spot_img
More

    Upupa Epops: Το αποδημητικό πουλί που έφερε την άνοιξη στα Πετράλωνα σ’έναν χώρο που «φυσάει» αισθητικά και «απογειώνει» γευστικά

    Είναι κι αυτά τα μαγαζιά που είναι έτσι φτιαγμένα, με τέτοια προσήλωση, με τέτοια φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια, με τέτοιο σεβασμό στην ιστορία του χώρου που τα φιλοξενεί, που παίρνουν διαστάσεις έπους. Ένα από αυτά – τα λίγα ομολογουμένως – θαύματα της σύγχρονης Αθήνας, είναι το Upupa Epops – The Bar, το οποίο – σημειωτέον – έχει πάρει αυτό το ευφάνταστο όνομα από τον επιστημονικό όρο του τσαλαπετεινού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

    Σ’ένα οικόπεδο που απαρτίζεται από τρία μεσοπολεμικά κτίσματα, δυό σπιτάκια κι ένα μαγαζί του 1930, η ομάδα του Upupa Epops εργάστηκε επιμελώς επί 2 χρόνια ως άλλο “φιλί της ζωής” για να τους εμφυσήσει νέα πνοή και να τους χαρίσει ξανά ζωή. Οι ατέλειες δεν κρύφτηκαν με κάποια γυψοσανίδα, ως είθισται, αλλά “αγκαλιάστηκαν” σαν τις πληγές ενός βετεράνου. Οι φθορές στους τοίχους τονίστηκαν με μια πολυδουλεμένη τεχνοτροπία με νερό, οι χώροι βάφτηκαν με ζωντανά χρώματα που θυμίζουν αυλές Μαρόκου και Μεξικού και μοναδικές αντίκες πήραν τη θέση τους στο χώρο, δημιουργώντας ένα bold ρετρομαξιμαλιστικό σκηνικό σε μια σκηνή που διαπρέπει όλες τις ώρες της ημέρας.

    Από το πρωί, το Upupa Epops – The Bar σε υποδέχεται με καλοφτιαγμένο καφέ αλλά κι ένα μοναδικό menu που ξεκίνησε με τη φιλοσοφία comfort food, πλέον όμως μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Θα βρείτε επίσης vegie & vegan επιλογές. Την επιμέλεια έχει ο εμπνευσμένος chef Κώστας Τσίγκας. Μνείας αξίζει το καθημερινό του brunch το οποίο σερβίρεται 12.00-18.00 και τα Σαββατοκύριακα 11.00-18.00. Ξεχωρίσαμε – πέραν των άρτιων Croque Madameκαι Benedict – τα scrambled eggs με σολωμό και τα αλμυρά pancakes με καπνιστό ζαμπόν και τυρί Comte, τα οποία συνοδεύσαμε με ίσως το καλύτερο Bloody Mary που έχουμε πιει στην Ελλάδα και “κλείσαμε” με το φανταστικό Banoffee.

    Speaking of Bloody Mary, την cocktail list υπογράφει η Μάρφη Μπαλή με την ομάδα της, (συνιδιοκτήτρια και legendary bartender με προϊστορία στο Baba Au Rum, τo “42” και το Cinco), προτείνοντας 16 signature cocktails, classics & twists επιλογές καθώς και εποχιακές συνταγές τα οποία ετοιμάζονται μυσταγωγικά υπό το φως στρατηγικά τοποθετημένων spotlights. Η Μάρφη είναι ουσιαστικά κι η “νονά” του μαγαζιού, μιλώντας πάντα ενθουσιωδώς για την επιλογή του τσαλαπετεινού που “ανήκει στα πιο όμορφα και σπάνια πουλιά του κόσμου και είναι το μόνο από αυτά που έρχεται στην Ελλάδα, και ουσιαστικά φέρνει την άνοιξη στην χώρα μας. Στις Όρνιθες του Αριστοφάνους είναι ο βασιλιάς των πουλιών όπως και στο βιβλίο “The Conference of the Birds””.

    Το Upupa Epops – The Bar έγινε instant hit στα Αθηναϊκά δρώμενα, δικαίως, αφού αποτελεί μια ολοκληρωμένη, well-thought και well-executed πρόταση με ταυτότητα κι έμπνευση. Μόνο από το γεγονός ότι πήρε 2 χρόνια να ολοκληρωθεί, αντιλαμβάνεσαι την προσήλωση των δημιουργών του στο να είναι “just right” πριν ανοίξει τις πόρτες του. Και δεν είναι απλά “just right”, είναι μια εμπειρία που αν δεν σ’έχουν ψήσει ακόμα τα social media ή οι φίλοι και οι γνωστοί σου που το έχουν επισκεφτεί, πρέπει να τη ζήσεις για να καταλάβεις προς τι ο ντόρος και η λατρεία των πελατών του γι’αυτό.

    Στον χειμερινό κατάλογο του Upupa Epops – The Bar σας περιμένουν εκπλήξεις συνδυασμών από ιδιαίτερα whiskeys, σπάνια ρούμι και κονιάκ.

    Upupa Epops – The Bar
    Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2121055214
    Facebook | Instagram

    .

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot