spot_img
More

    Η Θράκα: Η «after» νοστιμιά της Καλλιθέας

    Παράδοση, μια διαχρονική αξία

    Οι λάτρεις της λένε πως η κίνηση στην Ελευθερίου Βενιζέλου σταματά μόνο όταν τα αμάξια συναντήσουν την φωτεινή καταπράσινη επιγραφή της. Από τα δημοφιλέστερα ψητοπωλεία της Καλλιθέας και με ιστορία από το 1984, η «Θράκα» είναι ένας πραγματικός θεσμός γεύσης. Σε αυτό το πέτρινο κτίσμα που θυμίζει Αράχωβα, ορκίζονται πολλοί καλοφαγάδες, που για χάρη της φτάνουν ως εδώ από κάθε μεριά της Αθήνας. 

    Κανένα άλλο σουβλάκι δεν έχει προκαλέσει τόσα σχόλια, κανένα δεν είναι τόσο διάσημο στην Καλλιθέα, για κανένα δεν θα σου μιλήσουν με τόσο πάθος. Οι σημερινοί σαραντάρηδες των νοτείων προαστίων την έχουν συνδυάσει με τα πρώτα τους ξενύχτια και αγαπημένες μνήμες της πρώτης ενηλικίωσης με το νοστιμότερο και πιο χορταστικό τυλιχτό της ζωής τους.

    Οι άνθρωποί της Θράκας, πάντα με χαμόγελο κι ωραία διάθεση, που ψήνει, γεμίζει, τυλίγει το τυλιχτό πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, αλλά και η ποιότητα στα υλικά και στα κρέατα συνηγορούν όλα σ’ένα άρτιο τελικό προϊόν, είτε αυτό είναι γύρος, είτε καλαμάκι, είτε είναι μερίδα, είτε τεμάχιο.

    Γνωστή στους κύκλους των ξενύχτηδων εδώ και χρόνια, η Θράκα φημίζεται για τις… after, μεταμεσονύκτιες κρεατοκατανύξεις της, αφού καθημερινά σερβίρει μέχρι τις 04.00 και τα Π-Σ-Κ μέχρι τις 05.00. Ό,τι βρεις εδώ είναι ολόφρεσκο και παρασκευάζεται εντός του καταστήματος, από τις μαρινάδες μέχρι τους γύρους κι από τα πεντανόστιμα μπιφτέκια μέχρι τα καλαμάκια. Οι άνθρωποί της είναι μαέστροι του κάρβουνου και της φωτιάς, χρόνια σφυριλατημένοι στο σωστό, μερακλίδικο ψήσιμο που κάνει τη διαφορά στην γεύση.

    Στην κατηγορία «κεμπάπ» βγαίνει αρχηγόπουλο, αφού καταφέρνει να συνδυάζει παράδοση-νοσταλγία και νοστιμιά στο πιο κομψοφάγωτο, χειροποίητο μπιφτέκι, φτιαγμένο στα εντός με κοτόπουλο. Ελαφρύ και με ωραία ισορροπία, είναι must. Αυθεντική γεύση πάνω στο τρίπτυχο πίτα-ντοματούλα-κρεμμυδάκι με λαχταριστές πατάτες τηγανητές ή και σε τυλιχτό. Ό,τι εξαντλείται στη βάρδια σταματάνε να το σερβίρουν, γιατί τίποτα εδώ δεν είναι κατεψυγμένο.

    Η Θράκα της Καλλιθέας
    Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Καλλιθέα, τηλ. 2109511194 
    Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot