spot_img
More

    Burger AP: Τα burgers του Άκη Πετρετζίκη είναι μια ελεγεία στο (καλό) street food

    γράφει ο Βασίλης Γράβαρης

    Εδώ και περίπου 2 χρόνια, στον αριθμό 16 της οδού Ελβετίας στην Αγία Παρασκευή, δημιουργείται ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο… για burger. Burger που αριθμεί φανατικούς λάτρεις, όχι μόνο από κατοίκους της περιοχής αλλά και από κάθε γωνιά της Αθήνας, που στην πρώτη ευκαιρία το επισκέπτονται. Burger με το γνήσιο της υπογραφής του πρώτου Έλληνα Master Chef!

    Ο λόγος φυσικά για το Burger AP του Άκη Πετρετζίκη, που έχει καταφέρει να κάψει καρδιές σε medium well ψήσιμο! Και ο έρωτας αυτός είναι εξ’ ολοκλήρου δικαιολογημένος, μιας και το ανεπιτήδευτο street σκηνικό του Burger AP σε κερδίζει με το «καλημέρα», για να έρθουν στη συνέχεια οι προτάσεις του εμπνευσμένου του καταλόγου να σε αποτελειώσουν.

    Ο προαναφερθής κατάλογος δεν είναι παρά η πιστοποίηση ότι στο Burger AP έχουν πάρει το θέμα burger προσωπικά. Από τα signature burgers λατρέψαμε το ομώνυμο Burger AP με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, AP sauce (με συνταγή επτασφράγιστο μυστικό!), mayo, ντομάτα και iceberg, το πεντανόστιμο Chicken Burger με τραγανό κοτόπουλο παναρισμένο με 18 μπαχαρικά(!), curry mayo, ντομάτα και iceberg, το Tagliata Burger με τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο σιγοψημένο σε sous vide με σπιτική Béarnaise sauce και coleslaw (μια αποκάλυψη!), και το Duck Burger (για τους μερακλήδες-gourmands) από τραγανή πάπια confit με hoisin sauce, αγγούρι, κόλιανδρο και coleslaw.  Επιπλέον, σας περιμένει μια ποικιλία από μοναδικά side dishes, όπως το truffle corn, τα homemade onion rings, τα τραγανά chips πατάτας με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, αλλά και δροσερές σαλάτες όπως η Superfood Salad με κινόα, φακές και αβοκάντο, που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή-burger με αδιαπραγμάτευτη επιτυχία.

    Είναι δεδομένο ότι εδώ όλα είναι χειροποίητα – από το ψωμί, πάνω στο οποίο ο Άκης πειραματίστηκε και έψαξε ενδελεχώς (και ζυμώνεται με μαύρη μπύρα!), μέχρι τις sauces, τα onion rings και τις φρεσκοκομμένες πατάτες. Όλες οι πρώτες ύλες αποτελούν γαστρονομικές εκπλήξεις!

    Και επειδή στο Burger AP έχουν τη δική τους όμορφη τρέλα, ανά διαστήματα λανσάρεται και ένα special edition burger ανάλογα την κάθε περίσταση (όπως το περσινό Mundoburger που «σήκωσε» το Mundial της γεύσης) ή προστίθενται νέες προτάσεις, όπως τα ασιατικής προέλευσης bao buns, δηλαδή τα fluffy λευκά ψωμάκια που γεμίζονται με teriyaki pulled pork και προξενούν… γευστικές νιρβάνες!

    Για ακόμα μια φορά, ο Άκης Πετρετζίκης μας επιβεβαιώνει το αυτονόητο: ο κορυφαίος (master) chef, με ό,τι κι αν καταπιαστεί, θα θριαμβεύσει! Καλή μας όρεξη!

    Burger AP
    Ελβετίας 16, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106083607
    www.burgerap.com
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in the city: Αυλές, ταράτσες κι άλλα spots για ένα τέλειο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Αν κάτι μας διδάσκουν τα καλοκαίρια στην πόλη (δεδομένου ότι αδειάζει και αποσυμφορίζεται), είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot