spot_img
More

    Ατίταμος: Μεζέδες όλο νοστιμιά, στα Εξάρχεια

    Ο Ατίταμος είναι ενδημικό φυτό της Κρήτης. Λέγεται και «δίκταμος» και το αναφέρουν και ως «έρωντα», γιατί εάν κάποιος ήθελε να δείξει σε μια κοπέλα πόσο την αγαπά, της έδινε Ατίταμο. Αν τώρα είσαι σε mood να ερωτευτείς έναν κατάλογο κι όλες τις νοστιμιές του, σ’ένα χαλαρό περιβάλλον που ευνοεί τη χαρά του μεζέ και τη μοιρασιά στη μέση, τότε το ομώνυμο μεζεδοπωλείο στην γωνιά της Καποδιστρίου, στο τέλος του πεζόδρομου της Κωλέττη στα Εξάρχεια.

    Η γειτονιά είναι όλο ζωή, όλες οι φυλές του κέντρου χορεύουν τον χορό της καθημερινότητας, εδώ όμως η ρουτίνα παγώνει, η διάθεση ανεβαίνει, παρέες, οικογένειες, τουρίστες γίνονται ένα στη ζεστή αγκαλιά του. Το περιβάλλον ρουστίκ και όμορφα παλιακό, σε ταξιδεύει στις εποχές της αθωότητας. Ξύλο, πέτρα, όμορφες κι απλές εικαστικές παρεμβάσεις, στο βάθος έξω ένα γκραφίτι της Ακρόπολης. Το μάτι χορταίνει, λίγο πριν χορτάσει το στομάχι.

    Τι καλό θα φας εδώ; Τα best of της Ελληνικής κουζίνας, όλα χειροποίητα, φτιαγμένα εκ του μηδενός και με αγνά υλικά. Η καλή αρχή γίνεται με φετούλα μέσα σε φύλλο λουσμένη με θυμαρίσιο μέλι, μαμαδίσια κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού, υπέροχα τηγανητά μανιτάρια, τους πιο άερινους κολοκυθοκεφτέδες που έχεις φάει στη ζωή σου. 

    Το μενού περιλαμβάνει εξίσου κρεατικά με θαλασσινά, για παράδειγμα μπορείς να αφεθείς στην απόλαυση του πεντανόστιμου συκωτιού τους, αλλά και σε ένα ριζότο ή μακαρονάδα με γαρίδες, θα βρεις επίσης σκιουφηχτά με πιπεριές, μανιτάρια κι απάκι – είναι εξαιρετικά – μοσχαρίσια μπριζόλα, τηγανιές, τα άπαντα μιας χορταστικής εξόδου που θυμάσαι για καιρό. 

    Όπως είναι λογικό, κι όπως μας δίδαξαν τα απανταχού καφενεία και μεζεδοπωλεία της επικράτειας, ό,τι φας δεν θα το φας ξεροσφύρι, αφού ο κατάλογός του περιλαμβάνει το αλφαβητάρι των αποσταγμάτων, τσίπουρο, ρακή, ουζάκι αλλά και ωραίες επιλογές σε κρασιά. Για τον πιο γλυκό επίλογο, κράτα λίγο χώρο για το κέρασμα που είναι πάντα απολαυστικό σαν ζεστή αγκαλιά πριν το ξεπροβόδισμα.  

    Ατίταμος Μεζεδοπωλείο – Μαγειρείο
    Καποδιστρίου 2, Εξάρχεια, τηλ. 2103300864
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

    Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot