spot_img
More

    Wanna ΦΛΕΡΤ; Το χρονικό ενός all day μαγαζιού που πάνω απ’όλα σερβίρει ωραία vibes

    Ο έρωτας ναι, περνά από το στομάχι, θρέφεται ακόμα καλύτερα όμως με λίγο αλκοόλ, που χαλαρώνει, δημιουργεί flirty διαθέσεις, ξυπνά το πάθος. Και τις 2 αυτές συνιστώσες, απ’όλα τα all day μαγαζιά στην πόλη, αν μας ρωτούσανε, θα αναφωνούσαμε ένα για να τις βιώσεις στη νιοστή: Κι αυτό είναι – you guessed right – το Wanna ΦΛΕΡΤ, το instant hit της ψαγμένης Αθήνας, και συγκεκριμένα του ανήσυχου, στιλάτου, δημιουργικού και «μέσα στα πράγματα» κομματιού της. 

    Πολύ πριν συμβούν όλα αυτά, πριν το hype, πριν τα μεσημέρια με τέλειο brunch και πριν τα iconic 90’s parties που το έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς, το εν λόγω σημείο στη γωνία των οδών Μίκωνος και Αισώπου ήταν ένας εγκαταλειμμένος χώρος που έχριζε φροντίδας. Ο Γιώργος Φουράκης κι η ομάδα του τον «ανέστησε» με αγάπη, στήνοντας ένα πανέμορφο σκηνικό που συγκεράζει το πριν με το «τώρα», μωσαϊκό κάτω, νέον και πρασινάδα πάνω, η απαραίτητη όσμωση με τη μπάρα από παντού, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, παντοτινό vibe καλοκαιριού. 

    «Το όνομα πως προέκυψε;» τον ρωτάω. «Είναι επτασφράγιστο μυστικό», μου απαντάει γελώντας, «θα το αποκαλύψουμε στα 50 χρόνια μας», συνεχίζει και όσο κι αν επιμένω δε μου απαντάει. «Καλύτερα», σκέφτομαι, οι μύθοι έτσι δημιουργούνται άλλωστε. Κι αυτό φαίνεται να ισχύει, αφού στον ενάμιση χρόνο του, το Wanna ΦΛΕΡΤ φιγουράρει σ’όλα τα hip timelines, είναι στην bucket list κάθε λάτρη του ψαγμένου, έχει το φανατικό κοινό του που ξέρει πλέον ότι εκεί θα βρει κάτι όμορφο κάθε στιγμή της ημέρας, ακόμα κι αν αυτό είναι το να πάει με το λάπτοπ του για να διεκπεραιώσει κάποια δουλειά, απολαμβάνοντας μια κούπα από το specialty 100% arabica χαρμάνι του. 

    Στα της κουζίνας τώρα, η head chef Μαρία Σιάχου δεν είναι άλλη μια μαγείρισσα όπως την έχεις καταγεγραμμένη στο συνειδητό και το ασυνείδητό σου: Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι τα Pancakes Σπανακόπιτα που εμπνεύστηκε, που αποτελούνται από ένα μίγμα pancake με σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια κι άλλα ελληνικά βότανα, μια υπέροχη σάλτσα φέτας κι ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή ή το French Toast με αφράτο τσουρέκι, αρωματισμένο με ζάχαρη και κανέλα, βουτηγμένο σε κρέμα patisserie, πραλίνα και homemade μαρμελάδα από φρούτα του δάσους! Από τις επιλογές, δε λείπουν τα αέρινα sando – σύντομα και tacos – τα αυγά σε διάφορες εκδοχές, οι pinsas που φτιάχνονται με ζυμάρι που ωριμάζει στωικά για να φιλοξενήσει ολόφρεσκα, ποιοτικά υλικά, δηλαδή ιδέες, υφές και γεύσεις που σετάρουν ωραία και με κρασί. 

    Η μπάρα του, στον αντίποδα, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που σηκώνει πολλά… signatures. Ο Λάμπρος Καραμάνoς έχει θητεύσει σε πολλά σημαντικά μαγαζιά της Μυκόνου και «το’χει». Το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη γουλιά της δικής του version του Mai Tai – το εκπληκτικό Wanna Tai Flirt – που γαρνίρεται με κρέμα Zombie, αλλά και στο Kindly Fire Flirt, με σιρόπι καρπουζιού, λικέρ γιαουρτιού και τεκίλα. Όλα αυτά, υπό τους ήχους ωραίων μουσικών ασφαλώς, αφού από τα decks του έχουν περάσει πολλοί αξιόλογοι, νέοι dj’s που κάνουν «χαμούλη», όπως την Sella του Jackie O’ Mykonos, Clubkid, Paradisco, κ.α.

    Μέσα από μια καταραμένη νομοτέλεια, λίγα μέρη στο κέντρο καταφέρνουν να σπάσουν τον πάγο όπως το Wanna ΦΛΕΡΤ. Το vibe της ομάδας του, το vibe του χώρου, αυτό το casual ποτό που μπορεί να μετατραπεί στη στιγμή σε αυτοσχέδιο πάρτι, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε για να δημιουργούμε αναμνήσεις, να λέμε ότι περάσαμε καλά. Αλλά και για πρώτο ραντεβού… Εν κατακλείδι: Yes we wanna!

    Wanna ΦΛΕΡΤ;
    Μίκωνος 15, Αθήνα, τηλ. 2114247161
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα ή αλλιώς που να κάνεις νύχια φέτος το καλοκαίρι

    «Δε γεννιόμαστε γυναίκες. Γινόμαστε γυναίκες» είχε πει η Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Γιατί το να είσαι γυναίκα είναι πολύπλευρο, σύνθετο...

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot