spot_img
More

    Φουλ του μπέργκερ στο Burger AP – τώρα και με ρεκόρ Guinness!

    Το φιλοξενήσαμε τον Μάϊο στο αφιέρωμά μας για τα καλύτερα burgers της πόλης, και γράψαμε “τα burgers του Άκη Πετρετζίκη είναι μια ελεγεία στο (καλό) street food”κάτι που φυσικά δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει εξυψωθεί με ένα νέο menu και ένα Ρεκόρ Guinness(!). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

    Κάναμε ένα πρόχειρο γκάλοπ σε φίλους και γνωστούς για το πού έχουν απολαύσει το καλύτερο burger, και το Burger AP βρέθηκε στην κορυφή. Καθόλoυ τυχαίο, αφού το “μπεργκεράδικο” της πάνω πλατείας της Αγίας Παρασκευής, από τη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του δίπλα στο Kitchen Lab μας έκλεψε τις καρδιές με τις λαχταριστές του προτάσεις, που έχουν ως αφετηρία ένα εξαιρετικό χειροποίητο μπιφτέκι, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, και ασφαλώς τη φροντίδα του πρώτου Έλληνα Master Chef. 

    Από τα signature burgers, όπως το ομώνυμο Burger AP με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, AP sauce, mayo, ντομάτα και iceberg ή το πεντανόστιμο Chicken Burger με τραγανό κοτόπουλο παναρισμένο με 18 μπαχαρικά(!), curry mayo, ντομάτα και iceberg, μέχρι τα ιδιαίτερα BBQ Pancetta Burger με καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, ψημένη σε sous vide, με BBQ sauce και coleslaw ή το Soft Shell Crab Burger με τραγανό καβούρι tempura, ο Άκης Πετρετζίκης αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι on top of his game. 

    Τα bao buns είναι άλλη μια “σταθερή αξία”, με αγαπημένο μας το Teriyaki Pulled Pork, με σιγοψημένο χοιρινό μπούτι, σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγούρι και κόλιανδρο (ε-ξαι-ρε-τι-κο!) αλλά και το Spicy Chicken με καραμελωμένο κοτόπουλο, thousand island sauce, σουσάμι, αγγούρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Οι φίλοι vegeterians έχουν κι αυτοί option με το εκπληκτικό Vegeterian με stir fry λαχανικά, sweet chilli, γιαούρτι-ταχίνι και κόλιανδρο!

    Στο νικητήριο “ρόστερ” των προτάσεών του απολαμβάνουμε πλέον και την τρυφερή rib-eye ταλιάτα – medium ψημένη – me AP sauce, truffle mayo και πατάτες τηγανιτές. Μιλώντας για νίκες, το Burger AP είναι πλέον record holder στο Guinness Book of Records, αφού ο αγαπημένος μας chef, στα πλαίσια του Food Tour Festival με την Coca-Cola (που επισκέφθηκε 5 μεγάλες πόλεις με food truck), έστησε στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα του 3.378 hamburgers με 9 στρώσεις σε 1 ώρα! Το ταξίδι στον κόσμο της γεύσης για τον Άκη δεν τελειώνει ποτέ, απόδειξη η μόνιμη αναζήτηση νέων γεύσεων, που μας βρίσκουν υπερ-ικανοποιημένους και κατενθουσιασμένους!

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, το Burger AP επιφυλάσσει… ένα απολαυστικό comeback, με το Banana Split (με καραμελωμένη μπανάνα, cookies, σαντιγί και μαρασκίνο) αλλά και το Chicago (με παγωτό σοκολάτα, γλυκό βύσσινο, σαντιγί, σως πραλίνας, μπισκότο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς) σε γενναίες μερίδες για όλη την παρέα! Σημαντικό tip: Όλα τα παραπάνω καλούδια, μπορείς πλέον να τα απολαύσεις και στο σπίτι ή το γραφείο μέσω της Wolt.

    Burger AP
    Ελβετίας 16, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106083607
    www.burgerap.com 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

    Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot