Αν η Μήλος είναι ο απόλυτος προορισμός τότε τα Γλαρονήσια του Μιχάλη και Πέτρου Βαμβακάρη είναι το σημείο όπου όλα γίνονται ένα: η παράδοση με τη μοντέρνα πινελιά, το παλιό με το καινούργιο, η νοστιμιά με το τοπίο που σου κόβει την ανάσα. Κάπου εκεί, στην καρδιά της Τρυπητής, σε περιμένει ένα μαγαζί που δεν σερβίρει απλώς φαγητό — σου σερβίρει καλοκαίρι.

Το μενού είναι σαν ένα καλοκαιρινό playlist: φρέσκο, πολυδιάστατο και γεμάτο εκπλήξεις. Ξεκίνα με μια Κυκλαδίτικη σαλάτα με καρπούζι — ναι, καλά διάβασες. Καρπούζι! Δροσερή, παιχνιδιάρικη κι απρόσμενα εθιστική. Ή διάλεξε την Αρχόντισσα, μια σαλάτα με τυρί, ξηρούς καρπούς, ρόδι και αμύγδαλο, που μοιάζει με μικρό κομμάτι τέχνης στο πιάτο σου.

Στα κυρίως, η κουζίνα γίνεται… μαμά. Κότσι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα, ζυγούρι στα κάρβουνα που σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου και παϊδάκια, προβατίνας και χοιρινά, κατευθείαν από τη σχάρα σε μια γιορτή για τους κρεατοφάγους. Και φυσικά, ο κλασικός, αγαπημένος μουσακάς — αψεγάδιαστος και φροντισμένος, όπως τον φτιάχναν οι παλιές, μόνο που εδώ σερβίρεται με extra θέα στο γαλάζιο.

Αλλά δε σταματάμε εκεί. Στα Γλαρονήσια έχει και μπύρες από μικροζυθοποιίες για να συνοδεύσεις όπως πρέπει τα πιάτα σου. Αν είσαι του κρασιού, η wine list είναι διαλεγμένη με φροντίδα και κυκλαδίτικο μεράκι συνοδεία plateau τυριών και αλλαντικών. Θες κάτι πιο… παιχνιδιάρικο; Cocktails με μια πεντανόστιμη pinsa από δίπλα να τσιμπάς, γιατί το καλοκαίρι θέλει γεύση και fun.

Κι αν οργανώνεις event, πάρτι ή απλώς θες να φέρεις τη μαγεία των Κυκλάδων στο τραπέζι σου, το Γλαρονήσια προσφέρει και υπηρεσίες catering με το ίδιο signature στύλ: παραδοσιακό, ποιοτικό και γεμάτο ψυχή.

Τα Γλαρονήσια δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο – είναι ένα καλοκαιρινό mood. Είναι η απόδραση που χρειάζεσαι, το τραπέζι που ενώνει φίλους και το πιάτο που σε κάνει να χαμογελάς.

Αν περάσεις από τη Μήλο φέτος, ξέρεις που θα πας. Αν δεν περάσεις… ίσως να θες να αλλάξεις σχέδια.
Γλαρονήσια Restaurant
Τρυπητή, Μήλος, τηλ. 2287023480
Facebook | Instagram


