spot_img
More

    Feedέλ: Βραβευμένη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και μοναδικά signature cocktails στην καρδιά της Αθήνας

    Βραβευμένο με Χρυσούς Σκούφους από το Αθηνόραμα, στην κατηγορία «Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα» και αγαπημένο από ξένο και ελληνικό κοινό που σμίγει στον χώρο του για να απολαύσει gourmet μεζέδες, το σίγουρο είναι ένα: Το Feedέλ είναι ένα hot spot που δε μπορεί να απουσιάζει από τη λίστα κανενός foodie και gourmand.

    Και εγέννετω το Feedέλ, με όνομα μυστηριώδες αλλά και to the point, από το αγγλικό feed και την πρώτη συλλαβή του “ελληνικά”, για να μας προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες (και όχι μόνο) που επανεφευρίσκουν την ελληνική κουζίνα. Ο chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος, με ακονισμένη ματιά και ακρίβεια στην τέχνη του, κερδίζει το στοίχημα στο να κάνει την υψηλή κουζίνα προσιτή και κατανοητή, έχοντας εμπνευστεί πιάτα που κινούνται στη φιλοσοφία σύγχρονου μεζέ, τα οποία ως επί το πλείστον αντιστοιχούν σε μονοψήφιες τιμές. Για να αποσαφηνίσουμε τα παραπάνω, φαντάσου το Feedέλ σαν ένα μεζεδοπωλείο του μέλλοντος στο σήμερα, σ’ένα μοντέρνο σκηνικό – χαλαρό, ανεπιτήδευτο – με απογειωμένα δροσιστικά cocktails που βρίσκονται σε πλήρη γευστική σύμπνοια με τις προτάσεις του menu. Κι επανέρχομαι στη σχέση ποιότητας-τιμής, γιατί την κρίνω καταλυτική: το να σου δίνεται η δυνατότητα να φας από έναν chef που έχει βρεθεί στο πλευρό του κορυφαίου Gordon Ramsey, έχει πάρει αστέρι Michelin σε συνεργασία με τον Jerom Seres και τον βλέπεις στο MasterChef – σε αυτό το casual περιβάλλον, με αυτά τα πιάτα, σε αυτές τις τιμές – καταδεικνύει έναν απείρως προσγειωμένο και προσηνή άνθρωπο, που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, αλλά που πρώτιστο μέλημά του είναι να δημιουργεί.

    Το χαρισματικό αυτό στέκι θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και speakeasy – βρίσκεται σε μια μικροσκοπική πλατεία στην Κτενά, με νερατζιές κι αρκετό πράσινο, από αυτές που σου υπενθυμίζουν ότι στην καρδιά της Αθήνας υπάρχουν ακόμα μέρη που μπορεί να μην έχεις ανακαλύψει ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Το Feedέλ ανακαινίστηκε πρόσφατα, κρατώντας τον industrial χαρακτήρα του, ανοίγοντας περισσότερο τον εστιατορικό του χώρο, για να δώσει περισσότερο αέρα αλλά και πιο πολλά τραπέζια για τον κόσμο. Η iconic πλέον τοιχογραφία της Frida Kahlo συνεχίζει να συντροφεύει τους συνδαιτημόνες στο φαγητό τους όπως και το απόφθεγμά της “Nothing is worth more than laughter. It is strength to laugh and to abandon oneself, to be light. Tragedy is the most ridiculous thing”, το οποίο και περικλύει και το mood του μαγαζιού. Τίποτα εδώ δεν είναι στημένο, το Feedέλ ενθαρρύνει παντός είδους lunch breaks, meetings και φιλικά gatherings, απλά, χαλαρά και χαμογελαστά, με το φαγητό να είναι μια καλή αφορμή για να βρεθείς με την παρέα σου και να φας καλά. Στο ψητό τώρα (κυριολεκτικά): εδώ θα απολαύσεις τα πιο εμπνευσμένα κι απογειωμένα γευστικά καλούδια, όπως χτένια σε ριζότο καλαμποκιού, με κάρυ, τσίλι και παστουρμά, μοσχαρίσια γλώσσα ξυδάτη με φινόκιο, σελινόριζα και σινάπι, ανατρεπτικές και cutting-edge εκδοχές των πιο πατροπαράδοτων και παραδοσιακών εδεσμάτων της γαστρονομικής κουλτούρας μας, που εδώ βιώνουν μια ιδανική εκτέλεση σε όψη και ασφαλώς γεύση. Από τα κυρίως λατρέψαμε το μοσχαρίσιο μάγουλο, τρυφερό και πεντανόστιμο, σερβιρισμένο με γίγαντες γιαχνί, σύγκλινο και φρέσκια ρίγανη, αλλά και το τελείως reinvented κοκορέτσι κόκορα, με πουρέ πατάτας, μαύρο σκόδρο και σουμάκ.

    Στο εξαιρετικό σερί των comfort πιάτων του Feedέλ, έρχονται να προστεθούν 10 μοναδικά signature cocktails με την υπογραφή του visionary bartender Αλέξανδρου Τσελεπή, τα οποία “προτείνονται” και συνταιριάζονται ανάλογα με το τι θα επιλέξεις να φας, για maximum πάντρεμα γεύσεων. Οι λάτρεις του Bloody Mary θα εκστασιαστούν με το Bloody Masala, το οποίο δημιουργείται με βότκα Ketel One, ρίζες tentura, Feedέλ’s tomato blend (ένα fusion Indian & Japaneese), mushroom chips και lime, trust me, παίζει να είναι το καλύτερο στο λεκανοπέδιο! (Αυτό για παράδειγμα προτείνεται συνοδεία σαλατών και ψαρικών). Λατρέψαμε επίσης το αιρετικό Pleasures of the Damned, με τεκίλα Don Julio Blanco, Mezcal Vida, λάδι τρούφας, λικέρ κόκκινων φρούτων και raspberry salt.

    Βραβευμένο με Χρυσούς Σκούφους από το Αθηνόραμα, στην κατηγορία «Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα» και αγαπημένο από ξένο και ελληνικό κοινό που σμίγει στον χώρο του για να απολαύσει gourmet μεζέδες, το σίγουρο είναι ένα: Το Feedέλ είναι ένα hot spot που δε μπορεί να απουσιάζει από τη λίστα κανενός foodie και gourmand.

    Feedέλ Urban Gastronomy
    Κτενά 1, Αθήνα, τηλ. 2103210551
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    15 προτάσεις για ένα καλοκαιρινό, δροσιστικό σεργιάνι στην Αθήνα

    Η Αθήνα στάζει ερωτισμό το καλοκαίρι. Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες κι εξοπλισμένοι με ανάλαφρα ρούχα κι ανάλαφρη διάθεση, είναι...

    Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot