spot_img
More

    El Tropicana Athens: Tiki εξωτισμός στην Πλατεία Αβησσυνίας

    Κλείνοντας πριν λίγες μέρες αισίως τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το εξωτικό El Tropicana στη σκιά της Ακρόπολης είναι από εκείνα τα μέρη που έφεραν αέρα ανανέωσης και πρότειναν το κάτι διαφορετικό στο χάρτη της αθηναϊκής μπαρογραφίας, εκπέμποντας τροπικά vibes και χαλαρή ατμόσφαιρα σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της πόλης.

    Όπως μαρτυρά και το όνομά του, η πειρατική πυξίδα στο El Tropicana είναι στραμμένη προς την Καραϊβική, σαν μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι, σαν κυνήγι των χαμένων διακοπών, με έναν τρόπο εξωτικό και νόστιμο, σ’ένα περιβάλλον που η διακόσμηση (με τοτέμ, ψάθινα stools, cult κορνίζες, surfboards, φυτά κ.ά.), αλλά και τα feelgood vibes σού φτιάχνουν μεμιάς τη διάθεση.

    Πολύχρωμο, ζωηρό, ταξιδιάρικο, το El Tropicana χαρτογραφεί νέους ορίζοντες στη διασκέδαση από νωρίς. Μπορείς να έρθεις κάλλιστα για τον specialty καφέ του, και να απολαύσεις το εναλλακτικό περιβάλλον της Πλατείας στα τραπέζια που απλώνονται προς τα έξω. Μπορείς όμως να το επισκεφθείς και για ένα early drink μετά τη δουλειά, επιλέγοντας «διαμαντάκια» από την signature λίστα του, που επιμελούνται οι χαρισματικοί – και βαθιά γνώστες της τέχνης τους – Βασίλης Κρεματσιώτης και Γιάννης Δεληδημήτρης.

    Δοκίμασε οπωσδήποτε το παιχνιδιάρικο Bandicoot, με Havana Club Añejo 3 aňos, Aperol, coconut milk, πουρέ ανανά, ginger, φρεσκοστυμμένο lime, σιρόπι βανίλιας και αφρό από berries ή το γλυκόξινο και πικάντικο Tropical Illusion, με Beefeater, M dry mastiha, πουρέ φράουλας, σακχαρώδη έλαια κίτρου με cinnamon-ginger, φρεσκοστυμμένο lime και ροζ πιπέρι. Σου εφιστούμε επίσης την προσοχή στο Let’s Holiday και The Greeks που φτιάχνονται στην εντέλεια με ελληνικά αποστάγματα, ούζο και τσίπουρο αντίστοιχα. 

    Η μουσική αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της ταυτότητας του μπαρ, που μας ανεβάζει τη διάθεση και μας ταξιδεύει στα καντούνια του ισημερινού, με ωραίες soul/funk μουσικές και γνωστούς dj’s της αθηναϊκής σκηνής που μας ξεσηκώνουν να τιμήσουμε υπέρ του δέοντος το dancefloor.

    Η δέουσα προσοχή έχει δοθεί και στο φαγητό, που κινείται σε λατινοαμερικάνικα street food μονοπάτια – ιδανικό για τσιμπολόϊ και μοίρασμα στη μέση, με επιλογές που όχι μόνο θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον αλλά θα σε κάνουν να αναστενάξεις με ενθουσιασμό: Nachos με chilli con carne για ζέσταμα – ως είθισται – εκμαυλιστικά tacos σε διάφορες εκδοχές, ανυπέρβλητες quesadillas με τρυφερό κοτόπουλο και πιπεριές κι άλλα καλούδια θα πλαισιώσουν μοναδικά ό,τι πίνεις. 

    Όποιο κι αν είναι το παραμύθι της δικής σου ιδανικής εξόδου, εδώ θα βρεις όχι μόνο κάτι που θα ταιριάξει στο γούστο και την ιδιοσυγκρασία σου, αλλά θα σου προκαλέσει και ενθουσιασμό!

    El Tropicana Athens 
    Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι, τηλ. 2103210016
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Γ’)

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Christmas in Athens: 21 απολαυστικές προτάσεις για έξοδο, φαγητό, ποτό & γλυκό

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot