spot_img
More

    I Frati: Θερμή μητροπολιτική αύρα, class και ευφορική ενέργεια στο απόλυτο spot της Κηφισιάς

    Όταν μπαίνεις στο I Frati, δύο πράγματα συμβαίνουν: Πρώτα σε χτυπάει η ενέργεια του εστιατορίου, που εκπέμπει ολημερίς κύματα ευφορίας και καλοπέρασης, και έπειτα ανακαλύπτεις την «Cantinetta», το private cellar του I Frati με 120 ετικέτες σαμπάνιας, σπάνια κρασιά και ένα ζηλευτό cigar room μαζί με το I Frati Delicatessen, ένα σύγχρονο «παντοπωλείο» με εκλεκτά προΐόντα από κάθε γωνιά της γης, κι έχεις την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Κηφισιάς για τους ρέκτες της ιταλικής κουλτούρας.

    Μ’ ένα θερμό και κλασάτο déjà vu, που μας θυμίζει κλασικά μιλανέζικα ρεστοράν, το I Frati έχει μια ωραία κοσμικότητα και αναβαθμισμένες προτάσεις στο πιάτο και το ποτήρι σου, κάθε στιγμή της ημέρας. Στη μεγάλη σάλα, ο συνδυασμός διαχρονικών στοιχείων όπως το ξύλο και το μέταλο σε λιτές γραμμές δημιουργούν αλεγρία, ενώ ο κήπος του με χρώματα και αρώματα σε ταξιδεύει νοητά στα καντούνια της χώρας των Καισάρων και των γονδολιέρηδων.

    Εκτός από τον μυρωδάτο καφέ, το πεντανόστιμο brunch και το περιβόητο μενού του, το I Frati κρατάει καλά κρυμμένο το μυστικό της πιο νόστιμης πίτσας των Αθηνών. Πρόκειται αναμφίβολα για το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου που όχι άδικα, θεωρείται κορυφή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα και την καθαρόαιμη ναπολιτάνικη πίτσα.

    Εδώ, παντρεύεται η γευστική παράδοση 130 ετών με το μεράκι, τη γνώση και τις σύγχρονες τεχνικές. Για παράδειγμα, το παραδοσιακό ναπολιτάνικο μείγμα στο ζυμάρι – από 3 διαφορετικά άλευρα – δουλεύεται στο χέρι από εiδικά εκπαιδευμένους pizzaiolo και απαιτεί 48 ώρες ωρίμανσης. Τα αλλαντικά και τα τυριά κόβονται από ειδικές μηχανές κοπής που τεμαχίζουν το προΐόν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται και να παραμένει η ιδιαίτερη γεύση του στην ανάλογη ένταση. 

    Το ψήσιμο γίνεται σε ξυλόφουρνο με ξύλο οξιάς, μ’ένα φευγαλέο πέρασμα από τους 410 βαθμούς για να επιτευχθεί η ιδανική μυρωδιά καπνίσματος, ενώ τα παραδοσιακά υλικά όπως η ιταλική μοτσαρέλα fior di latte και η αυθεντική ναπολιτάνικη σάλτσα San Marzano συνδυάζονται με εκλεκτές πρώτες ύλες. 

    Τα άφθονα τζάμια αφήνουν να περάσει φως, τα μεσημέρια του γεμίζει με ωραίο κόσμο, το μαγαζί δείχνει τον γοητευτικό ιταλισμό του με τα πιο φινετσάτα πλατό αλλαντικών και τυριών, σε όσμωση με το deli. Το πιο δυνατό χειροκρότημα θα το κρατήσεις για το σέρβις. Που είναι διακριτικό και αυτόνομο και πάντα με το χαμόγελο. Θα το βρεις και στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. 

    I Frati
    Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, τηλ. 2108088157
    www.frati.gr | eshop.frati.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

    Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot