spot_imgspot_imgspot_img

Τα πιο λαχταριστά παγωτά της Αθήνας και που θα τα βρεις

Η σεζόν σιγά-σιγά ανοίγει και μαζί της ανεβαίνει κι η διάθεση, οι ακτίνες του ήλιου ζεσταίνουν και οι βόλτες δίνουν και παίρνουν. Κι εκεί βρίσκεται ο προπομπός του παντοτινού καλοκαιριού, το παγωτό. Που δεν είναι απλά ένα γλυκό αλλά μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει ανάταση, πάθος, επίκληση στο συναίσθημα, φέρνει ή δημιουργεί αναμνήσεις, γίνεται η μονάδα μέτρησης της απόλαυσης των διακοπών. 

Για καλή μας τύχη, ζούμε στην καλύτερη εποχή στην ιστορία του παγωτού. Οι σύγχρονοι παραγωγοί του αναπιάνουν τα υλικά στο χέρι, ακονίζουν τα συνταγολόγιά τους, ψάχνουν την «έκπληξη», εξελίσσουν τις τεχνικές τους, διδάσκονται απευθείας από τους ιταλούς-μετρ του gelato artigianale. Lets go! 

Kayak: 30 χρόνια ελληνικότητας και ποιότητας στο παγωτό

Νομίζω πως εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, η Kayak είναι η απόλυτη πηγή έμπνευσης στην τέχνη του παγωτού. Παρέχει δημιουργία με ελληνικότητα, πλούσια γεύση κι αναπάντεχους γαστρονομικούς συνδυασμούς βασισμένους στις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες. Ελληνική μέχρι το κόκκαλο κι απίστευτα ποιοτική, φέρνει στις γεύσεις της τον ήλιο, τη θάλασσα και την παράδοση, παντρεμένα με φαντασία κι απαράμιλλη ποιότητα. Με αληθινά φρούτα και premium σοκολάτες Valrhona και Callebaut και ξηρούς καρπούς αλεσμένους στο εργαστήριο της. Χρησιμοποιούν 100% φρέσκο ελληνικό γάλα και κρέμα γάλακτος, πάντοτε με την χαμηλότερη διόγκωση για ένταση στην γεύση σε κάθε κουταλιά. Με πάνω από...

Fatto a Mano: Επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουργιο εργαστήριο του πιο δημιουργικού παγωτού της πόλης

Παγωτό… Δροσερό, απαλά κρεμώδες και με μια μοναδική ιδιότητα να ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, κάθε εποχή του χρόνου. Θα έλεγες πως ο κόσμος αν τον παρατηρήσεις με ένα παγωτό στο χέρι, γίνεται αμέσως πιο όμορφος, γλυκός και διασκεδαστικός. Πόσο μάλλον όταν αυτό το παγωτό διαθέτει αληθινή γεύση και τα πιο αγνά υλικά, ευδιάκριτα σε κάθε μπουκιά. Αυτή τη φιλοσοφία του αληθινού παγωτού θα βρεις σε όλη της την ουσία και στο Fatto a Mano που φτιάχνει παγωτό σε κάθε πιθανή του γεύση και εκδοχή, βασισμένο σε παραδοσιακές τεχνικές, σύγχρονα μέσα παραγωγής αλλά κυρίως 100% αγνές, φυσικές πρώτες ύλες από κάθε...

Μαραμπού: Ένα εργαστήρι βγαλμένο από το όνειρο για τους λάτρεις του παγωτού

Περπατάς στο Παγκράτι, ένα απόγευμα που μυρίζει καλοκαίρι και βασιλικό, και ξαφνικά μια σκέψη σε χτυπά σαν γλυκιά ριπή αέρα: «Yπάρχει άραγε παγωτό με γεύση γιασεμί και καρύδα»; Μπροστά σου, σαν από μηχανής θεός, ξεπροβάλλει το Μαραμπού. Εκεί η Βίκυ κι ο Ιγκόρ κάνουν τις πιο δροσιστικές αλχημείες και σε μαγεύουν από πρώτο scoop και από το πρώτο slurp. Σε αυτό το μικρό, δημιουργικό παγωτατζίδικο, το παγωτό δεν αντιμετωπίζεται ως ένα απλό γλυκό. Είναι σύνθεση, είναι φροντίδα, είναι πείραμα που γίνεται καθημερινή απόλαυση. Κάθε μέρα, πίσω από τον πάγκο, ετοιμάζονται 10 με 11 γεύσεις φυσικού παγωτού. Από αυτές, πέντε είναι...

Le Greche: Αναβαθμίζοντας μονομιάς την εγχώρια gelato σκηνή

Το παγωτό «του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού», είναι ακριβώς αυτό: αληθινό. Είναι το παγωτό που φτιάχνεται σχεδόν εμμονικά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, υπό τις καλύτερες συνθήκες και με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες τεχνικές. Είναι το παγωτό των Le Greche, το ελληνικό gelato που ζηλεύουν οι Ιταλοί gelatieri.  Τόσο άρτιο, που είναι πλέον κλασικό, το παγωτό στα Le Greche ακολουθεί μια προσωπική δέσμευση των ιδιοκτητών του, της Εύης Παπαδοπούλου - που διδάχτηκε το αυθεντικό artigianale παγωτό δίπλα στους σημαντικότερους Ιταλούς παραγωγούς του - και του Φώτη Αληφραγκή, που μαζί γλυκαίνουν με στυλ, ουσία και πρωτοτυπία κάθε στιγμή...

Oggi: Το παγωτό του σήμερα, η απόλαυση του πάντα

Το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών κι η διάθεση για παγωτάκι ανεβαίνει κατακόρυφα, βεβαια υπάρχουμε κι εμείς που το τιμούμε όλον τον χρόνο. Όταν το όνομα σημαίνει «σήμερα», ξέρεις πως μιλάμε για φρέσκες γεύσεις, αγνά υλικά κι απόλαυση σε ουράνια επίπεδα. Το Oggi δεν είναι απλώς μια gelateria, είναι ένας ναός της γλυκιάς λιχουδιάς, όπου το παγωτό φτιάχνεται καθημερινά με μεράκι και σεβασμό στην εποχικότητα κι αυστηρότητα στην ποιότητα της πρώτης ύλης από ανθρώπους που σπούδασαν κι υπηρέτησαν την τέχνη του gelato στη γενέτειρά της.  Εδώ, οι γεύσεις αλλάζουν με τις διαθέσεις της φύσης – κι αυτό μόνο κάτι καλό...

Cherry on Top: Το πιο γλυκό ξύπνημα στην πλατεία της Άνοιξης

Η άνοιξη δεν είναι απλώς μια εποχή, είναι μια αίσθηση. Και στο Cherry on Top, στο κέντρο της πλατείας της Άνοιξης, αυτή η αίσθηση παίρνει γεύση, χρώμα και άρωμα. Ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα πιο χαρούμενα όνειρα, όπου η χαλάρωση και η απόλαυση γίνονται καθημερινότητα. Η μέρα εδώ ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο, με specialty espresso που μοσχοβολά. Για τους λάτρεις των δροσερών απολαύσεων, στο μενού έχουν προστεθεί τα πιο απολαυστικά smoothies, γεμάτα φρεσκάδα, ενέργεια και φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά, όπως και χειροποίητες μπάρες, γευστικές και θρεπτικές, που συμπληρώνουν το πρωινό σου αλλά και...

Iter del Gusto: Αυθεντικό gelato, πέντε αστέρων που βασιλεύει σε Αργυρούπολη και Κύθνο!

Αν υπάρχει ένα γλύκισμα για να πάρει την πρώτη θέση στην καρδιά μας, ως το πιο αγαπημένο και πολυδιάστατο, εκείνο που μπορεί να πάρει ό,τι γεύση μπορείς να σκεφτείς και να συνοδεύσει όποιο άλλο σχεδόν γλυκό υπάρχει, αυτό είναι το δίχως άλλο, το παγωτό. Κι αν υπάρχουν πολλοί προορισμοί για να το γευτείς, ο μοναδικός που θα σου κρατήσει πάντα αυξημένο το ενδιαφέρον κι άσβεστη τη λαχτάρα, είναι το Iter del Gusto επί της Μαρίνου Γερουλάνου 51 στην Αργυρούπολη, απ’ όπου συνεχίζει την πιο απολαυστική ιστορία, αυθεντικού χειροποίητου gelato, που μας πρωτοσυστήθηκε στην Χώρα της Κύθνου το 2014, κάνοντας θραύση...

Portatif Gelato: Το πιο αυθεντικό παγωτό των Εξαρχείων

Η θερμοκρασία έχει πάρει για τα καλά ανοδική πορεία και το ίδιο η ανάγκη μας για δροσερές απολαύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Μία λέξη, τρεις συλλαβές, έξι γράμματα: ΠΑ-ΓΩ-ΤΟ. Αν νομίζεις ότι έχεις φάει καλό παγωτό, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς. Σε μια ήσυχη γωνιά των Εξαρχείων, ένα μικρό εργαστήριο γεύσης γράφει τη δική του ιστορία. Ο Τάσος Λύτρας, μάγος της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, δημιούργησε έναν χώρο όπου το παγωτό γίνεται τέχνη –σε κάθε γεύση, κάθε υφή, κάθε μπουκιά κρύβεται ένα μικρό θαύμα. Και το όνομα αυτού; Portatif Gelato! Εδώ το παγωτό φτιάχνεται καθημερινά από φρέσκες, αγνές πρώτες ύλες. Χωρίς γαλακτωματοποιητές,...

Διάβασε ακόμα: