spot_img
More

    Καρδερίνα: Δημιουργική ελληνική κουζίνα με φρέσκια άποψη, στα Πετράλωνα

    Τα τελευταία 7 χρόνια «κελαηδάει» στις καρδιές των απανταχού Αθηναίων foodies που εδώ βρίσκουν όχι μόνο εκπληκτικές, ιδιαίτερες γεύσεις από την ελληνική κουζίνα, αλλά και τη θαλπωρή και την ωραία ατμόσφαιρα ενός μαγαζιού φτιαγμένου για να προσφέρει αξέχαστες στιγμές σε κάθε έκφανση του.

    Η Καρδερίνα έχει άποψη διευρυμένη και δημιουργική, που χωρίς να κάτσει να το φιλοσοφήσει και να το θεωρητικοποιήσει, άνετα βάζει μια μπαλοτίνα κοτόπουλο, σφιχτογεμισμένη με φέτα, λιαστή ντομάτα και σως παρμεζάνας να κάνει παρέα με ένα ισκεντέρ γιαουρτλού ή έναν ωραίο, γενναίο ντάκο. Η Καρδερίνα επίσης είναι κοινωνικότητα, χαλαρή διάθεση, αποφόρτιση, ρυθμός: εδώ τρως για την απόλαυση, αφήνεις σιγά-σιγά την ψημένη Αμοργιανή ρακή να ενθαρρύνει την επικοινωνία, μέχρι να παραγγείλεις το επόμενο πιάτο που θα σου «μιλήσει».

    Η μεγάλη της αυλή, στρωμένη με βοτσαλάκι και φωτισμένη ατμοσφαιρικά, το καλοκαίρι ανοίγει για να απολαμβάνεις τον αττικό ουρανό, τον χειμώνα κλείνει σαν φωλιά για να αγκαλιάσει τους θαμώνες και συνδαιτημόνες. Πολύχρωμη, ανοιχτόκαρδη και φιλόξενη, έχει ψυχή, έχει αλήθεια, και πάνω απ’όλα έχει ό,τι καλύτερο και πιο ευφάνταστο για να ευχαριστήσει την πείνα σου.

    Ξεχωρίσαμε το κότσι με σάλτσα μελιού, ζουμερό και πεντανόστιμο και σε πληθωρική μερίδα για 2 άτομα, την αέρινη τάρτα με πράσο, μπέϊκον και μιξ τυριών, τα μανιτάρια, σ’ένα φευγαλέο πέρασμα από το τηγάνι με κατσικίσιο τυρί και θυμάρι, τις εκπληκτικές γαρίδες, με σαφράν και ούζο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αμέτρητα ορεκτικά που θα σε βάλουν σε ουσιώδη διλλήματα ποιο να πρωτοδιαλέξεις, με νοστιμιές από ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και στριφτή τυρόπιτα Σκόπελου με μέλι και σουσάμι, μέχρι αλησμόνητο μπεκρή μεζέ και ωραία πατατοσαλάτα με μπέϊκον και μαγιονέζα.

    Δε λείπουν όλα τα αποστάγματα της ελληνικής μεζεδοκουλτούρας, ποιοτικές επιλογές σε κρασιά ελληνικού αμπελώνα και αρκετές μπύρες, ως πρώτο βήμα για την επιτυχία κάθε επίσκεψής σου σε αυτή. Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για γλυκό-κέρασμα.

    Καρδερίνα
    Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ. 2103454000
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot