spot_img
More

    Βαρκούλες… η θάλασσα στο πιάτο, στη Νέα Ιωνία

    Μια ψαροταβέρνα, με φήμη και θαλασσινές νοστιμιές που έχουν συγκινήσει πλήθος κόσμου – αξίζει να την επισκεφθείς: Εδώ θα βρεις τους πιο φρέσκους, αλλά και τους πιο ιδιαίτερους θαλασσινούς μεζέδες σε γκουρμέ περιτύλιγμα, θα ταξιδέψεις στην ελληνική παράδοση, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψεις μοναδικούς κι ευφάνταστους νεωτερισμούς.

    Σε μια ιστορική γειτονιά στη Νέα Ιωνία, με έντονο το μικρασιάτικο στοιχείο εκεί όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, θα βρεις την ψαροταβέρνα – μεζεδοπωλείο Βαρκούλες, η οποία, να σημειωθεί, λειτουργεί εδώ και16 χρόνια και γεννήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών της για το ψάρι. Ένας χώρος απλός, με λιτή και θαλασσινή διακόσμηση, τόσο όσο για να σε παρασύρει σε καλοκαιρινές αναμνήσεις και να σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο ελληνικό νησί, μιας που τα αρώματα της θάλασσας είναι διάχυτα στην ατμόσφαιρα.

    Ξεκίνα το γεύμα σου με μια δροσερή σαλάτα με άρωμα Ελλάδας, είτε διαλέγοντας μία από τις προτάσεις του σεφ, είτε επιλέγοντας το αγαπημένο σου… νησί! Από τα ορεκτικά, θα σου προτείνουμε σίγουρα Arancini Ντολμά, με γαύρο μαρινάτο και sour cream. Ωστόσο υπάρχει γκάμα επιλογών, για να βρεις αυτό που θα σου κάνει «κλικ». Οι επιλογές για τα κυρίως πιάτα είναι εξίσου πολλές, οπότε αποκλείεται να μην ικανοποιηθεί ο ουρανίσκος σου.

    Αν πάλι είσαι φίλος του μεζέ, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τους μοναδικούς μεζέδες που προσφέρει το κατάστημα. Σεβίτσε λαβράκι, ταρτάρ τόνου, όστρακα και στρείδια, όλα φρέσκα και λαχταριστά. Μην παραλείψεις, όμως, να γευτείς και πιάτα όπως ο μουσακάς τόνου, το λαβράκι σωτέ με αυγολέμονο και το ζουμερό κριθαρότο γαρίδας. Σε περίπτωση που δεν στο είπαμε, έρχονται καθημερινά φρέσκα ψάρια και μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, οπότε ρώτησε το ευγενέστατο προσωπικό να σου προτείνει το πιάτο ημέρας.

    Τι άλλο να ζητήσει κανείς σε ένα τόσο ζεστό μέρος; Μα φυσικά κάποιο απόσταγμα να συνοδέψει το γεύμα του. Εδώ μπορείς να βρεις φανταστικές ποικιλίες κρασιού, όπως τον «Μονόλιθο» από το κτήμα Μπαϊρακτάρη, ή το λευκό Σαβινιόν από το κτήμα Βιβλία Χώρα. Τις εντυπώσεις, επίσης, κλέβει και η ρεθυμνιώτικη ρακή που «έρχεται» κατευθείαν από τον τόπο καταγωγής των αδελφών Ζεάκη.

    Φεύγοντας από την Ψαροταβέρνα, «Βαρκούλες», θα αισθανθείς όπως όταν μπαίνεις στο καράβι για να επιστρέψεις από τις διακοπές σου σε κάποιο νησί. Οι γεύσεις, η φιλόξενη ατμόσφαιρα και η θαλασσινή ατμόσφαιρα θα σε έχουν κερδίσει, είμαστε σίγουροι!

    Βαρκούλες
    Αλαίας 2, Νέα Ιωνία, τηλ. 2130358767
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot