spot_img
More

    ClueWars Escape Rooms Athens

    Η ιδέα του ClueWars γεννήθηκε με κίνητρο την ανάγκη για διαφοροποίηση από τα περισσότερα Escape Rooms που λειτουργούν ανά την Ελλάδα, γι’ αυτό είναι ενάντια στη λογική των προκλήσεων, οι οποίες είναι αποκομμένες από οποιαδήποτε σεναριακή ροή. Πιστεύουν το ότι το να «κλειδώσεις» μια ομάδα σε ένα δωμάτιο με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση μιας σωρείας γρίφων και στοιχείων που δεν έχουν καμία πραγματική σύνδεση και συνοχή μεταξύ τους και χωρίς να συγκλίνουν όλα μαζί σε κάποιο τελικό στόχο πέραν του να ξεκλειδώσεις μια πόρτα πριν τελειώσει ο χρόνος σου, απαλείφει μια καλή ευκαιρία να προσφέρεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες με πραγματική σημασία στο παρασκηνιακό υπόβαθρο βιώνοντας με αυτό τον τρόπο μιας μορφής «κινηματογραφική» εμπειρία.
    Τα θέματα των δωματίων βασίζονται κυρίως σε επιτυχημένες νουβέλες, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί μια ποιοτικά ελεγχόμενη εμπειρία σε θέματα σεναρίου και συνοχής. Η διακόσμηση κάθε δωματίου προσδίδει την αισθητική κάθε εποχής στον παλμό της εκάστοτε ιστορίας μέσα από σκηνικά κι αντικείμενα τα οποία επιλέχθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα βασισμένη στις αρχές της κινηματογραφίας. Για τα δωμάτια τα οποία απευθύνονται σε περασμένες δεκαετίες έχουν χρησιμοποιηθεί αυθεντικά αντικείμενα ή ακριβή αντίγραφα για να διασφαλιστεί ο ρεαλισμός κι η ταύτιση με την εποχή. 
    Πρωταρχικός στόχος είναι το κάθε δωμάτιο να διατηρεί μια σταδιακή σεναριακή εξέλιξη, ενώ προσφέρει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση τόσο στις φυσικές όσο και στις εγκεφαλικές προκλήσεις που παρουσιάζονται στους παίκτες, έχοντας ως αποτέλεσμα, η ροή κι ο τύπος των προκλήσεων του παιχνιδιού να είναι πάντα διαφορετικά μεταξύ των δωματίων. 
    Τα θέματα των δωματίων επιλέγονται προσεκτικά με σκοπό να προσφέρουν μια ευρεία γκάμα εμπειριών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών που χαρακτηρίζονται από δωμάτια δράσης και μυστηρίου έως δωμάτια τρόμου κι επιστημονικής φαντασίας. 
    Οι χώροι του ClueWars διατίθενται και για παιδικά πάρτυ, για παιδιά άνω των 10 ετών.

     

    Γρηγορίου Λαμπράκη 195, Κορυδαλλός, τηλ. 2104967808 

    Τα δωμάτια:

    Το πειρατικό καράβι του Samuel “Black Sam” Bellamy, έχει αγκυροβολήσει σε μια βραχώδη περιοχή μετά από μια πολύμηνη πορεία. Όταν το πλήρωμα βρέθηκε πλέον στην ακτή, διάφορες ιστορίες άρχισαν να διαρρέουν, σχετικά με φήμες ότι το πλήρωμα είχε ανακαλύψει ένα σεντούκι το οποίο θα οδηγούσε σε αμύθητα πλούτη. Η ομάδα σας μεταμφιέζεται σαν μέλος του πληρώματος και διεισδύει στο καράβι καθώς οι περισσότεροι πειρατές βρίσκονται ακόμα στην πόλη, με σκοπό να καπηλευτεί τον θησαυρό ή να μάθει τα μυστικά του.

     

    Αναλαμβάνετε τον ρόλο μιας ομάδας αστυνομικών επιθεωρητών η οποία ακολουθεί τα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, επονομαζόμενου ως «Chesapeake Ripper». Η έρευνά σας, σας οδήγησε στο σπίτι του Δρ. Χάνιμπαλ Λέκτερ, το οποίο αποφασίσατε να επισκεφθείτε χωρίς να ενημερώσετε κανέναν, καθώς και ο ίδιος είναι εξωτερικός σύμβουλος εγκληματολογίας της αστυνομίας. Εξερευνώντας το υπόγειο του σπιτιού του και αρχίζοντας να ανακαλύπτετε την αλήθεια σχετικά με την ενοχή του Δρ. Λέκτερ, η πόρτα κλείνει απότομα και κλειδώνει εξωτερικά. Συνειδητοποιείτε ότι ο Δρ. Λέκτερ σας περίμενε και έχει προετοιμάσει ένα αρρωστημένο παιχνίδι επιβίωσης. Αν καταφέρετε να περάσετε την δοκιμασία του, ίσως κερδίσετε τον σεβασμό του και μαζί με αυτόν, την ζωή σας.

     

    Βρίσκεστε στις αρχές της δεκαετίας του ‘40. Ο πρώην εκπαιδευτής σας, του οποίου αποστολή ήταν να κατασκοπεύσει έναν ανώτατο αξιωματικό της αντίπαλης παράταξης υπηρετώντας ως προσωπικός του φρουρός, έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με την βάση για ένα ανησυχητικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην τελευταία επικοινωνία του ανέφερε πως ήταν πολύ κοντά στο να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα, αν και όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί χρησιμοποιούν πρωτόκολλα κρυπτογραφημένης επικοινωνίας κάνοντας κάποιες ζωτικές πληροφορίες απρόσιτες για αυτόν. Αναλαμβάνετε τον ρόλο μιας ομάδας διάσωσης η οποία έχει σταλεί για να αποκρυπτογραφήσει και να ανακτήσει τις απαραίτητες αυτές πληροφορίες καθώς και να μάθει τι συνέβη στον αγνοούμενο κατάσκοπο.

     

    Η ομάδα σας έχει αναλάβει τον ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ. Ένας από τους συνεργάτες σας δουλεύει σε μια υπόθεση που αφορά στην εξαφάνιση ενός κοριτσιού της υψηλής κοινωνίας έχοντας προσληφθεί από τον πλούσιο παππού της, ο οποίος υποψιάζεται ότι κάποιο μέλος της οικογένειας του εμπλέκεται στην εξαφάνιση του κοριτσιού. Κατόπιν αυτού, ο παππούς του κοριτσιού τον προσκάλεσε στο ιδιωτικό και απομονωμένο νησί στο οποίο διέμενε η οικογένεια, φερόμενο ως φιλικό του καλεσμένο έτσι ώστε να μην κινήσει υποψίες για την έρευνά του στην οικογένεια. Για να διασφαλίσει την κάλυψη του, ο συνεργάτης σας, έκρυβε τα ευρήματα του στον χώρο που φιλοξενούνταν με έναν τρόπο όπου μόνο αυτός θα μπορούσε να τα βρεί. Σταδιακά, η έρευνά του τον οδήγησε σε μια σοκαριστική ανακάλυψη την οποία δεν μπορούσε να σας αποκαλύψει από το τηλέφωνο με φόβο οτι τα υπόλοιπα πλούσια μέλη της οικογενείας είχαν ήδη αρχίσει να υποψιάζονται τις προθέσεις του. Αντ’ αυτού ζήτησε από τον παππού του χαμένου κοριτσιού να προσκαλέσει και την ομάδα σας ως φίλους, ούτως ώστε να βοηθήσετε με την έρευνα. Κατα την άφιξή σας στο νησί ο συνεργάτης σας είναι εξαφανισμένος αφήνοντας σας με άδεια χέρια σχετικά με την υπόθεση. Μοναδική σας ελπίδα τώρα είναι να ανακαλύψετε τα στοιχεία που είχε βρει μέσα από την έρευνά του και να ανακαλύψετε τι συνέβη σε αυτόν.

     

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    #FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

    Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot