spot_img
More

    Σουρτούκω: 5 χρόνια γιορτής της casual γαστρονομίας στον Βύρωνα

    Το αγαπημένο μας μεζεδοπωλείο το γιόρτασε με ένα μεγάλο πανηγύρι - χιουμοριστικά - με βασικό μήνυμα «είμαστε για τα πανηγύρια»! - φωτογραφίες Χάρης Ανδρώνος

    Οι ανάμεικτες ευωδιές από την πολίτικη κουζίνα και τις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις θα οδηγήσουν τα βήματα σου ντουγρού, στην παλιά αγορά του Βύρωνα, στο σπίτι της πλανεύτρας της γειτονιάς, τη Σουρτούκω!

    Σπιτικό περιβάλλον, ψαγμένη διακόσμηση, ζεστά χαμόγελα, αλλά και υπέροχες γεύσεις με προϊόντα εκλεκτά, που μετουσιώνονται σε οικεία γαστρονομία! Η Σουρτούκω, αγαπάει στα πιάτα της καθαρές γεύσεις, που μιλάνε στον ουρανίσκο σου κι έχουν κάτι να του πουν. Πειραματίζεται, δοκιμάζει, προτείνει. Σε μεταφέρει γαστρονομικά σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, από την Κρήτη και το Καρπενήσι, μέχρι τη Δράμα και τη Μάνη, με πιάτα και πρώτες ύλες που γνωρίζει στα ταξίδια της. Κάθε μέρα θα βρεις και κάτι διαφορετικό στα πιάτα ημέρας που θα σε καταπλήξει!

    Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το χουνκιάρ μπεγιεντί -μοσχαράκι κοκκινιστό, με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και γραβιέρα, την πανσέτα φούρνου με πουρέ γλυκοπατάτας και τραγανό κρεμμύδι, το ψαρονέφρι σχάρας με γιουβετσάκι λαχανικών & καπνιστό χοιρινό και τα βουβαλίσια σουτζουκάκια Κερκίνης στη σχάρα με ψητή πατάτα και τυρί κρέμα ή το Μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκορδάκι!

    Για τη μέση να παραγγείλεις τους γίγαντες Πρεσπών σε κουρκούτι με σκορδαλιά ντομάτας, τις Μανιάτικες τσουχτές με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα, αβγό, το πεϊνιρλί με κόκορα κρασάτο, κατίκι Δομοκού, σάλτσα ντομάτας, την τυρόπιτα κανταϊφι με μπεσαμέλ τυριών, ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας και μαύρο σουσάμι ή το μπουγιουρντί τυριών με ντομάτα, πιπεριά, κασέρι και φέτα, είναι όλα απερίγραπτα νόστιμα.

    Μην ξεχάσεις να επιλέξεις από την ενημερωμένη κάβα της Σουρτούκως και να γεμίσεις το ποτήρι σου με ένα παλαιωμένο κόκκινο κρασί ή με ένα γλυκόπιοτο κόκκινο, ροζέ ή λευκό κρασί από μικροπαραγωγούς της Ελλάδας όπως το Μυρτόφυτο Καβάλας, τη Μαλαγουζιά, το Βιδιανό, την Προσοτσάνη Δράμας ή την Μαντινεία Αρκαδίας, Τσίπουρο από την Καρδίτσα και Ρακή από το Ηράκλειο Κρήτης.

    Και μετά έρχεται το κέφι, όπως μόνο η Σουρτούκω ξέρει να το προσφέρει! Κάθε Κυριακή, οργανώνει μικρά ακουστικά live καλώντας εξαιρετικούς μουσικούς, που με τις μελωδίες του βιολιού, του μπουζουκιού, της κιθάρας και τις ωραίες φωνές τους, ερμηνεύουν, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, παλιά και σύγχρονα κομμάτια που σε ταξιδεύουν σε παλιές εποχές που ο κόσμος γλένταγε και τραγούδαγε με την ψυχή του και η διασκέδαση ήταν άμεση και ουσιαστική. Για καλό και για κακό, κάνε κράτηση από νωρίς μήπως και δεν βρεις θέση.

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά περάσανε τα χρόνια και η Σουρτούκω, πρόσφατα έκλεισε τα 5 της χρόνια και γιόρτασε τα γενέθλιά της πανηγυρικά! Με την ευκαιρία έφτιαξε και συλλεκτικά αναμνηστικά, t-shirts, tote bags, posters, αρωματικά κεριά που μπορείς να προμηθευτείς. «Είμαστε για τα πανηγύρια», αυτό ήταν το σύνθημα του γλεντιού που στήθηκε για να φυσήξει τα κεράκια στην τούρτα της!

    Τι χρειαζόμαστε τελικά από τη ζωή; Καλό φαγητό, γλυκόπιοτο κρασί τους αγαπημένους σου φίλους να το μοιραστείς και μια Σουρτούκω να σε ξελογιάσει!

    Μεζεδοπωλείο Σουρτούκω 
    Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ. 2111846571 
    Facebook Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Το Κουκάκι είναι state of mind*

    Πάμε στου Κουκάκη;», έλεγαν οι παλιοί για την όμορφη συνοικία που ξαπλώνει στα πόδια της Ακρόπολης (και το έγραφαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot