spot_img
More

    Birmingham Beer House: Η μπυραρία στον 21ο αιώνα

    Τρία είναι τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται μια μπυραρία για να απογειωθεί: πολλές, καλές κι ενδιαφέρουσες μπύρες, νόστιμη (κατά κανόνα κρεατοφαγική) κουζίνα και ζεστή ατμόσφαιρα, που εξασφαλίζεται από την αισθητική του χώρου μέχρι τη μουσική, για τις πιο χαλαρές στιγμές απόλαυσης.

    Ακριβώς πάνω στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα βρίσκεται η gastro pub που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και στην οποία δίνει ραντεβού όχι μόνο η γειτονιά, αλλά και παρέες από όλη την Αθήνα, και δεν είναι άλλη από την Birmingham. Το δε κτίριο που στεγάζει αυτόν τον «ναό της μπύρας», είναι η επιτομή του design, βγαλμένο από το βαρύ, βρετανικό στυλ του μεσοπολέμου, με μια εντυπωσιακή τούβλινη πρόσοψη και την υπογραφή του Costas Gagos design studio. 

    Ένα ροκ στέκι με πολύ καλή μουσική, με πιάτα που καλύπτουν κάθε ανάγκη μιας οικογενειακής εξόδου με μία ατμόσφαιρα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Αθήνα. O χώρος ξεδιπλώνεται τριγύρω, αν επιθυμείς μια πιο ήρεμη έξοδο, ενώ στους τοίχους πάντα υπάρχει κάποιο στοιχείο που τραβά την προσοχή – από τα αναγεννησιακά κάδρα μέχρι τις συστοιχίες από μπουκάλια μπύρας.

    Μετά, είναι όλες αυτές οι αρετές που θα περίμενες μάλλον από μια μπυραρία του εξωτερικού και τις βρίσκεις στην καρδιά της Καλλιθέας, μ’ένα φανταστικό μενού που έχει επιμεληθεί ο chef Απόστολος Κιρλής: premium κοπές όπως Picanha και Rib Eye, τρυφερό κότσι 1300 gr σιγοψημμένο στους χυμούς του, το κατεξοχήν βρετανικό Bangers and Mash, που αποτελείται από λουκάνικα, αρακά και πουρέ πατάτας. Ασφαλώς και πρέπει να δοκιμάσεις τα Fish n’ chips του, με μπακαλιάρο τυλιγμένο σε μια υπέροχη τραγανή κρούστα, πατάτες τηγανητές – ως είθισται – και sauce tartar. Δε λείπουν τα ζυμαρικά και οι pinsas, αλλά και οι πιο εύγευστες ποικιλίες αλλαντικών-τυριών, λουκάνικων και κρεατικών, ιδανικές για μεγάλες παρέες.

    Η μπάρα του φιλοξενεί άνω των 70 ετικετών σε μπύρες απ’όλο τον κόσμο, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Βέλγιο – ανάμεσά τους και 4 draft – ενώ η κάβα του κρύβει μικρούς και μεγάλους θησαυρούς από premium whiskeys, malts, gin και ρούμια, πολλά από τα οποία μετουσιώνονται σε πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails. Αν, στο μεταξύ, δεν είσαι σίγουρος για το ποια μπύρα ταιριάζει με το πιάτο που επέλεξες και τούμπαλιν, μην διστάσεις να ρωτήσεις το προσωπικό του μαγαζιού ώστε να σου προτείνει το ιδανικό pairing. 

    Είτε λοιπόν είσαι σοβαρός ζυθόφιλος, είτε foodie, το Birmingham Beer House θα σε ενθουσιάσει. Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά από τις 17.00 μέχρι τις 2.00, Σαββατοκύριακα από τη 13.00 το μεσημέρι, ενώ κάθε Τρίτη (σύντομα και κάθε Κυριακή) φιλοξενεί και live με νεανικά σχήματα.

    Birmingham Beer House
    Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 365, Καλλιθέα, τηλ. 2109402900
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

    Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

    Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot