spot_img
More

    Vegan Fairies: Cruelty free εμπνεύσεις και healthy γεύσεις, στην Πλατεία Καρύτση

    Η επιλογή της τροφής μας μπορεί να μειώσει κατά 70% τους ρύπους και να εξοικονομήσει 1 τρις ετησίως από την υγειονομική περίθαλψη. Αυτή και μόνο η πρόταση-σοκ αρκεί για να αναθεωρήσουμε την κουλτούρα του τι τρώμε, πριν ακόμα συζητήσουμε την ηθική αλλά και την θωράκιση του οργανισμού μας από την οξείδωση των κυττάρων που προκαλεί η κατανάλωση του κρέατος και των επεξεργασμένων εν γένει τροφίμων. 

    Δικαίως – μέσα σ’όλα αυτά – ανατέλλει μια νέα εποχή συνειδητότητας, που προτείνει μια καλύτερη σχέση με το νου, τη ψυχή και το σώμα μας, μια εποχή που δεν υπολείπεται σε τίποτα ούτε της γεύσης ούτε της απόλαυσης και που αποτελεί μονόδρομο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ισορροπία. Αυτή δεν είναι άλλη από τον βιγκανισμό. Το πως θα «φτάσεις» σε αυτόν, είναι ένα προσωπικό ταξίδι, αν όμως είσαι μυημένος ή σε mood για νέες γευστικές συγκινήσεις, το Vegan Fairies είναι μια πολύ καλή αρχή!

    Ξεκίνησε την πλεύση του πριν 7 χρόνια στη Νέα Ερυθραία, κι από τον Δεκέμβρη του 2023 το βρίσκεις και στην Πλατεία Καρύτση. Μαζί με όλες τις healthy νοστιμιές που πόθησε ποτέ η υπογλυκαιμία σου, αλλά και με πολύ ωραίες προτάσεις σε brunch, σάντουιτς κι ελαφριά, υπέροχα γεύματα μέσα στις βιταμίνες και την υγεία. Το μενού του βασίζεται στην ωμοφαγία, σχεδόν τίποτα δεν είναι επεξεργασμένο και ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ξηροί καρποί, ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά και πολλές υπερτροφές. 

    Η καλή μέρα αρχίζει με βιολογικό specialty καφέ της Taf, adaptogenic και latte ροφήματα με vegan γάλατα, matcha και άλλα καλούδια, ενώ μπορείς να δώσεις ένα πολύ υγιεινό boost στον οργανισμό σου με τους εξαιρετικούς χυμούς της Verve, σε διάφορες εκδοχές. Μετά είναι τα open toasts, φτιαγμένα με πολύσπορο ψωμί αργής ωρίμανσης, πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι ανυπέρβλητες βελουτέ σούπες, όπως δεν τις έχεις ξαναφάει πουθενά αλλού, όλα φτιαγμένα από την αρχή. Για παράδειγμα, εδώ παρασκευάζουν ένα πολύ ωραίο τυρί από κάσιους, ενώ ο «σολωμός» φτιάχνεται από καρότο. 

    Οι λάτρεις των bowls θα ξετρελαθούν με το coconut chia pudding και το oatmeal porridge, αλλά αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος, τα γλυκά του: cinnamon rawls του ονείρου, με αμύγδαλα, λιναρόσπορο, κάσιους, σιρόπι σφενδάμου, raw donuts με καρύδα, βρώμη, βασιλικούς χουρμάδες, τα εκμαυλιστικά «Snicker’s» bites στα οποία μπορείς να «βουτήξεις» χωρίς καμία τύψη, αφού φτιάχνονται με εξαιρετικές πρώτες ύλες κι ένα βελούδινο, λαχταριστό φυστικοβούτυρο-έπος.

    Κατόπιν παραγγελίας, με notice 3 ημερών μπορείς να προμηθευτείς και το vegan cheesecake των ονείρων σου, στο μέγεθος που το θες. Πρόκειται για μια τούρτα με υλικά βιολογικής καλλιέργειας, σε versions με raw chocolate, raw lemon, strawberry, blueberry-lemon, κ.α., το έπος της γλυκιάς απόλαυσης! 

    Αν δεν διαπραγματεύεσαι επουδενί το καλύτερο, και δεν κάνεις «εκπτώσεις» στην ποιότητα της διατροφής σου, το Vegan Fairies είναι η συντεταγμένη σου. Το αγαπάμε λίγο παραπάνω γιατί η ιδιοκτήτρια του, η Πέννυ Καρέα είναι πάντα εκεί να μας συμβουλέψει, να μας καθοδηγήσει και να μας λύσει κάθε απορία γύρω από τις συνταγές και τα οφέλη του κάθε υλικού. Μνείας αξίζει ότι το 90% όσων προσφέρει, είναι και gluten free.

    Vegan Fairies
    Πλατεία Καρύτση 5, Αθήνα, τηλ. 2103315394
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot