spot_img
More

    Le Greche: Το ελληνικό gelato που ζηλεύουν οι Ιταλοί gelatieri, τώρα και στην Ακρόπολη

    Το αληθινό παγωτό έχει να κάνει πρωτίστως με την πρώτη ύλη: η αλήθεια δεν παρασκευάζεται με σκόνες, ενισχυτικά γεύσης, μαργαρίνες, έτοιμα μίγματα και συντηρητικά. Αναζητά τη ζωντάνια, τη φρεσκάδα, το φρούτο που μόλις ήρθε από τη φύση, την επώνυμη σοκολάτα και την αυθεντική βανίλια, θέλει φρεσκοτριμμένα τα μπισκότα του, φρεσκοψημένο τον ξηρό καρπό και τη μαρέγκα του.

    Το αληθινό παγωτό λατρεύει το εδώ και τώρα: από την δημιουργικότητα της παραγωγής στην απόλαυση της κατανάλωσης, δεν έχει σαβουάρ βιβρ, μόνο παθιασμένες μπουκιές, εκεί που σιγολιώνει πάνω στο χωνάκι. Και το αληθινό παγωτό στην Αθήνα, έχει όνομα Le Greche, με φρεσκότατα προϊόντα υψηλής γαστρονομίας που φτιάχνονται στo εργαστήριο, και που όμοιά τους δεν έχεις ξαναγευτεί.

    Η γνωριμία μας μαζί τους έγινε το 2014 με το πρώτο κατάστημα στη Μητροπόλεως, οι προτάσεις του οποίου κυκλοφόρησαν στην πόλη σαν έκτακτο δελτίο. Έκτοτε, η Εύη Παπαδοπούλου – η οποία μυήθηκε στο αυθεντικό artigianale παγωτό δίπλα στους σημαντικότερους Ιταλούς gelatieri – μαζί με τον Φώτη Αληφραγκή, γλυκαίνουν με στυλ, ουσία, γευστική ευκρίνεια και ειλικρίνεια κάθε στιγμή της ημέρας μας, με τελευταία άφιξη το νέο flagship κατάστημα στην Ακρόπολη, μια ανάσα από τις στήλες του Ολυμπίου Διός. 

    Τα παγωτά στα Le Greche δεν θα τα δεις ποτέ εκτεθειμένα, αφού προστατεύονται σαν πολύτιμα κοσμήματα από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και ατμοσφαιρική ρύπανση, μέσα σε μεταλλικά pozzetti, για επική γεύση, υπέροχη υφή και σταθερή δροσιά: Λεμόνι-μέντα, καθηλωτικό τιραμισού, πλούσια τζιαντούγια, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα, κρέμα ανθότυρο με περγαμόντο και Aperol, ανυπέρβλητη πάβλοβα με κόκκινα φρούτα, σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνα – τα οποία μπορείς να απολαύσεις και με τον σισιλιάνικο τρόπο σερβιρίσματος, σε αέρινο brioche ψωμάκι, όπως αυτό αποθεώνεται στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία της Σικελίας.

    Στις βιτρίνες τους θα βρεις όμως κι όλα αυτά τα παγωμένα γλυκά που η hip Αθήνα «διψούσε» να δοκιμάσει κι έχει πλέον λατρέψει: ρολά γεμισμένα με gelato, τούρτες semifreddo, cannoli και ιταλικά χειροποίητα μπισκοτάκια cantucci, έχουν αλλάξει εντελώς το γευστικό τοπίο της πόλης, με μια χαλαρή ανάσα και χωρίς καμιά προσποίηση. Στα νέα additions θα ανακαλύψεις τάρτες ξηρών καρπών και φρούτων, που ακολουθούν την αισθητική τους, και παίρνουν έμπνευση από αγαπημένες πόλεις της Ιταλίας – τάρτες d’asporto τις ονομάζουν οι Ιταλοί – όπως Tarta Bologna, Tarta Venezia και Tarta Taormina.

    Le Greche 
     Αθήνα: Μητροπόλεως 16, τηλ. 2167006458
    Νέο Ψυχικό: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, τηλ. 2130416299
     Αγία Παρασκευή: Λεωφ. Μεσογείων 456, τηλ. 2100101617
     Ακρόπολη: Λ.Συγγρού 16, τηλ: 2109244989
    legreche.com | Facebook Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot