spot_img
More

    Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα

    Απλά, λιτά και πεντανόστιμα

    Οι κρέπες – οι κομψές κι ευέλικτες λιχουδιές με τις οποίες μας προίκισε η γαλλική κουζίνα – είναι κάτι παραπάνω από το σωτήριο σνακ του ξενύχτη ή η γλυκιά προσμονή του γλυκαντζή. Με μια τόσο φίνα συνοχή, αποδεικνύουν μια άψογη προσαρμοστικότητα, σφιχταγκαλιάζοντας όσα ονειρεύτηκε η πείνα μας, καθεμιά με τις δικές της αρετές. 

    Στην Αθήνα ο καθένας έχει τη δική του εξειδίκευση και στα πυρωμένα μάτια κάνει τα δικά του κόλπα. Όλοι όμως οι παρακάτω σερβίρουν θεϊκή κρέπα, κι αυτό από μόνο του σαν δήλωση οφείλει να λειτουργήσει σαν καταλύτης στα foodie ένστικτά σου. 

    Food Spot 69: Κρέπες και burgers που έχουν την πυξίδα στραμένη στην ποιότητα

    Μέχρι σήμερα, τα Πετράλωνα παραμένουν μια γειτονιά με υπέροχα αστικά vibes και πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό. Δεν είναι τυχαίο ότι για αυτά τα μαγαζιά, συρρέει κόσμος από κάθε γωνιά της Αθήνας, κι ένα από αυτά είναι αναμφισβήτητα το Food Spot 69. Εδώ θα επαναπροσδιορίσεις ό,τι ξέρεις για την κρέπα και το street food εν γένει. Κι αυτό, γιατί ο Αντρέας και η Ζέτα – οι άνθρωποι πίσω από αυτό το project όλο νοστιμιά – δεν είναι οι τυπικοί σου συνέταιροι. Είναι άνθρωποι σχεδόν εμμονικοί με την ποιότητα, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, τίποτα στο Food Spot 69 δεν είναι δεύτερης διαλογής, και κατεψυγμένο δεν περνάει από την πόρτα τους, αφού δεν έχουν καν καταψύκτες! Το αντιλαμβάνεσαι στο μπιφτέκι του συγκλονιστικού τους burger – σταθερά ψημένο medium – το οποίο φτιάχνεται από 100% νωπό, μοσχαρίσιο κιμά, ο οποίος καταφθάνει καθημερινά από κρεοπωλείο κι όταν τελειώνει στη βάρδια, τελειώνει και η διαθεσιμότητα του. Το επιβεβαιώνεις στα premium υλικά στις κρέπες του, και στους ευφάνταστους, γκουρμέ συνδυασμούς τους, όπως στην επική Μετσοβόνε Κοτόπουλο, με καπνιστό τυρί Μετσόβου, φιλέτο κοτόπουλο στήθος, φρέσκα μανιτάρια, τομάτα και σως γιαουρτιού ή στην πικάντικη Mexican, με τσένταρ, φρέσκο chilli con carne, μπέικον, πιπεριά πράσινη, λιαστή τομάτα και chilli σως. Περισσότερα εδώ

    Creperie 78: Ο απόλυτος γευστικός προορισμός, κάθε στιγμή της ημέρας, στα Μελίσσια

    Στην καταπράσινη άπλα της Δημοκρατίας, που αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Πεντέλης για να σβήσει στη βουή της Μπότσαρη-Παπανδρέου-Τσαλδάρη, κάθε μέρα γίνεται το αδιαχώρητο. Στην Creperie 78 τα πράγματα είναι διαφορετικά: Εδώ έχει ησυχία, έχει φιλοξενία, τραπέζια άφθονα, μέσα στις βουκαμβίλιες σαν ανάπαυλα, λες και έσκασε σαν ηφαιστειακή έκρηξη η ωραία διάθεση μέσα από ένα πεντανόστιμο μενού. Από τις πιο ιδιαίτερες κρεπερί της Αθήνας, η Creperie 78 από το 2004 μας υποδέχεται καθημερινά για να απολαύσουμε λαχταριστές κρέπες, φτιαγμένες με το πιο γευστικό, φρέσκο και τραγανό φύλλο που έχουμε δοκιμάσει. Αλμυρή ή γλυκιά, επιλέγοντας από το μενού ή δημιουργώντας τη δικιά σου, ό,τι και να διαλέξεις εδώ η απόλαυση είναι εγγυημένη. Η καλή μέρα ξεκινάει από το πρωί με καλοψημένο καφέ Buondi, αλλά και πλήθος άλλων προτάσεων, όπως pancakes, πληθωρικά club sandwich αλλά και σαλάτες. Εδώ θα έρθεις όμως γι’αυτό το μαγικό φύλλο που αγκαλιάζει ό,τι λαχταράει η ψυχή σου: Για την κρέπα Special Plus με gouda, χοιρινό μπούτι, κοτόπουλο πανέ, αυγό, ντομάτα, πατάτες τηγανητές και λαχταριστή τυροσαλάτα, για την Power, με gouda, λουκάνικο Φρανκφούρτης, μπέικον, μπιφτέκι χοιρινό, πιπεριά, πατάτες τηγανητές και χτυπητή, για την υπερσοκολατένια Sold Out, με πραλίνα λευκή βανίλια, πραλίνα Bueno, μπισκότο Oreo κι επικάλυψη κλασικής σοκολάτας. Όλες απείρως well-priced. Περισσότερα εδώ

    Au Grand Zinc: Εδώ απολαμβάνεις την κρέπα αυθεντική με τα όλα της, σ’ένα μπιστρό περιβάλλον στα Εξάρχεια

    Νομάς της γεύσης και της ζωής εν γένει, ο εμπνευστής και δημιουργός του Au Grand Zinc, το 1988 επιστρέφει από το Παρίσι. Εκεί η κρέπα ανθίζει από το δρόμο μέχρι τα μπιστρό, άλλωστε η Γαλλία έχει και μέρα αφιερωμένη στο αγαπημένο μας λεπτό έδεσμα, αφού ετησίως στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η La Chandeleur ή Le Jour des Crêpes. Ερωτευμένος με τη κρέπα, σύντομα μυείται στα μυστικά και την τεχνογνωσία της, κι επιστρέφοντας – σε μια Αθήνα πολύ διαφορετική γαστρονομικά από σήμερα, ανοίγει την κρεπερί του – μία από τις πρώτες στην πόλη – στη συμβολή των οδών Μπενάκη κι Αραχώβης, στα Εξάρχεια. Το Au Grand Zinc γίνεται instant hit, οι Αθηναίοι ενθουσιάζονται, και στη μπάρα του συναντά κάποιος ηθοποιούς που σχολάνε από τις παραστάσεις τους, νομικούς και αρχιτέκτονες από τα γραφεία της περιοχής, φοιτητές, συγγραφείς και καλλιτέχνες, με λίγα λόγια όλες τις φυλές του κέντρου που ζει την απόλυτη δημιουργική του περίοδο, στην οποία και ο γαλλοτραφής αυτός ναός της κρέπας γνωρίζει δόξες. Το 1994, δύο νέα παιδιά, η Φρόσω κι ο Παναγιώτης εντάσσονται στην ομάδα, σε μια πράξη που μέλλει να γίνει καρμική, αφού μαθητεύοντας την τέχνη της κρέπας, καταλήγουν να γίνουν και συνιδιοκτήτες. Το τελευταίο και σημαντικό ορόσημο του μαγαζιού είναι το 2017 όπου και μεταφέρεται σ’έναν χώρο-κόσμημα στην Καλλιδρομίου, μεγαλύτερο, πιο all day και πολύ γκουρμέ. Η τραγανή υπόσχεση της κρέπας εδώ εκπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Από τον χώρο αυτό καθεαυτό, που σε διακτινίζει στα κλασικά καθημερινά γαλλικά μπιστρό με τον ορείχαλκο (εξού και το zinc), μέχρι τις προτάσεις του καταλόγου του, που ενισχύονται από μια πλειάδα κρασιών, αυθεντικών γαλλικών hot dogs, ακόμα και Croque Madame/Monsieur και άλλες παρασκευές με αυγά για τους λάτρεις του brunch, το Au Grand Zinc έχει κάτι για όλους. Περισσότερα εδώ

    Κρέπες Κηφισιάς: Στις μεγάλες πείνες, καταλήγουμε πάντα σ’αυτή τη μικρή, ξύλινη καντίνα στην Πλατεία Πλατάνων

    Οι λάτρεις τους λένε πως η κίνηση στον «Τροχονόμο» σταματά μόνο όταν τα αμάξια συναντήσουν την φωτεινή neon επιγραφή τους. Από τις δημοφιλέστερες κρεπερί της πόλης και με ιστορία από το 1994, οι «Κρέπες Κηφισιάς» είναι ένας πραγματικός θεσμός γεύσης. Σε αυτό το μικρό κιόσκι των μόλις λίγων τετραγωνικών, ορκίζονται πολλοί καλοφαγάδες, που για χάρη του φτάνουν ως εδώ από κάθε μεριά της Αθήνας. Καμία άλλη κρέπα δεν έχει προκαλέσει τόσα σχόλια, καμία δεν είναι τόσο διάσημη, για καμία δεν θα σου μιλήσουν με τόσο πάθος. Οι σημερινοί τριαντάρηδες των βορείων προαστίων έχουν συνδυάσει με τις Κρέπες Κηφισιάς τα πρώτα τους ξενύχτια και αγαπημένες μνήμες της πρώτης ενηλικίωσης με τη νοστιμότερη και πιο χορταστική «αλμυρή» της ζωής τους. Οι άνθρωποί τους, πάντα με χαμόγελο κι ωραία διάθεση, που ψήνει, γαρνίρει, τυλίγει την κρέπα πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, αλλά και η ποιότητα στα υλικά και στον χυλό συνηγορούν όλα σ’ένα άρτιο τελικό προϊόν, είτε αυτό είναι γλυκιά, είτε αλμυρή κρέπα, είτε είναι γκουρμέ και πληθωρική, είτε πιο απλή. Αν διχάζεσαι στο ποιους συνδυασμούς να επιλέξεις, αναρτημένο θα βρεις ένα fixed menu, με προτάσεις όπως η πεντανόστιμη «Αγροτική», με gouda, σαλάμι αέρος, φέτα, ντομάτα, πράσινη πιπεριά, ελιές και τυροκαυτερή, η «Meat Lovers», με gouda, μπέικον, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ζαμπόν, ντομάτα, πατατάκια και σως σεφ ή η ανυπέρβλητη «Village», με gouda, λουκάνικο Φρανκφούρτης, ομελέτα και χωριάτικη σως. Περισσότερα εδώ

    Mr Choco: Κρέπα και street food απολαύσεις που δεν έχουν όμοιές τους, στις Αχαρνές

    Στο Mr Choco τη κρέπα θα την βρεις αναβαθμισμένη, ευέλικτη, προσαρμοσμένη αβίαστα σε κάθε διάθεση και περίσταση, με ποιοτικά υλικά και το δελεαστικό άρωμά της να γεμίζει τον αέρα μέχρι την πρώτη, χαρούμενη μπουκιά. Το Mr Choco είναι πολλά περισσότερα από ένα καφέ-κρεπερί-βαφλερί: Είναι σύσσωμη όλη η εμπειρία του ταλαντούχου σεφ Λευτέρη Σεραλίδη, ο οποίος εδώ την αξιοποιεί αποκωδικοποιώντας πλήρως τα τερτίπια της καλής κρέπας, αλλά και γενικότερα τις σύγχρονες τάσεις του street food. Έτσι, ό,τι κι αν επιλέξεις να φας εδώ, θα εκπλαγείς θετικά. Στην ερώτηση λοιπόν αν αξίζει να τραβηχτείς μέχρι τις Αχαρνές για κρέπα, pancake, ακόμα και burger, η απάντηση είναι ένα ηχηρό και ενθουσιώδες «ναι». Η καλή μέρα στο Mr Choco ξεκινάει από νωρίς (συγκεκριμένα στις 7.00) με καλοψημένο καφέ, αέρινες σφολιάτες με κορυφαίας ποιότητας βούτυρο – λουκανικόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα, πίτσα και κρουασάν – όσα ονειρεύτηκε η πρωινή πείνα του ανθρώπου και έγιναν πραγματικότητα. Έχει και healthy bowls με γιαούρτι αλλά και μπαγκέτες, κοινώς ό,τι λαχταρά η ψυχή σου ως εφόδιο για μια θρεπτική και παραγωγική συνέχεια. Από το μεσημέρι και μετά, η φάση αποκτά street χρώμα κι εδώ μιλάμε για δημιουργίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό: Ιδέες, υφές, αυστηρά χειροποίητες παρασκευές, μετατρέπονται σε τέλεια ισορροπημένα πιάτα. Τα πανσετάκια, τα τυρολουκάνικα, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τα φιλέτα κοτόπουλο με σούπερ πανάρισμα και ωραίους γευστικούς συνδυασμούς, αγκαλιάζονται από τρυφερά μπριος ψωμάκια και γίνονται τα πιο τέλεια burgers. Περισσότερα εδώ

    Crepaholic: Ο πιο νόστιμος street food εθισμός

    Μπορεί η κρέπα να μην έχει αναγνωριστεί επίσημα σαν εθισμός, εντούτοις με την πρώτη μπουκιά από το θείο φύλλο των Crepaholic, ίσως οι αρμόδιοι χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν. Πρόκειται για κρέπες με εξαιρετικές πρώτες ύλες και φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια της παρασκευής της καθεμιάς ξεχωριστά, με ψήσιμο ακριβώς όπως πρέπει, και με κομψή ισορροπία, γιατί η κρέπα – βλέπεις – είναι αρχιτεκτονική. Στα 2 καταστήματα τους – στον Άγιο Δημήτριο και στην Καλλιθέα  – γίνεται το αδιαχώρητο, πράγμα διόλου τυχαίο, καθώς τα πάντα είναι άριστα και πεντανόστιμα, με σταθερή ποιότητα, όλα τα χρόνια που λειτουργούν. Εδώ – είτε επιλέξεις αλμυρή ή γλυκιά – η νοστιμιά (πιθανώς κι ο εθισμός) είναι δεδομένα, με όλα τα φρεσκότατα υλικά και τα premium προϊόντα, σφιχταγκαλιασμένα σαν κολλητή παρέα. Με cheddar, μπέικον, λουκάνικο χωριάτικο, chips και BBQ σως για τον ξενύχτη, με gouda, ομελέτα, μπέικον, σαλάμι μπύρας, κοτοσαλάτα και chips για τον μερακλή, λάϊτ με γαλοπούλα για όποιον προσέχει τη σιλουέτα του. Ό,τι κι αν επιλέξεις, πέφτεις μέσα. Μετά είναι οι γλυκιές του αλχημίες, με επώνυμες σοκολάτες και μπισκότα, που καταπραΰνουν κάθε υπογλυκαιμία, όπως η «υπερπαραγωγή» 3bit, με Nutella, πραλίνα αλμυρή καραμέλα, λευκή σοκολάτα Callebaut, 3Bit και Πτι Μπερ, κρατσανιστή, σοκολατένια και πεντανόστιμη ή η Chocoholic Fantasy, με πραλίνα bitter, πραλίνα καραμέλα Toffee, λευκή Crunch και Πτι Μπερ, εύχεσαι να μη τελειώσει ποτέ. Περισσότερα εδώ

    Κρέπες Μποέμ: Οι ειδικοί στην καλή κρέπα & βάφλα

    Το μυστικό για τη λεία και βελούδινη κρέπα τους μπορεί να μην το μοιράζονται μαζί μας, αυτό που μοιράζονται όμως είναι η χαρά της απόλαυσής της, από το 2010 στη γειτονιά του Ζωγράφου, κι από το 2017 στο Παγκράτι. Ο λόγος για τις Κρέπες Μποέμ, που έχουν γίνει συνώνυμες στη συνείδηση του μερακλή στριτφουντά ως τοπ προορισμοί για αλμυρή ή γλυκιά κρέπα, στην τέλεια, σωστά ψημένη εκδοχή της. Οι άνθρωποι πίσω από το project, έχουν εντρυφήσει σε κάθε μυστικό της, από την παρασκευή του χυλού μέχρι το ψήσιμό του πάνω στις πυρωμένες επιφάνειες με ειδική περιστρεφόμενη σπάτουλα που έχουν πατεντάρει και χρησιμοποιούν κατ’αποκλειστικότητα, έχουν εξειδίκευση και τεχνογνωσία, και για το λόγο αυτό στον κατάλογό τους δε θα βρεις τίποτα άλλο περιττό και φλύαρο, μόνο κρέπα και βάφλα. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να διαλέξεις μία από τις προτάσεις τους ή να φτιάξεις την custom κρέπα στις προδιαγραφές που τη θες, με τα υλικά της επιλογής σου, τα οποία θα δεις να εκτίθενται ολόφρεσκα στις γεμάτες βιτρίνες των ψυγείων τους. Με γκούντα, με blue cheese, με μανούρι, με τόνο, με κιμά, με φιλέτο κοτόπουλο, οι νοστιμιές είναι απεριόριστες. Περισσότερα εδώ

    Το Τρελό Βιολί: Μάθημα στην πιο νόστιμη κρέπα, από το 2000

    «Ο τρελός που επιμένει στην τρέλα του είναι σοφός», είχε πει ο Γουίλιαμ Μπλέικ και στην περίπτωση του Τρελού Βιολιού αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι πραγματικότητα, αφού την σοφία της κρέπας την έχει κατακτήσει. Μια γνήσια κρεπερί που τιμά την τέχνη της κρέπας καθημερινά, με μιλιούνια κόσμου που ορκίζονται στο ανυπέρβλητο της φύλλο της αλλά και στη μαεστρία της ομάδας του πάνω από στα πυρωμένα μάτια. Βρίσκεται στις παρυφές της Νέας Ελβετίας – μια ανάσα από το Πάρκο Βύρωνα – από το 2002. Όλες οι παρασκευές φτιάχνονται αυθημερόν στο εργαστήριό του, και με αφετηρία τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες σερβίρει καθημερινά πεντανόστιμες κρέπες, χορταστικά hot dogs, κολασμένες κοτομπουκιές, σάντουιτς και βάφλες για όλα τα γούστα. Σημείο αναφοράς στην περιοχή – κι όχι μόνο – το Τρελό Βιολί ξεκινάει την νόστιμη ημέρα του στις 12.00 καθημερινά φτιάχνοντας τον χειροποίητο χυλό του, για ένα φύλλο εξαιρετικό τόσο στην γλυκιά όσο και την αλμυρή εκδοχή του. Οι κρέπες του έχουν «βαφτιστεί» και εμπνευστεί από φίλους, συγγενείς και τα παιδιά του ιδιοκτητη, Ηλία Κανάκη. Κρέπα Μάρθα, με τυρί, κοτομπουκιές, μπέικον, πατάτες και σως, Κρέπα Ηλίας, με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά, πατατάκια & τυροσαλάτα, Κρέπα Όλγα, με τυρί, λουκάνικο, πατατάκια, ντομάτα, ketchup & μουστάρδα, κ.ο.κ. Περισσότερα εδώ