Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μικρό δημιουργικό κύκλωμα, με έδρα τα Εξάρχεια: Εκεί συμβαίνουν καινούρια πράγματα, εκεί γεννιούνται οι φρέσκιες ιδέες κι οι νέες τάσεις, εκεί η έξοδος έχει άλλη ουσία, σ’ένα αέναο αστικό σκηνικό που όμοιό του δε θα βρεις πουθενά αλλού στην πόλη. Στη γειτονιά, πρόσφατα ήρθε να προστεθεί το Moggy Bar στην Ασκληπιού, με την πυξίδα στραμμένη στην καινοτομία, σ’ένα project που μέχρι στιγμής δεν έχουμε ξαναδεί (και άρα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς!).

Μην αποθαρρυνθείς από τα λίγα τετραγωνικά του, εδώ μιλάμε για κάτι δυνατό και την επιτομή της low alcohol απόλαυσης, που εξελίσσεται σε καθεστώς στο εξωτερικό στα πλαίσια μιας ευρύτερης φιλοσοφίας γνωστής ως mindful drinking (συνειδητή κατανάλωση αλκοόλ). Οι ιθύνοντες νόες του – η ομάδα του all time classic Κόκκινου Λωτού – για 3 χρόνια διακόνησαν στην «ανθράκωση». Πειραματίστηκαν, «πείραξαν», δοκίμασαν και τελειοποίησαν δηλαδή την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στα ποτά τους, αλλάζοντας για πάντα τη γεύση, την εμφάνιση και την αίσθηση των κλασικών cocktails όπως τα έχεις καταγεγραμμένα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο σου.

Το μαγαζί απαρτίζεται από μια μπάρα, 9 «βρύσες» εκ των οποίων οι 8 φιλοξενούν τις δημιουργίες τους κι η μία σερβίρει μπύρα. «Ό,τι θα πιεις εδώ είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης. Θέλαμε ισορροπίες, καθαρότητα, φρέσκα υλικά στις συνταγές μας. Κάθε cocktail διατηρείται στους -2°C σταθερά σε μεταλλικό, αεροστεγές βαρέλι, μου λέει ο Αχιλλέας Πουλημένος. «Η περιεκτικότητα τους σε αλκοόλ κυμαίνεται στο 8-9%, ωστόσο λόγω των φυσαλίδων αισθάνεσαι κατευθείαν το ποτό», συμπληρώνει ο Άκης Παπαδόπουλος. Ψαγμένα πράγματα για πολύπειρους αλλά και casual πότες, σκέφτομαι.

Κι έρχεται η ώρα της δοκιμής: Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα παιδιά «παίζουν» πιο πολύ με γνώριμες γεύσεις και κλασικά cocktails, που ωστόσο εδώ επανεφευρίσκονται πλήρως – έχουν στη φαρέτρα τους όμως κι άλλες συνταγές που θα μας «συστήσουν» μελλοντικά. Ξεκινάμε με μια MARGARITA. Το ανθρακικό σε πρώτη ανάγνωση σε κάνει να νομίζεις ότι πίνεις ένα δροσερό, αναζωογονητικό αναψυκτικό, κάτι που ισχύει και για όλα τα cocktails τους. Μετά δουλεύοντάς το στο στόμα, μια ανάταση! Η τεκίλα και το πορτοκάλι ιδανικά ζυγισμένα, με μια ωραία αψάδα από το lime στην επίγευση, απλά εξαιρετική. Το ίδιο και στο MOJITO, τόσο γνώριμο και τόσο διαφορετικό, βαθιά καλοκαιρινό και υπέροχο με τη φρεσκάδα των φύλλων δυόσμου που προστίθενται πριν το σερβιριστείς. Στο PORN STAR η ανεπαίσθητη βανίλια και το passion fruit σε πλημμυρίζουν με ευφορία.

Το YUZU CUCUMBER σε τηλεμεταφέρει στα καντούνια της Ασίας, ευχάριστα όξινο και αρωματικό,δένει με το Beefeater μοναδικά, ενώ το GINGER APPLE θα γίνει το νέο σου αγαπημένο, με μια ωραία φρεσκάδα πράσινου μήλου και την πικάντικη γεύση του τζίντζερ, απλά ζήτα το και θα μας θυμηθείς! Θα βρεις επίσης PINA COLADA με μια μεστή, πλούσια γεύση καρύδας και ανανά σε ολόλευκο σώμα. Το αγαπημένο φρουτώδες cocktail των Βρετανών, το κατακόκκινο BRAMBLE αλλά κι ένα «δικό τους», το MASTIC MELON το οποίο αν και «outsider» κατακτά ολοένα και περισσότερο τις καρδιές των θαμώνων του, αφού είναι άρτιο, τρομερά ισορροπημένο και «διακριτικό» στα επιμέρους υλικά του – απίστευτα ευκολόπιοτο.

Αν δεν αγαπάς το ανθρακικό (που εδώ θα το αγαπήσεις), υπάρχουν πολλές επιλογές σε κλασικά κοκτέιλ με ενδιαφέρουσες παραλλαγές που έχει επιμεληθεί ο Φόντας Ταζές όπως το SYLVESTER’S NEGRONI (αρωματισμένο με φύλλα καπουτσίνο), το MAI CHAI (ένα MAI TAI με τσάι περγαμόντο) ή την PALOMA EGYPTIANA αρωματισμένη με ιβίσκο.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στη κουβέντα και την ανάλαφρη αίσθηση από τα ποτά, καταλήγω ότι οι ωραίοι άνθρωποι κάνουν ωραία μαγαζιά. Ποιος είπε ότι η Αθήνα ξέμεινε από ιδέες;
Moggy Bar
Ασκληπιού 43, Εξάρχεια, τηλ. 2103633143
Facebook | Instagram






