spot_img
More

    Butler’s Cup: Πίνοντας τα πιο εμπνευσμένα cocktails στον Κορυδαλλό

    Από το 2014 – απ’ όταν δηλαδή εμφανίστηκε στην καρδιά του Κορυδαλλού – το Butler’s Cup απέκτησε φανατικούς οπαδούς και δικαίως, αφού πρόκειται για για το πρώτο και σημαντικότερο cocktail bar της περιοχής αλλά και του Πειραιά, που ακολουθεί τον δικό του ροκ δρόμο, συνδυάζοντάς τον με ποιοτικά και πολύ δημιουργικά ποτά. 

    Στα 10 χρόνια του έχει προσφέρει επικές στιγμές, έχει κατακτήσει πρωτιές κι έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Δεν παύει όμως να είναι το ανεπιτήδευτο στέκι, που δεν έχει τίποτα στημένο στην ατμόσφαιρα και στο οποίο ξέρεις πως θα βρεις όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια βραδιά ως αξέχαστη. 

    Ανεβαίνοντας μερικά σκαλιά στην είσοδο, έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα άλλο σύμπαν: Μια στιβαρή μπάρα, τούβλο, ξύλο, βαριά διακόσμηση όπως την δίδαξε ο Αμερικανικός Νότος, μιξαρισμένη με memorabilia, κιθάρες, κινηματογραφικές φιγούρες, το Butler’s Cup «παίζει μπάλα» με την αυθεντικότητα. Η ομάδα του έχει πάντα κέφι και χαμόγελο, συνειδητοποιείς ότι γουστάρουν αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά, κάνοντάς σε κι εσένα να αισθάνεσαι μέρος μιας ευρύτερης παρέας.

    Τον ιδιοκτήτη του, αν είσαι ενημερωμένος στα bar δρώμενα τον ξέρεις: Πρόκειται για τον Χρήστο Παρασκευόπουλο, φιναλίστ στο World Cup της Difford’s, ο πρώτος που έφτιαξε cocktail με φαρμακευτική κάνναβη (before it was cool), πρώην στέλεχος στο Rock FM, tattoo artist, συλλέκτης και πολλά ακόμα. «Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δυο φορές», είχε γράψει ο νομπελίστας Αλμπέρ Καμύ, και με αυτό σαν δεδομένο, ο Χρήστος έχει ζήσει πολλές.

    Τον χαζεύω να μου μιλάει για τα πάρτι που έχουν γράψει εποχή στο Butler’s, το ρόστερ που έχει περάσει από τη μουσική επιμέλειά του είναι το who is who των πιο εμβληματικών προσωπικοτήτων, dj’s και μουσικών της εποχής μας: Πέτρος Αδάμ, Billy Georgiou, Dimitris Metzelos, Johnny Vavouras, και πολλοί ακόμα. 

    Κάπου εκεί καταφθάνουν τα cocktails – τα οποία επιμελείται μαζί του ο εξίσου χαρισματικός Παναγιώτης Μιγλής – καθένα με τη δική του δημιουργική πινελιά που απολαμβάνεις στη μύτη και την επίγευση, φτιαγμένα από το μηδέν με δικά τους χειροποίητα σιρόπια, bitters, premium ετικέτες και ιντριγκαδόρικους συνδυασμούς. Εξαιρετικό το FTP και το Dragonball με ολόφρεσκο dragon fruit – δεν θα στα περιγράψω, θα σου πω ότι είναι αποκάλυψη για να πας να τα δοκιμάσεις μόνος/η σου. Αυτά ανανεώνονται συχνά-πυκνά για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο.

    Αν η διάρκεια στο χρόνο είναι μια απόδειξη επιτυχίας, η δημιουργικότητα είναι το «καύσιμο» που την τροφοδοτεί. Το Butler’s δεν είναι άλλο ένα μπαρ όπως το έχεις τυπικά στο μυαλό σου. Είναι το σπίτι μακριά από το σπίτι σου, με πλεονέκτημα την δυναμική της μπάρας του και τις πιο όμορφες φάτσες της πόλης. 

    Butler’s Cup
    Δημήτρη Διαμαντίδη 6, Κορυδαλλός, τηλ. 2114015698
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot