spot_img
More

    Αγροτικόν: Ο απόλυτος δημιουργικός μεζές – μετά μουσικής – στο Περιστέρι

    Στα υψίπεδα της Πλατείας Εύξεινου Πόντου, σε μια παράλληλη στη Θηβών, η κλασική αξία του Αγροτικόν, σε ταξιδεύει στην εποχή που η περιοχή ήταν ακόμη εξοχική. Κι ενώ όλα τριγύρω αλλάζουν, το κτίριο που στεγάζει το σύγχρονο αυτό μεζεδοπωλείο επιμένει σε αλλούτερες εποχές φιλοξενώντας στο υπόγειο και τα όργανα του Σαββατιάτικου γλεντιού. Εδώ, η εγκάρδια φιλοξενία, το ρουστίκ ντεκόρ και τα ωραία χύμα αποστάγματα, ζεσταίνουν την καρδιά καλύτερα κι από αγκαλιά.  

    Έχει ήδη κλείσει μια δεκαετία από τότε που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2012 και μέχρι σήμερα είναι το σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε ξέρει να τρώει καλά και να διασκεδάζει καλύτερα. H «γαλανόλευκη» επανάσταση του έχει την πυξίδα της στραμμένη στην Ικαρία και τα πανηγύρια της, από τα οποία ο ιδιοκτήτης αντλεί έμπνευση για τις βραδιές που μένουν αξέχαστες και κρατάνε μέχρι το πρωί αναβιώνοντας τις καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις από το πιο ζωντανό νησί του Αιγαίου.

    Κάθε Παρασκευή, το πλάνο έχει έντεχνο, τις Κυριακές Ικαριώτικο γλέντι ενώ μέσα στην εβδομάδα εναλλάσσονται σχήματα και γκρουπς με μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Αγροτικόν αγαπάει τη μουσική, άλλωστε ονομάστηκε από το θρυλικό studio ηχογραφήσεων της συμπρωτεύουσας, στο οποίο έγραφε τους δίσκους του ο Νίκος Παπάζογλου. 

    Το κρασί πολύ καλό, χαλαρές και οι κουβέντες στα γύρω τραπέζια, νιώθεις τους θαμώνες, τους πιστούς του μαγαζιού. Οι οποίοι έρχονται για την υπέροχη, ζουμερή ρεβυθάδα στο πήλινο, το κοντοσούβλι κοτόπουλο που ψήνεται στωικά στη βέργα και σερβίρεται με tai chilli sauce πάνω σε νόστιμη πιτούλα, το βουτυράτο κριθαρότο του ονείρου με καπνιστή πανσέτα και μπρόκολο. Καθετί εδώ αξίζει όλα μαζί τα αστέρια Michelin της κλασικής μεζεδοφαγίας.

    Το Αγροτικόν δεν είναι ένα ακόμη μεζεδοπωλείο χωρίς αιτία. Η κουζίνα του έχει άποψη, φαντασία κι έρχεται να δώσει μια δική της, αυθεντική διάσταση, με δημιουργική διάθεση στο θέμα «τρώμε στη μέση» Η τέχνη του ανεβάζει τόσο ψηλά τον πήχυ, που σχεδόν ξεχνάς ότι δεν βρίσκεσαι σε γκουρμέ εστιατόριο. Ένα παράδειγμα είναι οι baby πατάτες στο φούρνο, με σύγκλινο, λιαστή ντομάτα και πιπεριές Φλωρίνης, μια γιορτή στον μικροπαραγωγό, τα τοπικά προϊόντα και τον εύφορο ελληνικό κάμπο και θάλασσα. 

    Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό των Ικαριωτών για την μακροζωία, να θυμάσαι ότι στο «Αγροτικόν» το ξέρουν ήδη: καλό φαγητό, έντονες συζητήσεις, δυνατά γέλια, χορός μέχρι τελικής πτώσης και άσπρο πάτο από μια στιβαρή γκάμα σε αποστάγματα. 

    Αγροτικόν 
    Καρπενησίου 50, Περιστέρι, τηλ. 2105729629 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

    Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot