spot_img
More

    Γιατί όλοι μιλάνε για τη Στέπα στα Εξάρχεια; 

    Μπορεί το κλίμα μιας στέπας να είναι εξαιρετικά σκληρό, με μεγάλους, κρύους και ανεμοδαρμένους χειμώνες και ξηρά και πολύ ζεστά καλοκαίρια, η νέα, ομώνυμη, ηχηρή άφιξη των Εξαρχείων είναι μια όαση με ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στην ψυχή και το νου, κάθε στιγμή της ημέρας. 

    Η ομάδα του είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστή: Πρόκειται για τους ανθρώπους που μας εθίσανε στο μποέμ κι ανάλαφρο ταπεραμέντο του Κυψελιώτικου It’s a Βίλατζ, τους ίδιους «serial hitters» που μας σύστησαν τις αρετές του «πειραγμένου» μεζέ που έπεται ενός πεντανόστιμου brunch στο Λούβρο στο Παγκράτι. 

    Τα παιδιά έχουν εκείνη την feelgood διάθεση που φέρνει νέο αέρα στις γειτονιές του κέντρου με πολύ ευχάριστες κι ακόμα πιο ευχάριστα προσιτές προτάσεις. Ε λοιπόν εδώ το διακόνημά τους είναι η άνεση, η ανάπαυλα, το break μέσα στην ημέρα για καφέ και comfort νοστιμιές ή το βραδινό ποτό που εξελίσσεται σε αυτοσχέδιο πάρτυ. 

    Στα του χώρου, η industrial αισθητική κυριαρχεί – χωρίς όμως να στερεί το μαγαζί από ζεστασιά και θαλπωρή – αφού μιξάρεται με πολύ πράσινο και όμορφες, retro λεπτομέρειες όπως κάποια τραπεζοκαθίσματα και μερικά ωραία διακοσμητικά στοιχεία. Η δράση του επεκτείνεται στον πεζόδρομο της Δερβενίων, όπου τα βράδια ήδη κάνουν την καλοκαιρινή τους εξόρμηση οι πιο ωραίες φάτσες της πόλης.

    Η καλή μέρα ξεκινάει με specialty cafe ενός blend 100% ειδικά επιλεγμένου για τη Στέπα, με την υπογραφή της Qualita Unica, με όμορφη αίσθηση καραμέλας βουτύρου και ξηρών καρπών, αλλά κι ένα απολαυστικότατο μενού που έχει επιμεληθεί ο executive chef Αντώνης Κλείτων Μαλίκι (τον ξέρεις από το Feedέλ και το Λοκάλι), ο οποίος προτείνει comfort γαστρονομία με όμορφη παρουσίαση και ποιοτικές πρώτες ύλες.

    Στην πρωινή ζώνη θα φας αυγά όπως δεν τα έχεις ξαναφάει – π.χ. ποσέ με αβοκάντο fattoush σε φρεσκοψημένο ψωμί με λάδι βασιλικού ή με crispy bacon – απλά εκπληκτικά – healthy bowls και  χορταστικά σάντουιτς με premium υλικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλος ο κατάλογος χωρίζεται 50-50, με κάθε πιάτο να έχει και vegan/vegetarian εκδοχή (ακόμα και στη ζώνη του φαγητού).

    Το απόγευμα η διάθεση χαλαρώνει, τα πρώτα after office aperitivo δίνουν και παίρνουν και η κουζίνα του σερβίρει από σάντουιτς με pulled beef, μέχρι fish n’ chips και ριγκατόνι με μοσχάρι ραγού και βελούδινη κρέμα από καπνιστό Μετσοβόνε. Άλλωστε το καλό φαγητό παραμένει η ιδανική αφορμή για να έρθουμε κοντά με όσους αγαπάμε και να απολαύσουμε κοινό χρόνο μαζί τους, πόσο μάλλον εδώ, που η απόλαυση είναι εγγυημένη. Το ίδιο ισχύει και στο μέτωπο των γλυκών αφού η μους tiramisu με brownie σοκολάτας είναι συγκλονιστικά υπέροχη.

    Στη μπάρα δε, φτιάχνονται τα πιο εμπνευσμένα signatures, από μια λίστα που έχει εμπνευστεί ο Κώστας Χατζής, με αναζωογονητικά cocktails όπως το Bobak η Μαρμότα, με λευκή τεκίλα, τσάι lapsang, ροδάκινο, σπιτική σόδα και ροζ γκρέιπφρουτ με νερό τομάτας ή το Nandú η Στρουθοκάμηλος με rum blend, spiced rum, σπιτικό λικέρ εσπεριδοειδών, pandan και lime. 

    Το μπλε των neon του έχει ήδη κατακλύσει τα social media, όπως έχει κατακτήσει και τις καρδιές μας το ανεπιτήδευτο vibe που σε κάνει να αισθάνεσαι απευθείας καλεσμένος σε καλοκαιρινό πάρτυ, among friends. Η κουζίνα κλείνει στις 12 και το last call για το bar είναι στις 2.

    Στέπα
    Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ. 2103625552
    Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot