spot_img
More

    Κεντρικόν: Μια πρόταση γαστρονομίας και διασκέδασης στην Καλαμάτα που σου μένει αξέχαστη

    Κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια του, όταν σκεφτόμαστε το Κεντρικόν μας έρχονται δύο πράγματα στο νου: αρχοντιά και παράδοση. Αυτά εκφράζονται με τον πιο ευειδή τρόπο σε κάθε έκφανση του υπέροχου εστιατορίου στην Πλατεία Δημαρχείου, ξεκινώντας από το περιβάλλον του, που έχει τη θαλπωρή και την αύρα ωραίων, παλιότερων εποχών, μέχρι τη δυναμική της κουζίνας του, που σερβίρει διαχρονικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η μεσογειακή, και ιδιαιτέρως η μεσσηνιακή κουζίνα. 

    Μοιράζοντας τη δράση του ανάμεσα στην μεγάλη, ανοιχτόκαρδη σάλα του κι επεκτεινόμενο προς τον κήπο τους ζεστούς μήνες, το Κεντρικόν έχει βρει τη μαγική συνταγή να διεγείρει τις αισθήσεις και να σε κάνει να περνάς καλά, με κάτι ξεχωριστό στο πιάτο, το ποτήρι ή από τα ηχεία του.

    Δευτέρες, Τετάρτες, Παρασκευές και Σάββατα φιλοξενεί ορχήστρες και τραγουδιστές που αναλαμβάνουν την μουσική επιμέλεια με ελληνικά κομμάτια που όλοι αγαπήσαμε, ενώ λειτουργεί καθημερινά από το πρωί με καλοψημένο καφέ, χειροποίητες παραδοσιακές πίτες και νόστιμα σάντουιτς.

    Εκεί που δίνει ρέστα είναι στη χαρά του μεζέ, στο «συντρώγειν» όπως μόνο εμείς οι Έλληνες το έχουμε αναδείξει σε απόλυτη απόλαυση, με τους πιο άρτιους ντοματοκεφτέδες, τυριά από μικροπαραγωγούς, «ζουμερές» τηγανιές και λουκάνικα όπως το ντόπιο με πορτοκάλι, μια αποκάλυψη.

    Υπέροχη και η πράσινη σαλάτα, με σύγκλινο Μάνης και καλαματιανό λαλάγγι, αλλά και τα στριφτάρια ψαρονέφρι και οι πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών, χωρίς να λείπουν και τα burgers και τα cocktails για τους νεότερους. Όλα μα όλα φτιαγμένα με τοπικά και ολόφρεσκα προϊόντα, όπως δεν τα έχεις ξαναφάει.

    Στo Κεντρικόν μπορεί κανείς να τσιμπολογήσει ό,τι του αρέσει, με γαστρονομία που ανεβάζει στροφές και κινείται σε διάφορα μονοπάτια, αλλάζει συχνά θεματικές αλλά πάντα έχει κάτι μοναδικό κι ενδιαφέρον να επιλέξεις. Όλα αυτά συνθέτουν μια πρόταση εξόδου, κατά την οποία τρως ή περνάς χαλαρά, ανάλογα με τις διαθέσεις της στιγμής, το σίγουρο είναι ότι κάθε επίσκεψη επισφραγίζεται με τη στάμπα της φροντίδας και της ποιότητας. 

    Κεντρικόν
    Αρτέμιδος 104, Καλαμάτα, τηλ. 2721086300
    www.kentrikonkalamata.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot