spot_img
More

    Εργαστήρι Παγωτού: Παράδοση στην απόλαυση από το 1967

    Η Σταυρούλα Παρίση έζησε το όνειρο κάθε λάτρη του παγωτού, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στα παγωτά. Τα διδάχτηκε από τους γονείς της, Βασίλη και Σοφία, οι οποίοι ήταν αυτοδίδακτοι, έχτισαν το 1967 κάτι ολοκληρωτικά δικό τους, έστησαν αναλογίες που δε θα βρεις σε κανένα συνταγολόγιο, πειραματίστηκαν, δοκίμασαν, γεύτηκαν κι έφτιαξαν το τέλειο, το οποίο η Σταυρούλα συνεχίζει μέχρι σήμερα. 

    Το παγωτό στο Εργαστήρι Παγωτού στις αρχές της οδού Μπουμπουλίνας στη Δάφνη, έχει το δικό του ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στον ουρανίσκο, μια εθιστική βανιλένια κρέμα που μυρίζει φρεσκάδα. Η παραγωγή μικρή, με τις ίδιες 7 κλασικές γεύσεις διαχρονικά: κρέµα, κακάο, φράουλα, φυστίκι, καϊµάκι και παρφέ, το οποίο εδώ είναι όνομα και πράγμα! 

    Τα υλικά αγνά, χωρίς καμία επεξεργασία, σαν το τελευταίο προπύργιο πριν την επέλαση της παγκοσμιοποίησης, των έτοιμων μιγμάτων, των συντηρητικών. Αυτά τα αγνά, αληθινά υλικά ξεκίνησαν να αναμειγνύονται με φροντίδα στην πρώτη παγωτομηχανή που ο ίδιος ο κύριος Βασίλης κατασκεύασε και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την γλυκιά παράδοση πλήρως εναρμονισμένη με την εποχή, με νέες τεχνολογίες. Τα παγωτά τους μας γυρνάνε πίσω σε απλούστερες μνήμες σαν συμπόσια στη περατζάδα, όλη η Αθήνα έκανε και συνεχίζει να κάνει ουρές για χάρη τους, γι’ αυτή τη συγκινητική νοστιμιά. 

    Ρουστίκ κι αυθεντικό σαν χρονοκάψουλα στην παράδοση, το Εργαστήρι Παγωτού συνεχίζει ακάθεκτο μια διαδρομή ποιότητας που πρώτα απ’όλα έχει ψυχή. Δουλεύει 7 μήνες τον χρόνο, από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβρη. 

    Εργαστήρι Παγωτού Σταυρούλας Παρίση
    Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη, τηλ. 2109026251 | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot