spot_img
More

    Κοπερτί: Μεζές-κρασί σημειώσατε Χ στο πιο everyday wine bar των Πετραλώνων

    Φτου να μη βασκαθούμε! Η πόλη έχει πλέον αρκετά wine bars, αποδίδοντάς στο κρασί επιτέλους την θέση που του αξίζει στην καθημερινότητα αλλά και την έξοδό μας. Το Κοπερτί, από την άλλη έχει να προσδώσει κάτι ακόμα στον οινικό χάρτη, κι αυτό είναι κάτι νέο, ωραίο και ολοζώντανο, φτιαγμένο με γούστο και μεράκι αλλά και πιάτα που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις από ενθουσιασμό. 

    Η ιδιοκτήτριά του, Βούλα Δασακλή, κατάγεται από οικογένεια με 5ης γενιάς παράδοση στην αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση κρασιών, με κτήματα στο Μαλαντρένι Αργολίδας στη ζώνη Νεμέας. Ήταν φυσικό επακόλουθο, κάποια στιγμή, το πάθος της αλλά και τις γνώσεις της να τις αξιοποιήσει αλλά και να τις εξαργυρώσει πιο δημιουργικά, μακριά από την αραχνιασμένη λογική που ήθελε το καλό κρασί απόμακρο και απρόσιτο. Έτσι εγένετο το ωραίο, cozy στέκι της Τριών Ιεραρχών, το οποίο φιλοξενεί άνω των 40 ετικετών σ’ένα mix ξένου κι ελληνικού αμπελώνα – με προτίμηση στον δεύτερο – αλλά και το δικό τους κρασί, ένα απείρως αξιόλογο αγιωργίτικο. 

    Με γυάλινες επιφάνειες περιμετρικά, που το συνδέουν με τον ρυθμό του πεζοδρόμου – στον οποίο απλώνει κι εκεί τραπέζια – το Κοπερτί εκπέμπει ζεν vibes που ενισχύονται ασφαλώς κι από ένα ποτηράκι (10-12 για την ακρίβεια επιλογές by the glass). Η μπάρα του μεγαλόπνοη και ανοιχτόκαρδη, αποτελεί το ιδανικό spot για να δεις ιδίοις όμασι όλα τα τεκταινόμενα, να καθοδηγηθείς βάσει των προτιμήσεών σου, να κάνεις sneak peek στην ανοιχτή κουζίνα των μετόπισθεν. 

    Η φιλοσοφία του μενού του έχει μεζεκλίδικο αέρα – tapas ξενιστί – αυτόν που σμίγει όλα τα πιρούνια πάνω από ένα πιάτο και μέχρι να προλάβεις να πεις «κιχ» έχεις παραγγείλει το επόμενο γιατί έχεις ξετρελαθεί: υπέροχα χυλωμένο χυλοπιτάκι με χωριάτικο καβουρμά ή γαρίδα, μπρουσκέτες με τόνο Αλόνησσου, τα εξαιρετικά surf n’ turf – τρόπον τινά – ρολάκια με γαρίδα και παστουρμά, τυριά κι αλλαντικά από μικροπαραγωγούς απ’άκρη-σ’άκρη της Ελλάδας, ενδεικτικά Σύρο, Τήνο, Αμοργό, κ.α. Καθημερινά και μ’ένα πιάτο ημέρας, βάσει εποχής, έμπνευσης και του τι καλό θα βρεθεί στην αγορά. 

    Τα σενάρια στο Κοπερτί είναι πολλά, με κάθετες δοκιμές σε διάφορες ποικιλίες, ειδικές θεματικές «πτήσεις», σπάνιες σοδειές, ειδικές αρμονίες. «Έλα να γεράσουμε μαζί», τραγουδάει η Λένα Πλάτωνος στο ομώνυμο τραγούδι «Το Κοπερτί». Με την comfort ιδιοσυγκρασία του και τα casual, ανεπιτήδευτα vibes του, το μόνο σίγουρο είναι ευελπιστούμε ότι αυτό θα γίνει ανάμεσα στα τραπέζια του.

    Tο Κοπερτί Wine Bar
    Τριών Ιεραρχών 188, Πετράλωνα, τηλ. 2117503084
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot