spot_img
More

    Πολυαγαπημένη κι εξόχως γκουρμέ, η Barbara Que στα Βριλήσσια είναι ο πλέον κλασικός casual προορισμός

    Ο Αμερικανικός Νότος δίδαξε παγκοσμίως το έπος της κρεατοφαγίας με το barbeque. Fun fact αποτελεί μάλιστα και η ιστορία του ίδιου του ονόματός του: κάπου στα 1700, μια γυναίκα στο Νιου Τζέρσεϊ συνελήφθη για μαγεία και διετάχθη να καεί στην πυρά. Πολλά χρόνια μετά, ο αστικός της μύθος σφυρηλατήθηκε στην pop κουλτούρα, αφού κάθε φορά που κάποιος ήθελε να περιγράψει τη σωστή φωτιά που απαιτείται για να ψήσει κρέας, έκανε αναφορά στη φωτιά που έκαψε αυτή τη γυναίκα. Το όνομά της ήτανε Barbara Que. 

    Το ομώνυμο εστιατόριο στον Αθηναϊκό βορρά τώρα, αναζωπυρώνει όλα αυτά πρωτόγονα ένστικτα που μας κάνουν να θέλουμε να συναντιόμαστε γύρω από τα τραπέζια του: το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζονται οι ποιοτικές κοπές του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνουν απ’το σύντομο πέρασμα από τα κάρβουνα. Τα κορυφαία black angus μπιφτέκια, που επιλέχθηκαν διεξοδικά από τις καλύτερες εκτροφές ελευθέρας βοσκής, βιολογικά και καθαρά σα διαμάντια. Τα πιο απολαυστικά cocktails που μιξάρονται στη μπάρα του για να συνοδεύσουν τις στιγμές μας. 

    Το Barbara Que δεν είναι άλλο ένα μπεργκεράδικο – τουλάχιστον όχι όπως το έχεις καταγεγραμμένο στο συνειδητό ή στο ασυνείδητο σου – ξεκινώντας από τον χώρο. Η αρχιτεκτονική επιλογή της χρήσης τούβλου στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με το κατάφυτο, πλακόστρωτο αίθριο, δημιουργούν ένα περιβάλλον που πιο πιθανό είναι να το συναντούσες σε κάποιο ταξίδι σου στο εξωτερικό. Τώρα το καλοκαίρι, αυτό το πλούσιο στο πράσινο τοπίο, ξεδιψάει με τον πιο όμορφο τρόπο τα ζεστά βράδια μας, κάτω από τον αττικό ουρανό. Η απόλυτη, νόστιμη έξοδος!

    Μιλώντας για νοστιμιά δε μπορούμε να μη μιλήσουμε για τον ωραίο πρόλογο, που κάνουν οι επιλογές στα ορεκτικά, όπως με το Chilli con Carne, με μοσχαρίσιο κιμά, μαγειρεμένο με καυτερή πιπεριά rawit και φασόλια kidney, συνοδευόμενο από ψητή πατάτα και χειροποίητη και δροσερή sour cream. Μετά είναι το ανυπέρβλητο μανιτάρι Portobello, παναρισμένο σε μείγμα σκληρών τυριών, γεμιστό με αλμυρή pâtisserie μανιταριών, αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι. Είναι μια εμπειρία από μόνα τους.

    Μια ανάγνωση στον κατάλογο των burgers, σε κάνει να διαπιστώσεις ότι εδώ η κουζίνα επενδύει στις μη πεπατημένες παρασκευές, στους εμπνευσμένους συνδυασμούς, με στόχο να αναδείξει το καλό κρέας του – 200 γραμμαρίων – μπιφτεκιού. Δεν θα βρεις πουθενά αλλού burger σαν το Italian Mafia, με paté μανιταριών αρωματισμένο με λάδι τρούφας, μαγιονέζα, ντομάτα, ρόκα και τριμμένη παρμεζάνα ή το Old Boy, με μαγιονέζα wasabi, κινέζικο μανιτάρι, ντομάτα, φέτα μπέικον, mango chutney, cheddar παλαιωμένο με ουίσκι. Με αέρινο μπριος ψωμάκι. 

    Στο Barbara Que θα βρεις όμως και original πιάτα όπως απολαμβάνονται στα πιο ψαγμένα καντούνια του «Νέου Κόσμου»: Tagliata απαλά καπνισμένη, με τους χυμούς της, ζουμερή σαν κρεατοφαγικό όνειρο, εξαιρετικό Rib Eye, μεριδοποιημένο στα 300 γραμμάρια, μέχρι και Veal Steak γαλλικής κοπής, σιγομαγειρεμένο σε κενό αέρος. Ασφαλώς δε λείπουν οι σαλάτες, ενώ οι λάτρεις των γλυκών θα βρουν την πιο τέλεια μηλόπιτα, αποδομημένη με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. 

    Barbara Que
    Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ. 2130349058
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    V for Vaping: Τα καλύτερα vape shops στην Αθήνα

    Τον Αύγουστο του 2015, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) δημοσίευσε μια εκτενή αναφορά για τα...

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot