spot_img
More

    Η αγαπημένη Ψύρρα μετακόμισε και χαρίζει πλέον τον ιδιαίτερο ρυθμό της στη γειτονιά των Εξαρχείων

    Είναι κάποια στέκια που γράφουν τη δική τους ιστορία, γίνονται ορόσημα και σημεία αναφοράς για τους ανθρώπους που στην αγκαλιά τους δημιούργησαν στιγμές μαγικές. Μοίρασμα εμπειριών και φίλεμα από καρδιάς, πάντα μένουν ανεξίτηλα στο μνημονικό και δίνουν σε ιδιαίτερους χώρους, σαν την Ψύρρα, μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Αθηναϊκής διασκέδασης.

    Το πρώτο κεφάλαιο στην ιστορία της Ψύρρας αρχίζει με τρόπο θαυμαστό, στις αρχές των zeros, στην τότε όχι και τόσο κοσμική περιοχή του Ψυρρή.  Ένας χώρος στη Μιαούλη, που όσο μικρούλης και αν ήταν τόσο μεγάλες στιγμές μοίρασε. Όλα ξεκινούσαν με ένα « Πάμε για καμιά ρακή στην Ψύρρα!» και ενίοτε να κατέληγαν σε ένα αυτοσχέδιο γλέντι άνευ προηγουμένου. Η μικρή Ψύρρα σε ένα σκηνικό που πάντρευε αρμονικά το κρητικό με το ethnic στοιχείο, δημιουργούσε ένα δικό της μικροπεριβάλλον, μια δική της ατόφια ενέργεια, καταφέρνοντας να σε κερδίσει με τον πιο αυθεντικά γλυκό τρόπο.

    Τα χρόνια περνάνε, ο αστικός χάρτης διασκέδασης στο κέντρο λαμβάνει άλλη μορφή και η Ψύρρα μεταφέρει τον παλμό της στα Εξάρχεια. Η Αγάπη και ο Σταύρος, οι ψυχές της  Ψύρρας μαζί με το μουσικό project Cuatro Caminos, μετέφεραν τους ήχους, τις γεύσεις και τον αλέγκρο αέρα τους στη συμβολή Λόντου και Σόλωνος.

    Το ρακάδικο και ντισκοκαφενείο  με τον ξεχωριστά γνώριμο αέρα του, όπου συναντάς ταυτόχρονα ένα αμάγαλμα  κρητικού και κουβανέζικου ταπεραμέντου, δίνει το δικό του ηχόχρωμα στη γειτονιά μέσα από τους ήχους του Cuatro Caminos. Ένα απόλυτα ethnic περιβάλλον, φροντισμένο με προσοχή, αντανακλά όλη την ταξιδίαρικη ψυχοσύνθεση της  Αγάπης και του Σταύρου. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει μια αγκαλιά να σε υποδεχτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με μια πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα που αποπνέει άρωμα κρητικό και όχι μόνο. Η μέρα ξεκινάει με νοστιμότατο πρωινό και φρεσκομυριστό καφεδάκι, ενώ η γειτονιά μοσχομυρίζει κρητικούς μεζέδες, όπως απάκι κρητικό καπνιστό, μαραθόπιτα κρητική μυζυθροπιτάκια, μαριναρισμένο λαδοτύρι με βότανα αλλά και πιο ιδαίτερες επιλογές ,όπως ζουμερό γαύρο με lime και ginger, γήινη νότα από μανιτάρια με λάδι τρούφας ή τον εκλεπτυσμένο συνδυασμό χαλούμι-μαρμελάδα ντομάτας.

    Σήμα κατατεθέν, όπως είναι φυσικό, η κρητική ρακή σκέτη η μέσα στο χαρακτηριστικό ρακόμελο με βιολογικό μέλι. Πολύ προσεγμένα αποστάγματα όπως καζανιστό ούζο, παλαιωμένη ρακή  σε βαρέλια αλλά και βιολογικό κρασί από την Καλαμάτα, γλυκαίνουν τον ουρανίσκο σου ενώ σου ανεβάζουν γλυκά τη διάθεση. Εννοείται μπορείς να γευτείς υπέροχα cocktails που θα γίνουν οι καλύτεροι συνοδοιπόροι σου στα ρυθμικά ταξίδια που προσφέρει η Ψύρρα στον κάτω χώρο της.

    Εκεί έχει το σπίτι του το Cuatro Caminos, που σπέρνει νότες και ρυθμούς από κάθε γωνιά του κόσμου στα στενά των Εξαρχείων! Μέσα από κάθε είδους μουσικό δρώμενο που μπορεί να κάνει το κορμί σου να λικνιστεί στους ήχους των κρουστών, της αφρικάνικής  και Latin μουσικής, μπορείς να κάνεις ένα μίνι τουρ στην ethnic κουλτούρα της πόλης που δίνει τη δική της ανάλαφρη  πινελιά, ομορφαίνοντας το αστικό τοπίο.

    Η Ψύρρα ταιριάζει στα Εξάρχεια και τα Εξάρχεια στην Ψύρρα. Σαν από πάντα στην περιοχή, ήρθε να κουμπώσει τέλεια στην νοοτροπία και να δώσει το δικό της στίγμα, με τα γλέντια της, τις γνώριμες γεύσεις και μυρωδιές τις υπέροχες μουσικές και τους υπέροχους ρυθμούς που σε διασκεδάζουν αλλά ταυτόχρονα με κάποιο τρόπο σε διδάσκουν τους ρυθμούς του Κόσμου. Εδώ είναι σίγουρα το σημείο που επιφυλάσσει ερεθίσματα αξέχαστα για όλες τις αισθήσεις, τέρψη για το σώμα και την ψυχή.

    Ψύρρα
    Σόλωνος 116, Εξάρχεια, τηλ. 2103244046
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot