα νότια της πόλης – και συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη και την Γλυφάδα – έστω κι αν είναι να κάνεις παράκαμψη, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις στις Πίτες της Γεωργίας. 

    Εδώ θα απολαύσεις ακαταμάχητες γεύσεις βγαλμένες από την παράδοση, πεντανόστιμα σουβλάκια που κάνουν στράκες, ορεκτικά εφάμιλλα προσεγμένου μεζεδοπωλείου, Οι Πίτες της Γεωργίας για περισσότερα από 20 χρόνια κρατούν τα σκήπτρα του τέλειου σουβλακιού, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. 

    Καταρχήν οι πίτες τους, ψημένες στο κάρβουνο, είναι από μόνες τους μια λιχουδιά, σαν αλμυρός λουκουμάς, μαλακές, λαχταριστές, υπέροχες. Όταν δε οι ψήστες κάνουν τα μαγικά τους και τις γεμίζουν με τους χρυσαφένιους γύρους, τα καλοψημένα καλαμάκια, αλλά και κοτομπουκιές, κοντοσούβλι-έπος, χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, χυμώδες πανσετάκι και ζουμερά κεμπάπ, τότε μιλάμε για την απόλυτη «καταστροφή»!

    Στην παράδοση έρχονται να προστεθούν και δημιουργικοί νεωτερισμοί: Πέραν από τις υπέροχες πίτες στις οποίες μπαίνουν τα διάφορα επιτυχημένα παρελκόμενα που κάνουν αυτά τα σουβλάκια νέας γενιάς ακαταμάχητα, μπορείς να επιλέξεις αραβική πίτα αλλά και αφράτα panini (μια αποκάλυψη!) Μετά είναι οι μερίδες, η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, το φιλέτο κοτόπουλο στήθος, όλα το ένα καλύτερο από το άλλο, για να τα φας επιτόπου στις cozy σάλες τους ή να τα παραγγείλεις στο σπίτι.

    Η καλή αρχή γίνεται βέβαια με τις φρεσκοκομμένες σαλάτες τους και τα ανυπέρβλητα ορεκτικά: Τι να πρωτοθυμηθούμε, εξαιρετικό και χειροποίητο τηγανόψωμο Χαλκίδας, εκρηκτική, πικάντικη παστουρμαδόπιτα, λαχταριστές φλογέρες με το τυρί να λιώνει ηδονικά μέσα στη λεπτή ζύμη ή ταλαγάνι στη σχάρα, οι Πίτες της Γεωργίας ξέρουν να στήνουν το ιδανικό, value-for-money αυτοσχέδιο τσιμπούσι, οποιαδήποτε στιγμή της εβδομάδας. 

    Το άρτιο έχει μέσα του την καλή μαγειρική, που δεν παύει να είναι καλή μαγειρική είτε μιλάμε για ένα εστιατόριο είτε για ένα ψητοπωλείο. Οι Πίτες της Γεωργίας επενδύουν στον βασιλιά του είδους – το καλό σουβλάκι – που εδώ φτιάχνεται με μεράκι και αγάπη και το πλαισιώνουν με νοστιμιές του ονείρου. Θα το διαπιστώσεις άλλωστε από την πρώτη μπουκιά, κι όχι δεν είναι όνειρο, είμαι μια πραγματικότητα που γράφεται καθημερινά στα νότια!

    Οι Πίτες της Γεωργίας
    Μαρίνου Γερουλάνου 53, Αργυρούπολη, τηλ. 2109926116
    Γεωρ. Γεννηματά 59, Γλυφάδα, τηλ. 2109601651
    www.pitesgeorgias.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in the city: Αυλές, ταράτσες κι άλλα spots για ένα τέλειο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Αν κάτι μας διδάσκουν τα καλοκαίρια στην πόλη (δεδομένου ότι αδειάζει και αποσυμφορίζεται), είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot