spot_img
More

    Γιατί όλη η Ηλιούπολη (κι όχι μόνο) πίνει cocktails στην Κολοκύθα; 

    Ίσως μέχρι τώρα πίστευες ότι μόνο τα tiki bar μυρίζουν καλοκαίρι, λογικό. Όμως, ένα μπαρ στην Ηλιούπολη – με άλλη αισθητική από την αναμενόμενη – θέλει να νιώσουμε ότι βρισκόμαστε όλο τον χρόνο σε διακοπές ενώ πίνουμε cocktail στην υπέροχη αυλή του.

    Ο λόγος για την Κολοκύθα, που έχει κάνει τον αριθμό 58 της Λεωφόρου Κυπρίων Ηρώων, ένα μέρος που μπορείς να πας κάθε μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη για να απολαύσεις εκπληκτικά cocktails, νόστιμα συνοδευτικά και πάνω απ’όλα στιγμές που εξαφανίζουν μ’ένα μαγικό τρόπο την ένταση της καθημερινότητας. 

    Ανοίγει καθημερινά στις 18.00 κάτι που την καθιστά αυτομάτως το απόλυτο στέκι για ένα aperitivo ή ένα περιποιημένο cocktail μετά τη δουλειά, ένα πραγματικά χαλαρό μαγαζί, νεανικό, στο οποίο δεν υπάρχει τίποτα το σφιγμένο στην ατμόσφαιρα. Τα περίτεχνα graffiti, η πρασινάδα, οι φερφορζέ καρέκλες, δένουν το σκηνικό της με μια νότα παραμυθιού, γίνονται η αυλή για όσους μένουν σε διαμέρισμα και η παραλία για όσους δεν βρίσκονται σε διακοπές. 

    Έχει θαμώνες, κόσμο που το επισκέπτεται ξανά και ξανά, εκείνους που ρωτάνε «τι θα πιούμε σήμερα;» γνωρίζοντας πως η αεικίνητη μπάρα του όλο και κάτι ωραίο θα φτιάξει εκτός καταλόγου, αφού οι άνθρωποι από πίσω της παίζουν τη μυσταγωγία του cocktail στα δάχτυλα, κι έχουν μάλιστα βραβευτεί και σε διαγωνισμούς.

    Αν είσαι first timer εδώ, δοκίμασε μια Rapunzel, κατακόκκινη, παθιάρα, με το passion fruit που δένει με το τζιν, το σιρόπι τσιχλόφουσκας, τον χυμό λεμονιού και τη γρεναδίνη. Αν ονειρεύεσαι το καλοκαίρι στο ποτήρι σου, το Frog’s Kiss με Malibu, Midori πεπόνι, πουρέ ανανά, χυμό λεμονιού και χυμό μπανάνας, είναι το ποτό σου. Αν πάλι θες να γευτείς ένα zombie διαφορετικό από τα άλλα, εδώ έχεις την υπέρτατη ευκαιρία, με το Kolokytha Zombie (σιρόπι κολοκύθας, σιρόπι μπαχαρικών, παλαιωμένο ρούμι, passion fruit, λεμόνι και ανανά) που πάει την κλασσική συνταγή πολλά επίπεδα ψηλότερα! 

    Όλος ο κατάλογος των signatures (που περιλαμβάνει πάνω από 15 cocktails) εμπνέεται από τα παραμύθια – κάθε όνομα θα φωτίσει το χαμόγελό σου, όπως το Χαμένο Γοβάκι με ρούμι, σιρόπι κολοκύθας και καραμέλας, σιρόπι τζίντζερ, χυμό λεμονιού και yuzu ή το πικάντικο The Beast, που μιξάρει τεκίλα, χυμό ροδάκινου, πουρέ ροδάκινου και τσίλι. Φτιαγμένα με αγάπη, ευφάνταστα twists και κυρίως value for money, αφού ξεκινούν από 7 ευρώ! 

    Η απόλαυση στην Κολοκύθα δεν πίνεται όμως ξεροσφύρι. Όπως κι η μπάρα της, η κουζίνα της γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της γεύσης και θα σετάρει υπέροχα ό,τι πίνεις με burgers, τορτίγιες και club sandwich, που μπορείς να μοιραστείς με την παρέα σου ή να καταβροχθίσεις solo. Από τα ηχεία της θ’ακούσεις την οικειότητα mainstream μουσικών, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ένας dj αναλαμβάνει να σε ξεσηκώσει – γιατί όχι; – να χορέψεις και λίγο. 

    Κολοκύθα Cafe-Cocktail Room 
    Λεωφόρος Κυπρίων Ηρώων 58, Ηλιούπολη, τηλ. 2109953774 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Ίλιον: Οι καλύτερες προτάσεις για την έξοδό σου

    Η σύγχρονη ιστορία της πόλης του Ιλίου ξεκινά με την ίδρυση του οικισμού Ίλιον Τρωάς, το Μάρτιο του 1858,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot