spot_img
More

    Τρανζίστορ: Η πιο cool πλευρά της πόλης σ’ένα στέκι που έχει κάτι για όλους

    Η γειτονιά του Ψυρρή πάντα μου θύμιζε φολκλορικές εικόνες τύπου Ζορμπά και greek mousaka, μέχρι που ένα νέο κύμα επιχειρηματιών με φρέσκες ιδέες, κοσμοπολίτικες παραστάσεις και ακονισμένο κριτήριο, ήρθαν να μεταμορφώσουν το κέντρο της Αθήνας σε αυτό που του αρμόζει – τον πυρήνα μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης, που για μένα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού. Έτσι, στη σκιά της επιβλητικής Ακρόπολης, ελληνικό και ξένο κοινό σμίγει για να ανακαλύψει νέα hot spots, με το Τρανζίστορ να προπορεύεται των άλλων τόσο χρονικά (άνοιξε τις πόρτες του το 2010) όσο και τροπικά (πρόκειται για μια all day bistroteque που βρίσκει ιδανικές εκφάνσεις σε όλες τις πτυχές της ημέρας).

    Ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί καθημερινά (Κυριακές 11.00), το Τρανζίστορ μας υποδέχεται με καλοψημένο καφέ Coffee Republic ή για τους πιο παραδοσιακούς, ελληνικό στο μπρίκι, μια επιλογή από μοναδικά ροφήματα όπως βότανα (λουίζα – μέντα – φασκόμηλο) αλλά και πεντανόστιμο, χορταστικό πρωινό με αυγά σε πλήθος παραλλαγών (η στραπατσάδα του είναι μία αποκάλυψη!), μπρουσκέτες, quesadillas και άλλα μπραντσοειδή καλούδια όπως croque madame. Είναι ιδανικό δε, για επίσκεψη τις πρωινές ώρες, σε περίπτωση που θες να κάνεις δουλειά ή κάποια εργασία στο laptop σου ανενόχλητος και με σχετική ησυχία (το wifi του τρέχει σφαίρα). Το μεσημεράκι, η κουζίνα του μπαίνει σε full throttle, με πιάτα που κινούνται σε μονοπάτια comfort food, όπως risotti, ζυμαρικά και burgers αλλά και πεντανόστιμα κυρίως, όπως το νεοεισαχθέν φιλέτο κοτόπουλο με portobello, παρμεζάνα, τραγανή πατάτα, σερβιρισμένο με δροσερή πράσινη σαλάτα ή τον value-for-money σολωμό teriyaki με μαύρο ριζότο, σωτέ μπρόκολο με ginger, καβουρδισμένο φυστίκι και sauce από γιαούρτι και miso – το ένα καλύτερο από το άλλο. Τον εστιατορικό του χαρακτήρα η αλήθεια είναι δεν τον γνωρίζαμε, αλλά it’s never too late, που λένε και οι αγγλοσάξωνες – η αρχή έγινε και η συνέχεια φαντάζει ονειρική!

    Ο χώρος του Τρανζίστορ λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόϊ όλες τις ώρες. Μεγάλα μοναστηριακά, αναπαυτικά stools και vintage τραπεζάκια συνθέτουν ένα σκηνικό που προάγει την αποσυμπίεση, τη χαλάρωση, τα breaks από την καθημερινότητα και παντός είδους φιλικές συναθροίσεις. Υπερατού το – κάπως πιο prive – παταράκι, με τα “μουτζουρωμένα” θρανία, τις ατμοσφαιρικές απλίκες και την “αφ’υψηλού” θέα στη σάλα, στο οποίο συχνά-πυκνά θα δεις παρέες να παίζουν κάποιο επιτραπέζιο ή να γιορτάζουν τα γενέθλια κάποιου φίλου. Σε αυτό το σημείο, να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες που το μαγαζί είναι pet friendly – σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές των μεγαλουπόλεων που προανέφερα – κι έτσι ο μικρός ή η μικρή σου φίλη μπορούν να σε συνοδεύσουν στην έξοδό σου χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Το Τρανζίστορ διαπρέπει και τα βράδια, όταν η μέρα δίνει τη σκυτάλη στον έναστρο αττικό ουρανό και η περιοχή κατακλύζεται από περιπλανώμενες παρέες στην αναζήτηση του τέλειου cocktail. Η πρόσφατα ανανεωμένη cocktail list του έρχεται να πλαισιώσει μια ήδη εκτενή γκάμα ψαγμένων αποσταγμάτων απ’όλες τις γωνιές της γης, με premium ετικέτες και “σπάνια” μπουκάλια. Πέραν των classics (αλλά και των εμπνευσμένων signatures – συνέχισε να διαβάζεις), η μπάρα είναι εκεί για να σου προτείνει και να σου αναμείξει στα shakers το cocktail που επιθυμείς ανάλογα με την προτίμησή σου σε βάση ή γενικότερη γεύση. Το timing είναι πάντα καλό για το ομώνυμο cocktail με chilli infused vodka, lime, passion fruit και δυόσμο (για τους λάτρεις των spicy drinks) ή το Hello Yellow με masticha infused safran, λεμόνι, μέλι και βανίλια (ξεχωριστό σαν σπιτική λεμονάδα).

    Τρανζίστορ
    Πρωτογενούς 10, Αθήνα, τηλ. 2103228658
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot