spot_img
More

    Αρτοποιείο – Boulangerie Τζελέπη: Αληθινό ψωμί κι οι πιο γλυκές, γευστικές ιστορίες από το 1968 στην Κυψέλη

    Στην εποχή μας, οι φούρνοι στους οποίους μπορείς να βρεις ψωμί με αγνή ψυχή, που σέβεται την παράδοση, σπανίζουν. Όσο περισσότεροι φούρνοι ανοίγουν, τόσο χάνεται το επάγγελμα του φούρναρη. Που θα ψάξει μόνος το αλεύρι του, που θα το φτιάξει με τη δική του συνταγή, που θα το ψήσει με την πείρα του. Για καλή μας τύχη, υπάρχουν ακόμα φούρνοι σαν το Αρτοποιείο – Boulangerie Τζελέπη. 

    Με την 4η γενιά να έχει πλέον το τιμόνι της επιχείρησης, στον Παναγιώτη Τζελέπη δε θα πεις ποτέ το ψωμί ψωμάκι, ενώ θα βρεις κι όλα αυτά τα σνακς, τα γλυκά, τα κεράσματα και τα παγωτά, τις συγκινήσεις που λαχτάρησε η ψυχή του κάθε επισκέπτη. Ένα καθαρόαιμο Κυψελιώτικο, βαθειά αστικό αρτοποιείο, με ιστορία από το 1968 που συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία της παράδοσης, της ποιότητας, της δημιουργότητας και της καθημερινής εγκάρδιας εξυπηρέτησης. 

    Αριστερά: Άνω από 20 ειδών ψωμί σε μεγάλη ποικιλία, καθημερινά Δεξιά: Ο κύριος Παναγιώτης Τζελέπης με την κόρη του Νατάσα

    Σε συνεργασία με την pastry chef Αλεξάνδρα Νταλή, η Boulangerie Τζελέπη φτιάχνει νοστιμότερα και αυθεντικότερα όλα τα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας, αφράτα κοκάκια, πλούσιο γαλακτομπούρεκο, προφιτερόλ, οι βασιλόπιτές του κάθε Χριστούγεννα είναι η απόλυτη σπεσιαλιτέ. Ο κύριος Τζελεπης κράτα τα μυστικά από τις παλαιότερες γενιές και τα εξελίσσει με σεμινάρια στο εξωτερικό όπως Παρίσι και Βερολίνο. Ψάχνει και αναζητά μονίμως την ποιότητα της πρώτης ύλης, βάζει σοκολάτα με ονοματεπώνυμο, φέρνει ολόφρεσκο το γάλα από τα Τρίκαλα. 

    Εδώ θα βρεις καθημερινά και μαγειρευτό φαγητό δια χειρός του chef Λάζαρου Μαντετζόγλου, μια γιορτή της γεύσης που μας λύνει μονίμως τα χέρια μετά το γραφείο, υπέροχο παστίτσιο, μουσακά του ονείρου, πένες με χοιρινό και νοστιμότατη σαλτσούλα. Ασφαλώς δε λείπουν οι πίτσες, τα σάντουιτς, τα σφολιατοειδή, η εξαιρετική τυρόπιτα με τυρί από τα υψίπεδα των Καλαβρύτων. 

    Κι όλα αυτά σ’ένα μπουτίκ περιβάλλον, ντιζαϊνάτο και όμορφο χώρο, με τις γυάλινες προσόψεις που του προσφέρουν φυσικό φως, τα ράφια στα οποία κάθετι εκτίθεται σαν πολύτιμο κόσμημα, τον υπαίθριο χώρο στον οποίο μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις την αγορά σου on the spot.

    Αριστερά: Η pastry chef Alex Dali Δεξιά: Ονειρεμένο τσουρέκι, μαστιχωτό, τρυφερό σα σύννεφο

    Οι ρίζες μας είναι η ιστορία μας αλλά και η ευημερία μας. Και το Αρτοποιείο – Boulangerie Τζελέπη έχει ριζώσει για τα καλά στην καρδιά, το μυαλό αλλά και το στομάχι μας, πάντα με κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας και κάθε περίσταση. 

    Αρτοποιείο – Boulangerie Τζελέπη
    Καυκάσου 166, Κυψέλη, τηλ. 2108618485

    Αριστερά: Ολόφρεσκα κοκάκια, ξακουστά στους Κυψελιώτες & τις Κυψελιώτισες Δεξιά: Χειροποίητα κουλουράκια και βουτήματα

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

    Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot