spot_img
More

    Γαστρομανία: Μαγειρευτό φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα, στη Γλυφάδα

    Η Γλυφάδα είναι μια γειτονιά κι ένας κόσμος ολόκληρος. Εκεί κυριαρχεί ένα αέναο καλοκαίρι, με ήλιο τον χειμώνα, μια καταγάλανη θάλασσα την άνοιξη και μια δική της ζωή που δεν μοιάζει με την υπόλοιπη Αθήνα. Ανάμεσα στις λαμπερές προτάσεις, τον κοσμοπολιτισμό, τα all day στέκια και τα ξακουστά bars, υπάρχει μια σταθερά – σαν όαση – που κρατάει τα τελευταία 5 χρόνια αναλλοίωτο το κύτταρο της γαστρονομικής μας παράδοσης, και αυτή δεν είναι άλλη από τη Γαστρομανία. 

    Εδώ, η Κατερίνα Ρεκούνα εξαργυρώνει με τον πιο νόστιμο κι εμπνευσμένο τρόπο την πορεία της στον χώρο της εστίασης, φτιάχνοντας καθημερινά πιάτα που έχουν το άρωμα και τη φροντίδα μιας… μαμάς. Εστιατορική, φωτεινή και κεντρική – αφού βρίσκεται πάνω στην Γούναρη – η Γαστρομανία σφυριλατεί την ύπαρξή της με βασικό οδηγό την έμπνευση και την εποχικότητα, σερβίροντας γενναίες ποσότητες σε πολύ λογικές τιμές. 

    Σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις σε αυτήν, να μαζέψεις μια μεγάλη παρέα για να ευχαριστηθείτε όλοι, να την προτείνεις με ύφος επηρμένο σαν να γνωρίζεις μόνο εσύ τα «καλά, κρυμμένα, νόστιμα μυστικά» που μόνο μυστικά δεν είναι έπειτα από τόσο χρόνια λειτουργίας. Στον κατάλογό της θα βρεις όλο τον θησαυρό της ελληνικής κουζίνας, λαδερά, όσπρια, ψάρια και κρεατικά. Μουσακά με βελούδινη μπεσαμέλ μέσα στον κιμά, κοκκινιστό μοσχαράκι-λουκούμι με ωραία ντοματάδα, χοιρινό ρολό με πατατούλες στον φούρνο, μπριάμ του ονείρου με ολόφρεσκα λαχανικά.

    Τα μαγειρεύει με μαεστρία, όπως θα διαπιστώσεις στο τρυφερό σνίτσελ κοτόπουλου, στα πεντανόστιμα μοσχαρίσια κεφτεδάκια, στο υπέροχο συκώτι γάλακτος, που είναι πλούσιο σε σίδηρο κι ακόμα πιο πλούσιο σε απόλαυση. Ο κατάλογος εναλλάσσεται με την σε συνάρτηση με το τι καλό θα βρεθεί στην αγορά, πάντα υπάρχει κάποιο πιάτο ημέρας που κάνει την έκπληξη, όπως rissoti, κρεατικά που καταφθάνουν εδώ νωπά, κι άλλες γευστικές ιστορίες του νου και της καρδιάς της Κατερίνας. 

    Έχει ομορφύνει με το catering της πολλές εκδηλώσεις, πάρτι, κοινωνικές μαζώξεις. Οι σύγχρονες τάσεις την αφορούν, δεν είναι προσκολλημένη στο παρελθόν. Σερβίρει τις πιο νόστιμες σούπες, τις οποίες φτιάχνει σε περιορισμένη ποσότητα για να είναι πάντα φρέσκιες, φτιάχνει γλυκά, τα δίνει όλα στη δουλειά της. Η θάλασσα είναι όμως η αγάπη της, το βλέπεις στο χταπόδι της με το κοφτό μακαρονάκι που είναι ένα μικρό έπος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει ανυπέρβλητο κοκκινιστό μοσχάρι. 

    Όπως και να΄χει η Γαστρομανία θα σε κάνει «μανιακό» για το φαγητό της, η ποιότητα στην πρώτη ύλη, οι ωραίες συνταγές και το μεράκι της ομάδας της αποτυπώνονται σε κάθε πρότασή της. Κι εκεί θα συνειδητοποιήσεις ότι σαν την ψαρόσουπα τις κρύες μέρες του χειμώνα, δεν έχει τίποτα!

    Γαστρομανία
    Δημ. Γούναρη 70, Γλυφάδα, τηλ. 2109611000 | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

    Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot