Καθετί γνήσιο, καταφέρνει με θαυμαστό τρόπο να κερδίζει τις εντυπώσεις και τις καρδιές μας, κρατώντας την παράδοση, όχι για τα προσχήματα ή την εικόνα αλλά για την προσήλωση στην ουσία της αυθεντικότητας.

Ακριβώς αυτή η αυθεντικότητα βρίσκεται σε όλο της το νόημα στο εστιατόριο Τραπατσέλης, που απλό το 1981, αποτελεί ένα από τα πρώτα μαγαζιά εστίασης στη Μήλο τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο, τόσο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όσο και το νόημα της ζεστής φιλοξενίας, με ένα τρόπο άμεσο και ανθρώπινο, που μιλάει με αίσθημα σε κάθε επισκέπτη.

Αναγνωρίσιμο, στο ίδιο σημείο για πάνω από 40 χρόνια, στο λιμάνι του Αδάμαντα, το εστιατόριο Τραπατσέλης, σερβίρει πιάτα που μένουν αξέχαστα, υπέροχη θέα στη θάλασσα αλλά και την πιο θερμή εξυπηρέτηση που δεν λησμονιέται εύκολα. Η δεύτερη γενιά άλλωστε, που πλέον έχει αναλάβει τα ηνία, αν και έχει φέρει την αισθητική του εστιατορίου στο σήμερα, έχει κρατήσει ατόφια την αρχική προσέγγιση, ενώ ο πατέρας και εμπνευστής του καταστήματος παραμένει ενεργός, επιβλέποντας τα πάντα.

Κάτω από τις ανθισμένες μπιγκόνιες και τις βουκαμβίλιες, απολαμβάνοντας την άνεση του χώρου αλλά και την ανάλαφρη ατμόσφαιρα, μπροστά σου απλώνεται η πιο όμορφη θέα της θάλασσας, καθώς ενώνεται με τη στεριά, ενώ ο ήλιος χρωματίζει τα νερά, κάθε στιγμή και με άλλο χρώμα, και οι σχηματισμοί των σύννεφων προσφέρουν ένα θέαμα που μένεις να θαυμάζεις κατά τη διάρκεια της παραμονής σου.

Στην κουζίνα ο κύριος Νίκος, με τη στόφα του κλασσικού έμπειρου μάγειρα, ετοιμάζει με βάση ντόπια φρέσκα υλικά, τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής κληρονομίας, βάζοντας αστείρευτη αγάπη και μεράκι! Στη βιτρίνα σε περιμένουν ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, κατευθείαν από τα δίχτυα των ντόπιων αλιέων, ώστε να επιλέξεις αυτό που τραβάει η ψυχή σου, για να ψηθεί ιδανικά και να σερβιριστεί άψογο στο πιάτο σου, μυρίζοντας άρωμα θαλασσινής αύρας και φρεσκάδας.

Το προσωπικό είναι πάντα διακριτικά παρόν, ώστε να σε εξυπηρετήσει με χαμόγελο και χαρακτηριστική αμεσότητα ή να σε κατευθύνει ώστε να επιλέξεις τί θα δοκιμάσεις από το μενού. Τα καταπληκτικά πιτάρια, τυροπιτάκια δηλαδή σε μια εκδοχή της Μήλου είναι ένα από τα ιδανικά ορεκτικά για να σε εισάγει στο κυρίως γεύμα.

Τα γεμιστά εδώ είναι εξαιρετικά φτιαγμένα, με σπιτική αγάπη ενώ το ντόπιο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, είναι σκέτο λουκούμι που λιώνει στο στόμα και σου προσφέρει μια μίνι γευστική περιήγηση στη γη του νησιού. Αν βέβαια θέλεις να απογειώσεις την εμπειρία σου, από το τραπέζι δεν πρέπει να λείψει το πιο ιδιαίτερο πιάτο του μενού, που δεν είναι άλλο από τις γαρίδες με ούζο, αρωματικές και τρυφερές. Μια μυστική συνταγή που εύκολα θα κλειδώσει μέσα σου, ως το πιο νόστιμο πιάτο θαλασσινών που έχεις γευτεί ποτέ!

Η wine list είναι αφιερωμένη στον ελληνικό αμπελώνα, ενώ δε λείπει και το γλυκόπιοτο χύμα κρασί ή τα ποιοτικά αποστάγματα, για να χαρείς το ελληνικό καλοκαίρι γουλιά γουλιά! Κάθε στιγμή στο εστιατόριο Τραπατσέλης είναι μια ατόφια απόλαυση καθαρόαιμης ελληνικής φιλοξενίας, σε όλα τα σημεία. Γιατί η παράδοση και η αυθεντικότητα πάντα έχουν τον τρόπο τους να τρυπώνουν ζεστά στην καρδιά μας!
Εστιατόριο Τραπατσέλης
Πλάκα, Μήλος, τηλ. 6944432600
Facebook | Instagram


